Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
M. Ställborn

M. Ställborn

Medlem
  • Registrerad 2001-12-18
  • Senast aktiv 2005-01-13
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen M. Ställborn har skrivit i forumet.

1

## Inledande hälsning
Hej

## Inledning
Kör Webmin på Xserve. Har problem med att den klipper av text när den sparar configfiler.

## Frågeställning
Kör med senaste Webmin 1.50 och senaste OSX Server 10.2.3. Jag sitter på en OSX klient 10.2.3 och använder Explorer 5.2 eller vad den senaste heter.

## Begin Exempel
Sitter och konfigurerar Apache i Webmin, går in i Edit httpd.conf, gör mina ändringar. Sparar ändringen, sedan har typ alla inställningar man slitit med försvunnit för att Webmin klippt av halva httpd.conf!
## End Exempel

## Rop på hjälp
Har någon nån erfarenhet av detta och kanske vet varför det händer? Jag har använt Webmin utan problem på diverse linux burkar där jag INTE råkat ut för detta.

## Länk till Webmin
www.webmin.com

## Hälsning
MVH Mattias

Standalone RAID-kontrollers?

Jag letar efter någon som säljer RAID-kontrollers som sitter i standalone-RAIDar. Jag har hittat ett märke som är bra och som jag har bra erfarenhet av. Problemet är att det är svårt att hitta nån i Sverige som säljer märket. Men jag vill nu kunna bygga en egen RAID som inte är bunden till ett PCI-kort. Jag vill absolut INTE köra IDE-RAID. Länk till Infortrend RAID tillverkare
Är det nån som vet någon liknande produkt eller har tips på ÅF som man kan fråga?

Citat:

Skapades ursprungligen av: garda:
Jag får ringa Elgiganten och fråga...

Tack!!

Hej
Troligen funkar denna driver med i stort sett alla PCI-kort som har Realteks chipset RTL8139. Be att få titta på kortet innan du köper det. Det brukar stå på den största IC-kretsen på kortet typ RTL8139xxx eller nåt åt det hållet. Man brukar kunna få tag i detta kort för omkring 150kr i de flesta PC-affärer. Här är en länk för att hitta PC-ÅF www.bugsoft.hik.se/buyer kolla under Retailers.

Här är länken till Realtekdrivern:
OS 8.x 9.x
ftp://ftp.realtek.com.tw/lancard/drivers/8139...

OSX 10.1 Beta driver
ftp://ftp.realtek.com.tw/lancard/drivers/8139...

De program som saknas i OSX version är följande:
PageMaker
QuarkXpress
Acrobat Distiller
ATM Deluxe
Rampage Client
En fungerande version av Illustrator 10 (Den har STORA problem att jobba mot filservrar)

Som ni ser ovan så är det bara en massa grafiska program som jag saknar. Det är för att jag jobbar med prepress. Läste på Quarks hemsida om varför de inte gjort någon OSX version än. De lägger skulden på Apple, de tycker att Apple har låtit bli att samarbeta med Quark i tid. Men att de jobbar på en OSX version men den dröjer... typiskt Quark. Dyra, dryga, sega och sena.

I övrigt finns det så många nya små program som man inte hade en chans att använda, så ovanstående får man tyvärr stå ut med tills det kommer nya versioner eller andra program med liknande funktionalitet.

1