• Medlem
  • Kalmar
  • 2005-06-01 23:23

För en del har det varit stora problem att synkronisera adressboken i OS X med en Exchange-server med hjälp av iSync. Så vitt jag har hört så har ingen haft just dessa problem, inklusive undertecknad, i Panther utan dessa problem uppstod i 10.4 och kvarstår i 10.4.1.

Jag redogör nedan för min lösning av problemet som i själva verket består av ett problem och en förvirrning.

Förvirrningen:
Om man valt att synkronisera adressboken med en Exchange-server så dök det upp, i Panther, en adressboksikon i iSync som symboliserade att adressboken ska synkroniseras. Denna ikon finns inte längre med i iSync (är det så för er andra också?)
För att synkronisera adressboken måste man istället plocka fram den här lilla synkroniseringsikonen som lägger sig menyraden. Man synkroniserar sedan genom att välja "Sync Now" på denna ikon. Jag beskriver inte hur detta går till då det redan beskrivits av andra personer i detta forum.

Problemet:
För att ställa in adressboken för Exchangesynkronisering så står det, i hjälpen, att man ska skriva något i stil med följande för att synkronisera adressboken:

http:// sökväg.till.din.outlook_web_access_server.nu/

alternativt:

http:// sökväg.till.din.outlook_web_access_server.nu/exchange/

Hur som helst så kommer iSync, när den försöker synkronisera, att försöka ansluta sig till ovanstående server. Väl ansluten försöker den ansluta sig till:

http:// sökväg.till.din.outlook_web_access_server.nu/exchange/Contacts/

och det är här det går fel (för mig i alla fall). Exchange-servern som jag ansluter mig till har inte kontakterna under /exchange/Contacts utan istället under /exchange/Förnamn.Efternamn/Contacts

Så lösningen på detta minst sagt irriterande problem är att man under inställningarna för Exchange-synkronisering i adressboken anger:

http:// sökväg.till.din.outlook_web_access_server.nu/exchange/Förnamn.Efternamn

Glöm inte att ange användarnamnet på korrekt sätt. Om du loggar in på en domän blir det ju således:

domänen\användarnamnet

Ett tips kan ju vara att logga in på den Outlook Web Access Server som du använder och sen kikar på under vilken katalog som kotakterna finns. Håll bara musen över kontakt-länken så ser du sökvägen.