Det du vill göra är en anpassad separering av bilen. Jag utgår från att bilden ligger i RGB-läge när du gör det här. Det går om den är i CMYK, men du kommer förmodligen att förstöra bilden en aning i så fall.
Öppna bilden i Photoshop och gå till Bild->Läge->Konvertera till profil... och välj Egen CMYK under profilmenyn för målfärgsutrymmet.
Du får nu upp en dialogruta där du kan ställa in de värden du fått från tryckeriet. I själva verket skapar du här en egen ICC-profil, men det här brukar man kalla för separationskurvor (om du någon gång hör det ordet).
Tryck OK för att bekräfta dina inställningar i de båda dialogrutorna. Nu är bilden separerad utifrån tryckeriets riktlinjer. Se till att spara.
När det gäller typsnitt så ser man enklast vad det är för sort genom att visa typsnittsmappen i listvy och ha framme Typ-kolumnen.
Som du ser finns det fem olika sorter i den här mappen. Vi börjar överst:
OpenType är precis vad det står.
Datafork är en truetype-font med resursdelen inbakad i datadelen av filen.
Windows TT-font är precis vad det står. En TT som är gjord enligt specarna för windows (japp, det går att köra såna i OSX).
Sen har vi två typsnittsväskor (suitcase) där det är en väldigt stor skillnad på storleken på dem. Den övre (Courier) är en TT (mac-varianten), och den undre en postscript typ 1-font.
Hur ser man då skillnad på dem?
De tre filerna längst ned i listan är också PS1-fonter som hör ihop med PS1-väskan (Meta). Ett PS1-typsnitt består alltid av minst två filer (fonter) där den ena är till för skärmen och den andra för skrivaren.
Man ser alltså skillnad mellan en mac-TT och en PS1 genom att TT-fonten består av endast en fil. PS1 har flera filer, vilket man kan se på namnet på dem. Väskan har familjenamnet (Meta), och skrivarfonterna börjar med familjenamnet och fortsätter med skärningens namn (MetaBol).