Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
peppetv4

peppetv4

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2004-12-23
  • Senast aktiv 2010-06-08
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen peppetv4 har skrivit i forumet.

Hade såklart kollat vad det var för processer som kördes, men klantat mig och inte visat alla. Skrivarhanterarprocesserna hade såklart hejvild fest i bakgrunden.

Tack

Har efter uppgradering till Mac os 10.5.5 fått problem med ökad temperatur, främst CPUn, vilket gör att fläktarna går på högvarv i princip konstant. Har läst en del trådar på engelska forum om att folk upplever samma sak med sina Macbook pros.

Någon här som upplevt detta problem? För mig var det väldigt tydligt i samband med uppgraderingen.

Det gäller en Macbook core duo 2 ghz.

Självklart kan du stoppa i mer ram i din ibook, vilket antagligen kommer snabba upp din mac ordentligt. Om jag inte minns fel har ibook en minneskrest fastlödd på moderkortet + en expansionsplats. För din del lär du ha 128mb fastlött och 128 mb i den lediga ramplatsen. En av dessa kan du alltså byta ut.

Minnen till rimliga priser hittar du på macoteket

http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=944527

Nedan finner du en steg för steg-guide på hur man går till väga för att montera minnet.

http://www.ifixit.com/Guide/Mac/iBook-G4-14-Inch/RAM

Lycka till!

Ursprungligen av C-mon:

Där ser man. Det har haft ungefär samma kapacitet rätt länge. Har för mig att Li-jonbatterier tvärdör vid ungefär 300 cykler. Väntar nog med att köpa nytt batteri tills den dagen.

Usch det där lät inte roligt. Har 215 laddningscycler på 14 mån, så jag går ju en bråd batteridöd till mötes.

Första intrycket, trångt men väldans trevligt. Kändis-Oscar och tidningsfotografer spatserar runt och inspekterar.

Sett att några andra trådar berört ämnet men jag hittade ingen renodlad tråd.

Vilka ställen i stan är det som har öppna wifi-nät i dagsläget? Waynes & stadsbiblioteket vet jag, andra?

Ingenting är väl omöjligt. Gör en pringlesburksantenn och testa?

Vällte ut en kaffekopp på min powerbook, men den klara sig fint förrutom lukten av mörkrostat som kommer fram när den blir riktigt varm.

Jag kör också z800 via blåtand på min PB-G4 och jag använder Ross Barkmans script. (Cid2)
Vilken operatör har du?

För dom som vill fortsätta den här "min dator sover"-diskussionen eller bara läsa på mer så finns det redan 3 sidor här

http://www.99mac.se/forum/showthread.php?t=36766&highlight=diod

Hej!

Vilka inställningar ska man göra på dator när man vill använda z800i som modem, alltså telefonnummer och användarnamn. Testat med *99# som funkade med en kompis teliamobil men får bara "ingen kopplingston".

Undertecknad måste nog skaffa glasögon han också..

Att WEP- och ssid-broadcastingeninställningarna fungerar torde ju den enklaste lösningen vara såsom skrivet i föregående inlägg, testa stänga av routern och se om det går att bruka ändå.

Ursprungligen av Olle@mac:

En jobbarkompis till mig påstår sig ha läste att det finns en annorlunda variant till att ha nätverk utan att på klassiskt sätt gå via ethernet och hubbar - han påstår att det finns en variant där datorerna når varandra via det vanliga 220 voltsutagen - kan någon bekräfta detta så kanske jag avstår tanken på Airport & Airport Express. ( Det är alltså INTE ett trådlöst nätverk som jag syftar på ). Vill gärna veta mer om eventuella hastigheterna mellan datorerna.

Här är en länk till en artikel på IDG som handlar om just detta.

http://www.idg.se/ArticlePages/200404/01/20040401145725_CS/20040401145725_CS.dbp.asp

Ursprungligen av ewza:

Vi har flera trådlösa nätverk i huset och jag ser 3, ibland 4, av dem. Efter att jag ställt in säkerheten här, kan jag på något sätt kontrollera att mitt nätverk inte kan ses eller nås utifrån?
/ewza

Jag antar att du använder någon form av basstation/router som går att administrera via ett webgränssnitt. Du kan troligtvis ställa in WEP-enkryptering där som gör att man behöver ett lösenord för att använda ditt nätverk. Vill du ha ytterliggare säkerhet kan du låsa nätverket till vissa MACadresser, hårdvaruadressen för nätverkskorten i dina datorer. Information om hur du gör detta finns säkerligen i manualen för din router.

Ursprungligen av garda:

Tänkte byta från mitt bredband till en ny lev. och även byta dator till en mini, så jag kommer både behöva ett moden och en extern hårddisk. Nu vill jag slippa massa (synliga)prylar så jag tänkte ställa det mesta i skrubben. Nu till frågan, hur ska jag koppla samman allt?
Det smidigaste vore ju trådlöst, men pengarna räcker inte riktigt till just nu.

Tror skissen säger det mesta, men jag kommer ju få problem att koppla in en skrivare med usb...
Nätverks-sladd finns redan dragen mellan "kontor" och skrubb, då mitt bredbands-uttag sitter där idag.

Som extern hårddisk tänkte jag på denna, åsikter...
http://dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010078387

Är det någon som förslag och tips?

Nu vet jag inte vilken sorts uppkoppling du tänker skaffa men routerns uppgift är ju att dela ut internet till dina andra datorer. Den router du har nu är en med inbyggd 4portars switch? Vilken lösning du nu än väljer ska du koppla routern direkt till internetaccessen.

Disken du funderar på verkar ju inte kosta skjortan som de flesta nätverkshårddiskar gör idag, vilket gör det till ett bra alternativ. Vill du prompt ha skrivaren i skrubben köper du printserver av billigare modell.

Som jag förstår det finns det bara en ethernetsladd dragen till kontoret? Vilket gör att du måste köpa en switch för koppla båda datorerna till nätverket. Gör istället så då att du köper en trådlös basstation med inbyggd switch & routerfunktion för 500lappen. Då slipper du onödig kabeldragning och det blir inte heller så mycket dyrare än switchalternativet.

Modem -> Router -> Printserver - Skrivare (Skrubb)
------------------> Nätverksdisken (skrubb)
------------------> G4an (Kontor)
------------------> Bärbar (Kontor)

Väljer du att köra på din befintliga router så finns det ett ethernetalternativ till printserver för 750 på komplett.se http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=114250&cks=PRL

Köper du en trådlös basstation så finns det en trådlös printserver för 900, då kan du ju placera skrivaren var du vill. http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=300035&cks=PRL

Nu blev komplett.se bara första bästa datorbutik så det var bara exempel.