Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Applefolk säljer aktier ...

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
Citat:

quote: According to a May 8 filing, Apple CFO Fred Anderson intended to sell 159,332 shares acquired through exercised options that carry a value of US$3.8 million. Anderson had previously filed to sell 100,000 shares and according to Reuters had sold 274,000 shares for $6.6 million between April 23 and May 3. Meanwhile, Apple board member Sina Tamaddon also filed to sell 250,000 shares on May 8. Previously we noted Apple Vice President Tim Cook´s proposed sale of 310,00 shares and Vice President Nany Heinen´s proposed sale of 125,000 shares

Vet de ngt som vi inte vet?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-05-13 19:24

Nej, de vill nog bara sprida riskerna. Det är helt normalt. Det kanske finns andra aktier som går bättre just nu.

Om de säljer sina aktier pga av att de vet något som ingen annan vet så är det olagligt. Det hoppas jag inte att de gör...

Jo, men det är dessvärre extremt svårt att bevisa att någon i företagsledningen har handlat med insiderinformation. Trots att det inte behöver betyda något dåligt så finns alltid misstanken att dom handlar med insiderinformation, och att den informationen är negativ för kursen. Motsvarande är det positivt om företagsledningen köper aktier.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2002-05-13 19:52

Skulle vara intressant att veta när de köpte aktierna... :rolleyes:

So what?

Det är _alltid_ sån stor uppståndelse då folk säljer aktier.

Aldrig när folk köper.

Applegubbarna både köper o säljer aktier. Inte så mycket att oroa sig för!

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Carl-Johan Eelde:
So what?

Det är _alltid_ sån stor uppståndelse då folk säljer aktier.

Aldrig när folk köper.

Applegubbarna både köper o säljer aktier. Inte så mycket att oroa sig för!

Många ledande personer i företag förvärvar aktier genom någon typ av optionsprogram. Optionen brukar fungera så att man någon gång i framtiden har rätt att köpa ett givet antal aktier till en fix kurs. Om den faktiska marknadskursen är lägre än vad man har option på så avstår man att köpa, och om kursen är högre så köper man naturligtvis. Därför är det inte så mycket information för marknaden när en person med potentiell insiderinformation väljer att utöva sin option. Däremot kan stora köp eller försäljningar av "riktiga" fria aktier av personer med mycket stor insyn i börsbolag vara intressanta. Precis som nu händer alltså.

Det som är lite uppseendeväckande i det här fallet är att finanschefen säljer aktier till ett värde av ca 100 miljoner kronor. Det är ju ingen pluttesumma direkt.

Hursomhelst. Det finns ingen automatik som säger att Apples kurs kommer att gå ner snart, eller att Fred Anderson handlar med insiderinformation.

... och idag skönk Apples aktiekurs med drygt 14%

Beroende på vinstvarningen.

1
Bevaka tråden