Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bob the Builder
  • Plats International user
  • Registrerad 2004-12-16
  • Senast aktiv 2020-03-30
  • Antal inlägg 73

Foruminlägg

De senaste inläggen Bob the Builder har skrivit i forumet.

Nu är den hemma. Strålande service av UPS-budet. Kom först på dagen när jag inte var hemma. På vägen tillbaks till depån tog han en ny runda för att kolla om jag kommit. Var just på väg ut med hunden, så det var nära...

Ursprungligen av 9-3Mike:

Quadkärnorna tar 16Gb ram men inte dualcorekärnorna!

Det där tror jag inte på en sekund! De tar alla 16Gb, skillnaden är att AppleStore levererar 27 tummaren med upptill 16, men 21,5 tummaren med högst 8Gb ram. Varför de inte vill sälja mer ram till den mindre är obegripligt.

Ursprungligen av Kimpa:

Hmmm...jag har oxå beställt en ny knarr. Men jag lyckas inte reda ut om 21.5-tummaren kan maxa med 8 eller 16Gb RAM.
Det står faktiskt olika uppgifter på Apples hemsida.

Sid 1 (Kolla under "Jämför teknisk info"): iMac - Apple Store (Sverige)
Sid 2: Apple - iMac - Technical Specifications

Nån som vet vad som gäller?

Kan inte säga att jag vet med säkerhet, men jag tror det är 16GB. När det gäller minnesmoduler så brukar jag ofta kolla med Kingston och de säger att 21.5" maxar 16 (möjliga konfigurationer är alltså 4, 8, 12 och 16 GB).

Tillägg: Nu är min överlåten till UPS i Cork!

Min gamla core2duo iMac får snart flytta in i sovrummet. Den får ge plats för en 21.5" i5 @ 3,6 GHz med 4 GB ram och en 2 TB hårddisk. Mer ram blir det säkert ganska snart, men inte till Applepriser...

Har inte själv testat, men jag tror att ffmpegX kunde fixa biffen.

Har inte testat "fysisk" timer, men jag kör TimeMachineEditor, som fixar biffen.

Ingenting går upp mot den känslan, häpnaden och entusiasmen som lanseringen av originalet medförde. Efter det så har man inte längre blivit lika förvånad och upphetsad när det kommit något nytt. Numer tycker jag lanseringarna antingen känns som "det var på tiden" eller "det där har vi sett förr". Min röst gav jag åt den färgglada, av rent personliga skäl. En iMac Rev. D Tangerine blev min tredje egna Mac.

Ja de första hackade är ju redan till salu på eBay. Om du menar lösa och obundna utan hack, så är det bara att sätta sig ner och vänta.

Ta en titt på JustLooking. Du hittar den här.

Borde väl räcka med att du kopierar över user/Library/Application Support/Firefox -mappen och ersätter den gamla mappen med den.

Det här är kanske en dum fråga, men har du försökt med omstart? Kan vara så enkelt som att någon process hängt upp sig.

Ursprungligen av per s:

En gång i tiden hade jag Norton i min burk som räddade mig ur liknande knipa. Där kunde man hämta upp slängda filer med hjälp av funktionen "Erase" som visade allt som var slängt men ännu inte överskrivet. Förutsatt att man inte använt säker tömning (makulerat) utan bara raderat filnamnet.
Finns motsvarande funktion i något modernt program?

Data Rescue II har en lite motsvarande funktion (Deleted Files Scan), men den är kanske inte riktigt lika smidig som den i Norton. Visserligen är det 7-8 år sedan jag använt Norton, så det kan hända att minnet sviker.

Data Rescue II är för övrigt mycket högt på min "must have -lista" på mjukvara. Bra att ha tillhands, trots att jag hoppas att jag aldrig mer behöver använda det.

Ursprungligen av center:

Coolt, men får det inte att funka?
Klistrar in i "fältet url" men quicktime säger"not fuond"?

Du klistrar kanske in en för stor bit av adressen. Försök med det som ligger inom citationstecknen, t.ex: rtsp://live.mobitv.com:554/63-CDMA.sdp, för Animal Planet.

Förlåt om det här är en dum fråga, men har du försökt med omstart? Har själv haft problem ett par gånger där Macen påstår att den inte hittar bluetoothmodulen, men efter omstart har allt fungerat som förr.