Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
petterekman

petterekman

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-02-20
  • Senast aktiv 2011-08-22
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen petterekman har skrivit i forumet.

1

Har haft min Mac Mini (förra generationen) kopplad via HDMI till min receiver och därifrån till min TV i några månader nu och det har fungerat utmärkt. Häromdagen upptäckte jag dock att upplösningen spontant ändrat sig när jag sätter igång TVn.
Jag brukar ha Minin igång och köra torrents, för att sedan slå igång TVn och slå över på receivern när jag ska använda den, och det är då upplösningen kan vara något helt annat. Har hittills bara varit med om att den kört 720p och VGA, då jag vanligtvis kör 1080p.

Någon som har en aning om vad detta kan bero på? De enda ändringarna som förekommit den senaste tiden är när jag gjorde lite programuppdateringar för några dagar sedan, annars är allt så som det varit och alltid funkat. Kan man forcera en viss upplösning så att den alltid kör på det?

Ursprungligen av Mäcen:

petterekman: Om du inte redan har X11 installerat, så prova att installera det.

Har X11, gör ingen skillnad.

Tjenare,

stötte på detta problem för ett tag sedan, då jag skulle se på Casino Royale i HDTV i min hemmabio. Ljudet hackade sig fram, vilket efter en stund visade sig vara en kombination av DTS, SPDIF och VLC. Detta var, fram tills för några dagar sedan, den enda film jag haft detta problem med.

Nu har jag stött på det igen. Denna gång i At Worlds End.
Har letat lösningar och hittade då denna tråd. Provade med det som föreslås sist i tråden, med senaste Mplayer, men till ingen lycka. Detta felmeddelande får jag:

2007-11-26 00:14:44.465 MPlayer OSX[717] Arg: -slave
dyld: Library not loaded: /usr/lib/libiconv.2.dylib
Referenced from: /Applications/MPlayer OSX.app/Contents/Resources/External_Binaries/mplayer_intel.app/Contents/MacOS/mplayer
Reason: Incompatible library version: mplayer requires version 7.0.0 or later, but libiconv.2.dylib provides version 5.0.0
2007-11-26 00:14:44.599 MPlayer OSX[717] Abnormal playback error. mplayer returned error code: 5

Jag känner inte till någonting kring libiconv.2.dylib och har försökt googlat det men till ingen nytta. Hur fasen ska jag gå från version 5.0.0 till version 7.0.0 eller senare?

Tack på förhand,

Petter

1