Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
andyh

andyh

Medlem
  • Plats Ängelholm
  • Sysselsättning Jag jobbar med utveckling av hemsidor, mestadels på PC men jag övergår mer och mer till mac. Vidare serverdrift, administration och nätverksbygge.
  • Registrerad 2004-12-28
  • Senast aktiv 2005-07-11
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen andyh har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Ängelholm
  • 2005-05-02 15:06
Ursprungligen av Wheat:

Det du kan göra är att gå via

Systeminställningar -->
Strömsparare -->
Processorhastighet

Om du sätter den på högsta så jobbar processorn för fullt, därmed även fläktarna. Det jag inte vet är om du vinner på det, processorn jobbar ju som sagt mer. Skadar inte att prova dock

processorn lär ju jobba i takt med att jag ger den jobb. möjligen kan man ändra klockfrekvensen där. även om det nu finns ett sätt att få den att jobba mer, generara mer värme, så att fläktarna går.. så genererar den ju som sagt mera värme. alltså, det är inget alternativ.

  • Medlem
  • Ängelholm
  • 2005-05-02 14:10

Tjenare.
Jag sitter just nu på kontoret, här är ganska högljutt, så det gör inget om fläkten går. Och jag vill att den ska gå, för min dator är varm! problemet är att den inte är tillräckligt varm för att fläkten ska starta. dock så måste jag lyfta på mina händer lite då och då för att lufta, för datorn blir helt enkelt för varm, så jag börjar svettas och ha mig där händerna vilar mot datorn, brevid touchpadden. speciellt på vänstersidan, där hårddisken sitter, har jag bestämmt för mig. visst, det kan vara svårt att få ner värmen på den med fläktarna i datorn, men .. det måste ju hjälpa lite grand?

min fråga är alltså:
finns det något sätt att starta fläktarna manuellt? jag vill kyla min dator så mycket det går, helt enkelt.

mvh
Andyh

  • Medlem
  • Ängelholm
  • 2005-05-02 12:07
Ursprungligen av _Christina:

Batteriet på min ibook har tyvärr börjat glappa. Inte så att datorn störs av det, men jag kan inte låta bli att störa mig lite på det.

Finns det någonting man kan göra åt det?
Eller måste man lämna in den på någon sorts reparation?

mitt batteri har alltid glappat - det är jättejobbigt.
Har inte ens övervägt att lämna in den, då det enkelt fixas med lite toalettpapper (obs, oanvänt) mellan datorn och batteriet.
Mitt batteri har till och med glappat av, dvs, skruven(?) som håller det har snurrat så att batteriet ramlar av. detta har hänt 3 gånger sedan i början på februari, när jag fick datorn.
men som sagt, lite papper imellan och det sitter mycket bättre.

mvh
andyh

  • Medlem
  • Ängelholm
  • 2005-04-10 20:06

Bra ide, väldigt bra ide.

Jag har en väldigt bra väska till min ibook, i form av en "vanlig" ryggsäck. Två remmar, alltså. Längst in finns datorfacket, med ett vadderat fack närmast ryggen, med en "tunga" över som man fäster med karborrband. Jag har ett såntdär trevligt vaderat våtdräktspåse till den, och har jag det på så ligger den helt underbart perfekt i det facket. Sen finns det plats för diverse sladdar, laddare, etc där också.
Sen har den ett "stort" fack, används mestadels för kläder (eftersom jag är lite av en nomad, bor inte alltid "hemma"). Där hade väl en vanlig "dator-ryggsäck" slutat. Men inte min.
Den har ett "prylfack" också, där uppe, så att säga. Det är inte så djupt, så ett bluetoothheadset eller liknande prylar får utmärkt plats. Sen har den ett liknande, lite djupare fack, även det "där uppe". där finns ett cdcase, som är designat för den här väskan. 14-16 cdskivor får det plats där, i ett alltså löst fodral som lätt stuvas undan i det facket. perfekt sak.
Sen börjar vi utifrån, alltså delen som är längst bak om man har väskan på ryggen. Där sitter ett nätfack, med plats för tex hörsnäckor till din ipod, en kortlek, och lite sånt häftigt. innanför detta sitter ett "utility-fack", som går att öppna hela vägen och vika ut, så att säga. där finns plats för pennor, ett block eller liknande, och där finns fack som passar perfekt för en ipod. jag har tyvärr ingen själv, men jag har testat.
MEN!, tänker ni.. vad ska man ha ipoden inuti väskan för? det går ju inte att lyssna på den då. men aj, vad fel ni har. För i väskan sitter det nämligen monterat en sladd, med ett stabilt uttag fastmonterat på utsidan av väskan. Man lägger alltså sin ipod/cd/md i väskan, kollar in sladden, och sätter hörlurarna på utsidan av väskan. en jättebra lösning - och den har hög imponansfaktor.
I det facket finns även en karbinhake, eller vad det heter. såndär som bärgsklättrare har. där kan man "låsa" fast sina nycklar eller liknande, så tappar man inte dem även om man vänder väskan upp och ner eller glömmer stänga facket, eller vad som helst.
Som om inte det här skulle räcka, så finns det två småfack på vars en sida om själva väskan. Där får det plats tex modemsladden och laddaren på vars en sida, har jag upptäckt ganska nyligen. Det kan bli klumpigt att ha laddaren i själva väskan, då den bygger ut en del i storlek.
och sist, och troligen minst, finns det såklart ett fack för mobiltelefonen på den högra axelremmen.
Och för att krydda ytterliggare, kan jag meddela att väskan är jättefin, svart, har verkligt hög kvalite och är av märket case-logic. jag tycker mig minnas ngt om att den är köpt på on-off.
om ni hittar den här väskan, så kan jag starkt rekommendera den ifall ni är ute efter ngt som är "lite mer" än både ryggsäck och datorväska. tyvärr vet jag inte var den varken är handlad eller vad den heter i modell och liknande, då jag fick den i julklapp av min mor. kan iofs fråga, om det finns intresse.

Oj, jag ber om ursäkt, inser att min hyllning till min ryggsäck borde ha varit en egen tråd.. men jag fick iaf skrivit ner det.

  • Medlem
  • Ängelholm
  • 2005-04-08 16:05

Halloj.
Jag har allvarliga funderingar på att göra en proffissionel omlackering av min (ett par månader) nya ibook. Den är ju vit nu, som alla andras. just det, som alla andras. jag vill ha en rosa!
Min fråga är i princip om det finns någon annan som har någon erfarenhet av detta, antingen proffsjobb eller någon som har gått lös med vattenfärgerna.
Min tanke är att gå till ett företag som sysslar med lackering, och låta dem göra jobbet helt enkelt. De vet hur sånt funkar. men är det ngt speciellt material i maskinerna som man måste ta hänsyn till, eller nått sådant?

Alla svar är av nytta tills jag (eventuellt) sätter planen i verket.
Tack på förhand för era åsikter.

/A

  • Medlem
  • Ängelholm
  • 2005-01-05 17:55

Hej.

Jag jobbar bland annat på ett webhotell där jag har tillgång till ganska så mycket utrymme på en snabb internetlina, 100Mbit. Jag har en powerbook på ingående, och jag jobbar med flera andra som använder mac. Samtliga gillar idisk, dvs anslutning av hårddiskutrymme mot .mac. problemet är att det är relativt lite utrymme. Jag vill sätta upp en egen idisk-server.

Är det någon som har erfarenhet av detta? vad jag förstår använder den "webdav", men jag har inte forskat ngt mer i det.

Om ngn har några tips eller ngn guide till hur det här fungerar, så tar jag gärna emot det.

MVH
/andyh

1