Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
foppapoppa

foppapoppa

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2005-01-08
  • Senast aktiv 2012-09-21
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen foppapoppa har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av kenjon:

Jag tror han avsåg att alla här på 99mac.se engagerar sej i andras problem, att det var det han tyckte var "typiskt Macigt".

Huvudet på spiken!

Tack alla för ert engagemang, en typiskt Macig egenskap. Jag fick bra åsikter/tankar att reflektera över och tror att min gamla MacBook Pro från 2009 får leva kvar tills vidare så får ja se om det kommer en uppdatering snart. Mellanmodellen med en i7 skulle kännas som en bra lösning, jag hoppar servertankarna och får stå ut med att fotbollen kl. 16 på lördagar stremas via iPad till ATV. Ha det gott!

Hej,

Jag vill sätta en Mac Mini under TV:n och använda den till att 1) streama film och musik via Plex till ungarnas tre iPads, det bör fungera till alla samtidigt, 2) titta på fotboll på Viaplay.se, 3) installera några spel till barnen (och CoD till pappa). Mina frågor är följande:

A) Finns det någon fördel för mig att köra OS X Server? Om så vad?

B) Om jag skulle köpa "värstingen", den med i7 processor och dubbla diskar, kan jag köra vanliga OS X på den då?

C) Hur mycket RAM bör jag ha i burken (och jag förstår att mer är bättre)

Hej.

Igår gjorde jag den uppdatering av firmware för MacBook Pro som dök upp i programuppdateraren häromdagen. Jag har precis upptäckt att Bluetooth-symbolen i menyraden är ljusgrå och överstruken. När jag klickar på den står det "Ej tillgänglig". Någon fler som råkat ut för detta eller är det en slump att problemet dök upp efter uppdateringen? Några förslag?

Mvh/Foppapoppa

[QUOTE="toastmaster;1475300"]

Var kan man se och ställa i så att det blir GUID-partitionstabell?

I Skivverktyg, klicka på fliken partitionera och på knappen alternativ. Där hittar du GUID. Min BU HD är kopplad direkt till MBP via USB 2.

Eftersom jag suttit ett antal timmar i telefon med Äppel-pojkarna på Irland så har jag följande att berätta. Förhoppningsvis kan det spara tid för någon.

Time Machine slutade att fungera för mig efter någon vecka. Felet bestod i att TM slutade att kopiera filerna innan allt blivit “upp backat”. Följande meddelande fick jag varje gång. Time Machine-fel. Kan inte slutföra säkerhetskopieringen. Ett fel inträffade när filer kopierades till säkerhetskopian. Efter ett antal olika funderingar och tester har följande konstaterats.

1) En korrupt (trasig) fil kan innebära att Time Machine inte kan säkerhetskopiera. (Hitta rätt fil genom att öppna programmet Systemmeddelanden i Verktygsmappen och starta Time Machine. Det kommer ett meddelande om vilken fil som inte fungerar)

2) Din ordinarie hårddisk (den du vill säkerhetskopiera) måste vara indexerad. I mitt fall stannade indexeringen vid den korrupta filen. När jag hittat och kastat bort den filen så måste hårddisken indexeras på nytt innan Time Machine startas. Indexera genom Systeminställningar/Spotlight/Integritet. Klicka på + och välj din hårddisk. Markera disken i listan och klicka på - (minus). Inom någon minut börjar indexeringen (vilket syns genom en prick i förstoringsglaset (menylisten).

3) Hårddisken som ska användas för säkerhetskopian måste i Leopard ha GUID-partitionstabell.

Ursprungligen av Anders Täpp:

Menyn Redigera : Bilagor. Där kan du aktivera detta permanent

Tack för det... tänk vad lätt det kan vara...

Varje gång jag skall skicka bilagor med Mail 2 (vilket sker hela tiden) så måste jag kryssa i en ruta för att få Windows-kompatibla bilagor. Kan man ställa in så jag slipper detta onödigt irriterande moment?

Jag kör internet över UpUnet-S, Uppsala Universitets studentnätverk. Detta nätverk SUGER i hastighet och funktion t.o.m i relation till de 155 kronor som det kostar varje månad. Under dagarna (färre användare) så fungerar allt förhållandevis OK. Efter kl. 18 när många kopplar upp sig så loggas jag ut i princip mellan varje länk jag klickar på. Finns det spy-program eller andra typer av ogräs som kan ställa till det? Använder mig av Netgear basstation och airport men eftersom det fungerar bra på natten och dagen så...? Ni fattar säkert hur det känns att sitta med en PB i knät utan fungerande livslina

Någon som har något förslag utöver det självklara att skaffa ny leverantör (vilket är tråkigt m h t att avgiften ingår i vart fall i hyran)?

Jag kör 12" PB G4 867 MHz 640 Mb ram och efter uppdatering till Tiger snurrar fläkten så snart jag använder Safari eller Mplayer.... tråkigt!!!

Nån som hittat avstängningsknappen för Dashboard?

Tänk om det vore så underbart att dom vill mörka att Tigerns släppts lös....snart i en brevlåda nära dig....

Thank you for shopping at the Apple Online Store

Apple's Online and phone Order Status services are temporarily unavailable due to a scheduled upgrade to our systems.

We apologize for any inconvenience

Har prövat att dela .avi filmer med SplitFuseX med det vill bara krascha... nån som kan föreslå ett annat program att pröva?? Gärna med funktionen att samanfoga flara filer till en...

Ursprungligen av hejamac:

Finns det headset men bluetooth?
Tänk vad underbart det skulle vara att kunna gå runt och prata helt trådlöst med skype...

Fungerar det inte med ett BT headset för mobiler...?

Foppapoppa (inte han med båtbenet) är 34 år och har har haft Mac sedan -93 då jag började ett nytt jobb och där firman körde på gamla PLUS-maskiner. (Ingen hårddisk utan bara diskett). Tyckte det var kul, köpte en Performa 200, bytte till en Performa 400 efter någon månad. LC 630, Beige G3, Orange iBook och nu 12" G4 PB. Ändå är det otroligt vad lite man kan trots så många år med Apple... Kan det bero på att den fungerar som den ska, som ett verktyg som går och går och går och går och går och går och går och går och går.....

Ha det gott

Foppapoppa

1