Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum. Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
- Sill av olika slag. Senapssillen är dock favoriten framför alla andra.
- Köttbullar. Tillbehör: rödbetssallad alt. äpplemos. Eller båda.
- Har inte så mycket ovanligt tyvärr...
• Farsan gör en underbar svampomelett, den är jag alltid först på!
• Nötter är överskattade, blir bara att dom ligger i en skål och vid tjugonde knut så är hälften kvar. Typ.
• Vitlökssill är en ny favorit.
• För guds (eller S. Jobs, om man som oss, är lagda åt det hållet ) skull, köp inte färdig skinka, gör den själv, det är väl värt jobbet!
Min sambo är vegetarian. Vegetariskt julbord (delvis i alla fall) är inte helt lätt. Någon som har förslag?
Ciryon
Det går väl att uppbringa det flesta upptänkliga juldelikatesser i form av nutana, soyaprotein och qorn (stavas det så) i dagsläget, så det borde inte vara några problem. Hur det smakar är en annan sak.
Min sambo är vegetarian. Vegetariskt julbord (delvis i alla fall) är inte helt lätt. Någon som har förslag?
Ciryon
Jag har en superrätt som passar utmärkt om man är vegetarian men och äter ägg.
Man finhackar massor av koriander, dill och bladpersilja. Inga mesiga kryddkrukor här utan du måste nog knata ner till någon marknad och köpa en rejäl påse. Sedan saltar man och kryddar lite med svartpeppar (det finhackade grönsakerna). Knäck ca 8 ägg släng ner allt i en medel-medelhet panna med lite olivolja. Det gröna ska täcka hella pannan. Blir som en väldigt god omelett men det ska var typ 85-90% grönt. Du ska vända den efter ett tag. Fixa en tallrik lägg över vänd panna och lägg tillbaka det hela, låt den sedan bli fin på andra sidan med.
Detta och massor av annt gott brukar vi alltid äta till Jul och påsk och om man tjatar tillräckligt så lagar morsan det när det inte är jul och påsk.
Jag är väldigt svag för äppelmoset och prinskorv, två saker jag aldrig äter annars. Sedan är fårfiol ett måste på julbordet. Vet inte hur pass ovanligt det är längre men det var det för 10-15 år sedan.
Vill också ha julmust på flaska. Är lite lagom lyxigt plus att det smakar mycket bättre.
Btw, ska vi hoppas på att den snön som ska komam i morgon stannar kvar övcer jul!
Ett måste:
Jansson
Kokt potatis
Morsans köttbullar
Sill
Lax
Smarrig räkrulle
Ägghalvor
Skinka
Rödbetssallad
Julmust light - man måste ju hålla igen lite