Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

DVCAM, 3-4 gånger hastigheten till datorn

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-02-18 17:32

Har funderingar kring varför man idag inte använder DVCAMs fördelar, att köra in det i 3-4 gånger hastigheten, har inte hört så mycket på den fronten, men är det större risk för dropouts kanske?

Gick en liten videokurs för ett par år sen där vi använde DVCAM från Sony, tyckte det väldigt fiffigt att tanka in i, inte säker, upp till 3 till 4 gånger hastigheten. Men kommer ej ihåg vad det var för slags dator eller program. Men det var himla bra då hårddisken inte var så stor, var ju tvungen att tanka ut när vi avslutat för dagen och tanka in igen nästa gång vi kom. Roligt hade vi oxå då det blev piff o puff av alltihopa.

Men hittar ingen info?

Här på SVT i Göteborg ( Västnytt ) kör vi en Panasonic 4x Transfer, om den kan man säga att Panasonic lär ha slutat tillverka den men att dom numera har en 2x hastigheten. Våran som tar 4 gånger hastigheten har nog de senaste 18 månaderna varit inne på service ca: 4-5 gånger - inte så kul. Vi kör DVC Pro25 (411). Programvaran hos oss är Avid Adrenaline. Bandaren gillar inte när det kommer in band från en DVC Prokamera som även hanterar 50 MBit men är inspelat med 25MBit. Framtiden ligger mer i de nya kameror som kommer från bl.a Sony - man har någon sorts kort -. lite osäker men har nog hört att dom just nu är uppe i 6 kort med 6GB vardera... får läsa på mer där tror jag. Det är alltså påväg att gå snabbare än 4 gånger realtid.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-02-18 23:51

Okej, så det är inte borta. Har inte läst nån stans om info, verkar inte vara så populärt heller. Men hurvida funkar dessa, blir det mycket dropouts när man kör i höga hastigheter?

Tror att det fungerar ganska bra, vet att SVT i Malmö köpt 2 sådana kameror som dom nu testar. En freelancefirma som gör sportinslag här hos oss kör nu en kamera som har DVD-skivor och dom verkar supernöjda med den - osäker på om det är SONY eller Panasonic. En fördel med den är att dom kan ligga i inspelningslägen och bestämma 30 sekunder senare ifall den ska börja sparas, på det sättet ska dom aldrig behöva missa t.ex ett mål i en match. På våran 4x maskin förekommer det praktiskt taget aldrig några dropouts, förutsatt att kameran mår bra. Såg iof igår för första gången kraftiga pixelfel på en kamera som nu går in för lagning.

  • Medlem
  • Göteborg, Sweden, Sweden
  • 2005-02-19 11:57

Systemet heter XDCAM och bygger på bluerayskivor.Varje gång du spelar in så får du en högupplöst fil samt en en proxy fil på skivan.Kameror och spelare går att ansluta till nätverk och du kopierar filer till redigerings programmen.Vad det gäller proxyfilerna tar det ca 4 min att tanka över 40 minuter inspelat matrial.
SVT malmö har användt XDCAM till Riket där man hade ca 900 timmar matrial och var tvungen att kunna hantera stora mängder på ett enkelt sätt.

Hej alla, och Mikels,

du kan ju alltid spela in direkt på hårddisk. T.ex. Citidisk.
Då slipper du all tankning eftersom du kan klippa direkt ifrån disken.....

/Robert2

1
Bevaka tråden