Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Per.Lesra

Per.Lesra

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Har nyss bytt från PC till Mac - februari 2007
  • Registrerad 2007-03-14
  • Senast aktiv 2008-08-17
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Per.Lesra har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zingoalla:

per. Lesra - har samma problem, vad jag fattar är det nån bugg eller feature i VLC som gör att det hackar vid trådlös streaming. Quicktime däremot funkar perfekt, inga hack. Antar att QT hämtar mer data i taget än VLC. Så just nu lägger jag in en alias av den utdelade filmmappen från nätverket i min filmmapp och använder frontrow

Nu väntar man bara på att subtitles ska börja funka i frontrow

Nä, det är inte VLC som är problemet hos mig. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så funkar det bra om jag startar upp parallels desktop och streamar till VLC i XP.

Jo, jag antar att det är smb det heter. Jag delar ut mappar/filer på XP datorn (högerklicka->dela ut). Sen öppnar jag den filen jag vill se i OS X via nätverk i finder. Så jag spelar upp filen direkt. Spelar ingen roll om jag öppnar med vlc eller QT. Blir samma sak. Har provat att ställa upp buffern i vlc från 300ms(som är default) till 5000ms. Det blir bättre men inte helt bra. Har även provat med nätverkskabel och då flyter det perfekt så det är nåt med airport som spökar misstänker jag. Dock fattar jag inte varför det funkar trådlöst i XP i Parallels Desktop.

Jag har problem med trådlös streamning. Delar ut filer på en xp dator och streamar dom trådlöst till min mac mini. Det hackar och ibland stannar filmen flera sekunder innan den kommer igång igen. Har testat massor av olika inställningar i min router (linksys wrt54G) och ingenting spelar någon roll. Testade att starta upp paralells desktop och stremade på samma sätt och där flyter filmerna hur bra som helst! Problemet ligger alltså i OS X inte i routern eller nån annanstans. Varför flyter filmerna i XP och inte OS X? Säg inte att jag ska använda parallels när jag tittar på film trådlöst bara för bildskärmsinställningarna för paralells är ganska begrännsade och jag får mycket sämre bild än när jag tittar i OS X.

Tack Goka! det funkar!

ok, jag ska testa det

xp stängs av varje natt eftersom den står i sovrummet. minin brukar oftast få stå på men ibland kommer jag att stänga av den åxå om jag ska bort nån dag eller så.... spelar ingen roll tycker jag, os x borde ju kunna spara/komma ihåg såna där länkar/genvägar tycker jag. Är inte så van med mac, har haft pc större delen av mitt liv och hade det varit 2 xp burkar hade det här problemet aldrig funnits. Tidigare hade jag ett xbox där macen står nu och körde xbmc, trodde att den här lösningen skulle bli ännu bättre men tydligen inte....

Flyttade in macminin till vardagsrummet igår och kopplade till min 42 plasma. Kändes riktigt bra. Nu till problemet. Jag har inga media filer på macmini hårddisken utan jag kör airport och streamar grejer trådlöst från en xp burk jag har i ett annat rum via en router. Jag anslöt till alla delade mappar på xp burken och la alias i filmer mappen så jag även kan starta filmer å serier osv via frontrow och så långt fungerar allt klockrent, Men varje gång jag startar om datorn försvinner alla länkar/genvägar och jag måste börja om från början. Otroligt störande. Vad göra?

Uppdaterade just från 12.0.013 till 20.0.015, kameran är ju typ dubbelt så snabb! Precis vad jag hade önskat mig i julklapp!

När jag kopplar upp med Nokia Software Updater säger den: Your phone is already up to date. Men jag har verson 12.0.013
Vad är det frågan om? Hur får jag in 20.0.015?

Gäller uppdaterningen N95 8GB eller? Jag lyckas då inte hitta nån uppdatering till min vanliga N95, jag har verson 12.0.013 men den är ju rätt gammal nu....

Ursprungligen av cohlin:

Salling Clicker rekommenderas!
http://www.salling.com/

/Christer

Jo, men har jag betalt 6000kr för en telefon tycker jag att allt borde ingå, Salling Clicker är ju inte direkt gratis

I min gamla telefon Sony Ericsson K750i fanns det ett inbygt program för att fjärrstyra datorn. Detta är något jag verkligen saknar i N95! Har hittat ett program som heter WmouseXp som inte bara kostar pengar utan fungerar inte på Mac heller. Är det nån som har en lösning på problemet?

Sådär, nu har jag 2gig ram! Va ju bus enkelt, använde en osthyvel för att öppna burken
Kan verkligen rekomendera alla att uppgradera, blev en grym skillnad!

Har just betällt 2st. såna här: Kingston 1GB DDR2 SODIMM 667MHz PC5300
(www.netonnet.se/index.asp?iid=81457)

Dom ska väl funka i min intel macmini?

Har haft min n95 i 4 dagar nu och måste säga att jag hittils är riktigt nöjd. Bara några små saker jag stör mig på men det kanske är nån som har nåt tips. När man öppnar [Galleri] -- [Bilder och Video] så skulle jag vilja att den öppnar ett album som default. tex. albumet kamerabilder där jag sparar alla foton jag tar med kameran istället för att få upp alla bilder som finns på minneskortet/telefonen huller om buller. Nästa störande grej är att jag inte kan hitta nåt ställe där man kan ställa in vilket zoom läge webläsaren ska öppna fönstret i. Jag tycker 100% är alldeles för stort utan skulle vilja ha 50% eller 75% som default. Nu måste jag vänta till sidan har laddat klart sen trycka val och gå ner till zoomalternativ varje gång jag börjar surfa. Sen är det ju riktigt kasst att realplayer spelaren inte stödjer .avi/divx. Har laddat hem divxplayer for mobil phones men jag tycker den är så buggig med osynkat ljud mest hela tiden. Nån som vet av nån annan spelare man kan använda? Känns så tidskrävande att sitta och konvertera om videofiler hela tiden till gp3 och dylikt.