Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum. Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jag har en fråga till. Är det nån som vet varför man inte kan göra backup till en hårddisk ansluten till en Panther- eller Tigerdator? Vad är det som skiljer mellan Leopard och tidigare system som omöjliggör det? För jag har svårt att tro att Apple bara bestämmer det för att sälja fler Leopardskivor...
Ni som har råkat ut för att era hårddiskar går sönder, hur har ni använt eran MacBook?
Tänkter mest på om ni har med dom mycket "on the go" ?
Hur lång tid tar det ifrån att ni stänger locket tills att ni lyfter upp den och stoppar ned den i väskan? Väntar ni alltid på att ljuset börjar pulsera?
Ju mer RAM minne man har desto längre tid bör man vänta innan laptop'n flyttas ur sin position. Apple kör ju med en funktion som kallas "Safe Sleep" som innebär att den information som finns i RAM minnet skrivs till hårddisken när man stänger locket (mängden data är densamma som installerat RAM minne). Detta kan ta upp till 1 minut! Funktionen är till för att man inte ska förlora data om batteriet tar slut under tiden som MacBooken är i vila.
Det går att stänga utav Safe Sleep om man känner för det:
Jag har en Mac Pro där jag kör Dual Boot med Leoparden i Bay 1 och Tigern i Bay 4...
Upptäckte att jag har kvar "Toast It / Mount It" i Leopardens menyer utan att ha installerat Toast och under "Öppna med" menyn visas program som endast finns installerade på Tigern. T ex "Textredigerare.app" har jag flera versioner utav (1.4 och 1.5). Helt plötsligt kändes inte Leoparden riktigt "Clean Installed" (Jag formaterade disken med Leopardens skivverktyg innan installationen). Beror detta på att jag för enkelhetens skull tog exakt samma uppgifter för min nya användare i Leopard som den gamla i Tiger?
Kan tillägga att Spotlight inte har fått indexera Tiger HD'n, den lades till under inställningen Integritet direkt vid första starten av Leopard.
Kan någon bringa lite mer klarhet i varför Leoparden smyger sig på Tigern ?
FYI: Jag har testat att köra TimeMachine från min MacBook över AFP till min Mac Pro, där båda datorernas TimeMachine delar på en hårddisk. MacBookens backup sparas i en sk. Sparse Image i roten på hårddisken (Döpt efter "datornamnMACaddress.sparseimage"). Den ligger mountad på MacBookens skrivbord under tiden som TM körs. Tyckte att det hela gick segt och har för tillfället stängt utav TimeMachine på min MacBook.
Jag tog fram mitt tidtagarur, 11 minuter och 10 sekunder för att reparera skivbehörigheterna på min Mac Pro. Leoparden installerades som en clean install.
Det meddelande som visas när reparationen är färdig:
Reparerar behörigheter för ”Leopard”
Varning: SUID-fil ”System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/
Contents/MacOS/ARDAgent” har ändrats och kommer inte att repareras.
ACL hittades men väntades inte på ”Applications”.
ACL hittades men väntades inte på ”Library”.
Nu har jag sökt själv... (mobilsurfade på jobbet tidigare idag, gick för segt för att googla)
Apple
Citat:
About the SMC Firmware Updates
SMC Firmware Updates refer to the System Management Controller (SMC) firmware update for Intel-based computers. The SMC is a micro-controller on the logic board that controls the power functions for your computer. The SMC controls various functions, including:
Power and thermal management, the Sleep LED, and battery.
Controlling the fans,supporting Sudden Motion Sensor, ALS, and the power switch.
Är själv i beställartagen, blir nog Seagate'n UTAN "G-Force Protection" (ST9200420AS).
Har läst nån artikel som nämner kernel panic's pga den interna Sudden Motion Sensorn i MacBook'n som hamnar i konflikt med hårddisktillverkarens egna sudden motion sensor... här är den förresten; http://www.macspecialist.org/content/articles/macbook_pro_owners_beware/
För Apple stoppar väl aldrig i hårddiskar med denna typ av sensor när dom redan har en liknande teknik inbyggd i sina bärbara?
Jag hade samma problem och upptäckte att det skedde när jag körde med två skrämar, och kanske lite som att filen hamnade synlig på den andra skärmen, även fast den andra skärmen var urkopplad.
Jag har också problem med filer som inte syns på skrivbordet, en omstart av findern löser det hela tillfälligt.
Man kan också pröva med att ta bort ".DS_Store" filen som ligger dold på skrivbordet, öppna Terminalen och skriv:
rm -i /Users/DIN_HEMMA_MAPP/Desktop/.DS_Store
Har bara detta problem på min Mac Pro konstigt nog, har provat att installera om hela systemet med min OS X Install Disc 10.4.10 men ändå så syns inte filerna på skrivbordet emellanåt. Papperskorgen kan bete sig på ett liknande sätt efter att jag tömt den, ikonen för papperskorgen visar fortfarande att det ligger filer kvar. När jag sedan öppnar papperskorgen och markerar filen så försvinner den och ikonen ändras till en tom papperskorg i dockan. En omstart av findern hjälper även här, men det ska ju inte vara nödvändigt tycker jag.
Kan tillägga att det är inte bara filer som tas hem med Firefox som blir "osynliga" på skrivbordet.