Eftersom jag inte använder Homekit gissar jag att det är här tråden ska vara, admin kanske vill flytta den annars?

Hemma har jag Philips Hue-lampor kopplade till en hub, i deras app kan man skapa Rum och Zoner. Något förenklat: Rum är avgränsade, Zoner är flytande. Utifrån dessa kan man skapa Scener.

Då jag inte har en villa med 10 rum och tre våningsplan har jag, för att göra det enkelt;
- Skapat en (1) Zon.
- Utifrån den Zonen har jag skapat Scener.
- Scenerna har jag sen kallat på från mina HUE Tap-knappar.
- Scenen "Office" är alla lampor på max-styrka med vitt ljus medan "Cozy" har släckt taklampor, dimmat ner övriga och satt varmare ljus.

Det här funkar, det må vara rudimentärt men det funkar.

In kommer Kelvin, en bot för att anpassa belysningen efter dygnet, som Flux fast för lamporna, fabulous! Man får varmt ljus på morgonen, kallt mitt på dagen och varmt igen på kvällen.

Man kan aktivera Kelvin för en scen, perfekt för för cosy-scenen! Taklamporna kan ändå inte ge särskilt varmt ljus. Så jag sätter upp allt på min Raspberry Pi, victory-dance, och jag specar i Kelvin vilka 4 lampor det ska gälla.

Nu till det intressanta, Kelvin slår på **alla** lampor även när det i scenen bara ska vara 4 tända.

Då kollar jag i API'et på vilka lampor som ingår i en scen.Alla scener innehåller alla lampor men jag hittar inget om vilka av dem som ska vara tända. Förstår inte för det funkar ju med Philips Hue-appen och HUE Tap-knapparna?

Är det att Philips Hue API inte berättar vilka lampor som ska vara tända i scenen eller är det Kelvin som inte tar reda på vilka som ska vara tända?

Mycket mycket tacksam för hjälp!

Senast redigerat 2020-11-05 22:37