Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
VemStalError

VemStalError

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Använder mac dagligen som arbetsverktyg men är ingen meckare.
  • Registrerad 2007-01-20
  • Senast aktiv 2010-09-27
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen VemStalError har skrivit i forumet.

1

Hm, mina nätverkskunskaper är små, men jag brukar kunna läsa innantill. Vilken del av instruktionsboken är det jag ska följa - ska det vara nätverk modell ad hoc eller infrastructure? (Trådlös skanning är inte så viktig, det är trådlös utskrift som jag gärna skulle vilja ha.)

Jag resignerade och använder den fortfarande via USB-kabel. Ska försöka titta på din länk i veckan och se om den är vad jag behöver.

Har haft samma problem. Tack för länken till Keiths place, det funkade för mig med! Nu slipper jag förbrylla omgivningen med mejl med konstiga tidsstämplar.

Det svaga suset från hårddisken hörs nu precis hela tiden, trots att rutan "Sätt hårddisken/hårddiskarna i vila när det är möjligt" är ikryssad. Så ska det ju inte vara! Förutom att det stör mig och stjäl ström från batteriet så blir jag orolig för att något är i olag. Hur kan jag gå vidare?

Lite detaljer: mer än hälften av hårddisken är tom, och processorn går för det mesta på lågvarv. TimeMachine och FileVault är avstängda. Att starta om ger ingen förbättring. Inte heller att avsluta alla applikationer eller stänga av Airport och Bluetooth.

Grattis, då har du i alla fall kommit betydligt längre än jag!

Vilken "Operating mode" valde du? Ad hoc eller Infrastructure? Jag tänkte göra ett nytt försök att få allt att funka när jag har ny dator om någon månad.

Apropå ditt problem att bara kunna skanna en översikt, och inte högupplöst: vill inte påstå att du gör lika banala misstag som jag, men när jag hade samma problem berodde det helt enkelt på att jag inte hade markerat ett område att skanna på översikten.
mvh VSE

Jag tror att den skrivare som jag just köpt - Samsung SCX 4500W - stämmer in på din kravspec. Haken är att jag själv inte fått det trådlösa att funka än, så min förhoppning är förstås att du köper samma modell, installerar den och sedan berättar för mig hur du gjorde...

Jag har en Olympus DS-2 som intervjubandspelare sedan ett och ett halvt år. Funkar bra ihop med min PB G4. Är nöjd med ljudet - oftast blir även publikfrågor etc vid seminarier hörbara. Programvara för macen hängde med: ett enkelt katalog/uppspelningsprogram, inget märkvärdigt men funktionellt. Kan spela upp i olika hastighet samt lägga bokmärken på olika ställen i filen.

Lyckan över min fina lilla svarta Samsung-skrivare kom av sig när jag inte lyckas skriva ut trådlöst på den, som tänkt. Jag kommer åt skrivarens nätverksinställningar via webbläsaren, men måste göra något fel med konfigureringen.
Förutsättningar: Samsung SCX-4500W, Powerbook G4, OSX 10.4.11, Airport Extreme, D-Link-router. Någon som fått nåt liknande att lyckas?

Angående frågan om förlängt första räkenskapsår: ja, det tycker jag är en bra idé. I början är det så mycket annat man behöver lära sig, så det är skönt att inte behöva sätta sig och göra ett första bokslut när verksamheten knappt kommit igång.

Tack för kloka ord. Genom att ta ur batteriet gick det mycket riktigt att få igång datorn. Batteriet verkar vara bortom all räddning, men Apple lovade storsint att bjuda på ett nytt, trots att garantin nyligen gick ut.

Macbookens batteri har laddat ur fullständigt och på något sätt gått i baklås så att det inte kan laddas på nytt. Överkryssat batteri visas i menyraden. Datorn har funkat med strömkabel några dagar, men nu vill den inte starta alls. Misstänker att det bara är slanta upp för ett nytt batteri, men vill kolla med er först - är det något jag kan göra för att få igång batteriet igen?

Jag använder mobilen som blåtandsmodem till PB. Behöver byta ut nallen, en SE K700i, som är utsliten. Vad kan jag köpa istället? Vill minnas att det var rätt struligt att få det att fungera förra gången, och att räddningen blev ett hemmasnickrat script som fanns att ladda ner på någon entusiasts webbplats. Min naiva tro att SE eller Apple skulle erbjuda något sådant var förstås fel. Är det lika illa nuförtiden? Någon som vet en kombination som funkar?
(I övrigt har jag inga andra krav på telefonen än att den ska kunna synka med adressboken och gå bra att ringa med, typ.) Tekniska förutsättningar: PB G4 15” 1,5 GHz, Mac OS 10.4.8 samt Comviqabonnemang.

1