Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Petterg

Petterg

Medlem
  • Plats Ystad
  • Sysselsättning Min första MAC köpte jag av grafiska designgurun Håkan Lindström 1993. En fet LC med maxade 14MB i internminne. Har inte varit otrogen sedan dess.
  • Registrerad 2007-03-28
  • Senast aktiv 2010-12-08
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen Petterg har skrivit i forumet.

Nu har jag lagt alla mail i webbmail i separat mapp. Rensat hela inkorgen på mail. Raderat alla konton och gjort nya IMAP-konton i Mail. Och det verkar fungera

Jag fimpar Thunderbird (som jag trodde skulle hantera många mailkonto bättre) för jag fick inte den heller att lira 100%.

Tack för hjälpen.

P

Ursprungligen av Petterg:

Jag har gjort allt det (tömt inkorg server + lokalt), men den hänger sig ändå. Jag har ganska många konton (5-6 adresser).

Ska testa IMAP i Mail.

Kan jag köra IMAP i mai

Jag har gjort allt det (tömt inkorg server + lokalt), men den hänger sig ändå. Jag har ganska många konton (5-6 adresser).

Ska testa IMAP i Mail.

Kan jag köra IMAP i mai

Ursprungligen av stormstereo:

Okej, jag har personligen varit med om liknande. Det jag fick göra var att via webmail rensa bort alla mail som låg i inboxen/inboxarna, så att det var helt tomt. Efter det var det inga problem att ta hem nya mail. Det hände kanske två ggr på lika många år. Då körde jag POP, nu kör jag IMAP och har inte haft problem alls.

Hoppas det kan vara till hjälp.

Må/T

Japp, alla konton är rensade på skräpmail via webmail och sånt som kunde slängas. Nu bryter i alla fall inte systemet ihop. Däremot hänger sig Mail konstant när den försöker ladda hem från servern, den laddar ner ett gäng sedan stannar den på ett till slut.

Ursprungligen av kenjon:

Som påpekades ovan, kan du logga in med webmail?

Hjälpte inte att bygga om brevlådan

Ursprungligen av Petterg:

Ska prova att bygga om brevlådan.

Här kommer lite mer info:

OSX 10.5.8
PB 17# 3.06 Intel Core Duo
4 GB internt

Systemet funkar tills man öppnar mail, jag tror att det är när Mail ska gå och kolla servern som systemet låser sig. Mail står och tuggar medan Finder låser sig.

Enda utvägen är att tvångsboota och sedan låta bli att öppna mail. Då funkar allt.

Tacksam för svar,

P

Ska prova att bygga om brevlådan.

Här kommer lite mer info:

OSX 10.5.8
PB 17# 3.06 Intel Core Duo
4 GB internt

Systemet funkar tills man öppnar mail, jag tror att det är när Mail ska gå och kolla servern som systemet låser sig. Mail står och tuggar medan Finder låser sig.

Enda utvägen är att tvångsboota och sedan låta bli att öppna mail. Då funkar allt.

Tacksam för svar,

P

Ursprungligen av acke:

Man behöver sällan installera om program. Om man inte varit inne och pillat bland programfilerna så tycker jag att man ska leta efter felet på annan plats. Om inte du har en trasig hårddisk så är det extremt sällan filer går sönder av sig själv.

Förslag på vad jag skulle göra innan jag börjar installera om.
1. Berätta mer än att programmet krashar. Hjälper oss som ska hjälpa dig ingenting. Tex vilken version av Mac OS X du har.
2. Uppgradera allt som finns under Äpple > Programuppdatering
3. Ta backup.
4. Bygga om Mail's index. Stäng ned Mail först. Man slänger en fil som heter Envelope Index Sökvägen till den filen är: /Användare/din hemmapp/Bibliotek/Mail/Envelope Index. Efter du slängt den så startar du upp Mail på nytt och låter den bygga ett nytt index på dina mail.
OBS, om det är strul med dina mail och mappar så kan en del försvinna efter att indexet har byggts om. Enligt min erfarenhet så är dessa mail ändå trasiga även fast det inte verkar så. De syns alltså i mapparna men du kan oftast inte öppna dem eller titta på bilagor.

5. Jag skulle testa att skapa en ny användare. Systeminställningar > Användare. Logga in och testa om mail krashar där med.

Senast redigerat 2010-08-19 19:18

Mina installationsskivor är paj (barnen råkade leka med dem) och jag behöver nog installera om Mail eftersom det kraschar konstant. Kan man hitta det någonstans?

Tacksam för tips.

Petter

Hur står sig Apples nya 27-tummare mot t ex Eizo Coloredge om man behöver jobba med fotografi eller grafisk design? Någon som vet?

Jag har en ReadyNas NV+ med 4TB och är supernöjd. Normalt ansluten via en Capsule men vill jag ha snabbare filöverföring så ansluter jag direkt med ethernetsladd. Nu kostar den dessutom hälften så mycket som när jag köpte för ett år sedan.

Hej!

Nu måste jag hitta en bra lösning på hemmanätverket och behöver hjälp. Min sambo hatar alla patentlösningar och sladdvindor.

Lite fakta:

- ADSL in i jacket. Har ett standard Zyxel-modem (ej trådlöst, bytas ut?)
- Stort hus som behöver flera antenner eller accesspunkter till samma nätverk
- Har en ReadyNAS NV+ som ska vara tillgänglig via FTP och/eller Internet samt mediabibliotek till TV och stereo. Ska vara inlåst i säkerhetsskåp och ansluten med Ethernetkabel till mediaspelare (kanske en tvix) för att få bästa hastighet.
- Har en TimeCapsule som ska vara trådlös backup till datorerna och gärna tillgänglig on-line

Vad ska jag satsa på för trådlös modem/router och hur sprider man samma nätverket i hela huset, TCn klarar det inte. Den bör ju vara kompis med i första hand ReadyNASen.

Alla tips mottages tacksamt.

Petter

Är det värt pengarna att uppgradera en PB 17" till 3.06? Jobbar mest i Photoshop och Indesign.

P

OK. Är det svårt att ta ur minneschippet? Jag är ingen teknikkille direkt.

Fick mig efterlängtade NAS (Netgear Readynas NV+ med 4x1TB Barracuda 7200.11) igår men får inte igång den. Någon som kan förklara det här för mig:

"SODIMM fails SPD check, re-seat SODIMM or replace SODIMM"

Tacksam för svar,

Petter

Hittade en NV+ med 4 tb för 1400 euro billigt i Nederländerna. Någon som handlat från www.divxplayer.nl tidigare?

http://www.divxplayer.nl/product_info.php?products_id=1534

P

Jag har en PowerBook Pro som jag gör back-up på till en Time Capsule med hjälp av Time Machine. Funkar fint. Nu lagrar jag en massa annat på min Capsule så skulle jag vilja utföra ytterligare en back-up av hela Capsule till en extern hårddisk.

Klarar Time Machine av att hantera två olika "beställningar" eller måste man ha en annan programvara för att lösa det?

Någon som vet?

Petter

Hej!

Någon som har tips på varför det går extremt långsamt att spara en ganska enkel illustratorfil? Sitter med CS3 på en PowerBook 2.33 med 4 GB internet.

P