Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Monkeywrench

Monkeywrench

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Nybliven macägare. Ännu ett steg mot ett mer utvecklat livsnjutande.
  • Registrerad 2007-03-28
  • Senast aktiv 2012-09-09
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen Monkeywrench har skrivit i forumet.

Stort tack för ditt svar. Allt löste sig

Köpte en Western Digital Elements 1TB idag (WEBHALLEN.com [Western Digital Extern HDD Elements Desktop 2.0 1TB (USB 2.0)])

Jag tänkte formatera om den och går till väga som vanligt. Öppnar skivverktyg, väljer disken, sedan raderafliken och väljer Mac OS Extended som filsystem. Men formateringen misslyckas. MS FAT-formatering funkar bra att genomföra och det var det som den var från början också.
Vad kan tänkas vara problemet och finns det någon lösning? Skulle vilja använda den med Time Machine.

Reserverar mig direkt för att det säkert är en fråga som varit ställd "tusen gånger redan" men jag har trots en hel del letande inte hittat något tillfredställande svar på just denna fråga.

Tack på förhand

Ja men då är ju problemet löst. Sladden verkar sitta fast i topcasen och ingår alltså i kitet med nytt topcase. Så du borde kunna lämna in din dator för att fixa topcasen gratis och i samma veva få ny sladd... Eller?

Har topcasen spruckit? I så fall får du topcasen utbytt på förlängd garanti som "goodwill" för att det är ett erkänt stort problem med alla plastbook. När dom ändå tagit isär för att byta kanske dom sätter dit en ny kabel för rimlig kostnad.

Vilken typ av VGA-sladd har du? Du måste ha den som är en pinne extra och som ofta har blå kontakter. Om jag inte missminner mig så är det 15 stift istället för 14 stift du ska ha. Jag provade först med den VGA som har ett stift borta (14 stift) och resultatet var att Samsungen inte hittade min macbook.

Hoppas det är det som är problemet.

/Mathias

Senast redigerat 2009-03-14 08:37

+1:ade på frågan men gjorde sökning och det fanns så jag blev nöjd

Jag har en Macbook unibody och behöver solglasögon eller svetsskärm för att köra på högsta ljusinställningen. Så det var ju tur att jag inte tog en Pro då

Tack så mycket för ditt svar. Jag kommer inte kunna testa förrän på ett par dagar, men nu vet jag iaf vad jag ska leta efter.

Hej!

En god vän har nyligt flyttat in i en studentlägenhet i Uppsala. Jag tipsade hon innan inflytten att köpa en timecapsule eftersom han både ville ha extern hårddisk och trådlöst internet. Men tyvärr vill den inte riktigt funka på det nätverk som finns i jacket i studentlägenheten. Det är den typen av nätverk där man måste öppna en browser och logga in för att kunna börja surfa. Med timecapsulen inpluggad händer ingenting när man öppnar browsern. Man kan lura den lite genom att öppna netlogin-sidan medan man har tp-sladden direkt i datorn och sedan plugga in den i TC istället och sedan trycka på "login". Då kan man smurfa runt ett tag men sedan slutar det funka.
Någon som har erfarenhet av apples airportgrejor på nätverk av denna typ och har tips på vad som måste göras inställningsmässigt för att det ska funka?

Tack på förhand för input

Tack för svaret. Vet inte exakt vad modellen heter men det viktiga är att det är en F.A Porsche-design och att den har skjutknapp. De levererades med samma sladd oavsett storlekt. Denna är på 500 GB. Är din Porsche och med skjutknapp?

Annorlunda problem. En vän till mig har en Laciedisk som innehåller ganska viktig information men kontakten på strömsladden har gått sönder! Han har dock en Timecapsule nu och Lacien är "över" så det känns lite onödigt att köpa ny sladd för 300-400 kronor. Det är den gamla modellen med fyra stift i kontakten och med flip-switch. Någon som har en sådan och skulle kunna vara behjälplig för en överföring?

Hoppas det är en okej förfrågan i denna forumavdelning.

/Mathias

Jag har precis haft en likadan demonstration som Spazfrog, och det tog skruv
Är det någon som vill maila eller PM:a en invite som jag kan skänka till svärfar?
Skulle uppskattas väldigt, främst av honom!

GOD JUL!

mathias.lundqvist@gmail.com