Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
LarsGöran

LarsGöran

Medlem
  • Registrerad 2002-01-02
  • Senast aktiv 2007-08-08
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen LarsGöran har skrivit i forumet.

1

Adobe uppger i sina Systemkrav: "Mac OS X v.10.4.8 Java Runtime Environment 1.5 krävs för Adobe Version Cue CS3 Server". Detta har jag och återförsäljaren tolkat gäller endast om man vill installera Version Cue, vilket i mitt fall inte är nödvändigt. Inga andra OSX-siffror anges... På ett ställe på Adobes support-sidor står det ett ";" (semikolon) mellan 8-an och Java i ovanstående text. Då kan betydelsen vara helt annan!
Nåväl, vid installationsförsök på en PB G4 Titanium, 1GB, OSX 10.3.9, blinkar det bara till då "Setup" dubbelklickas. Sen händer inget mer. Ska lägga till att installationen görs på en extern FW-HDD som körs som startskiva.
Någon som kan sprida ljus?

Hej!
Sökte på 99Mac om Maxtor-diskar varvid tråden "FireWire partitionsbegränsning?" kom upp:

Bl a ett inlägg från Daniel Ström... Så Daniel, eller någon annan med kunskap:

Du säger att du flyttar disken mellan både Mac & PC - detta är precis vad jag skulle vilja men hittills inte trott vara möjligt:
Hur är din disk formaterad?
Vilka OS använder du?

Eftersom jag inte trodde det var möjligt att använda disken på båda plattformarna hade jag bestämt mig för att göra den till en ren MacOS-disk. Då jag kör OS9.2.2 började jag följa instruktionerna för att omformatera. Fick dock genast problem då man ombeds att tillfälligt knäppa av "File Exchange" i Tilläggskontrollen. Kan inte avgöra vad detta motsvaras av i ett svenskt system. Det är väl inte "Fildelningstillägg" och inte "Fildelningsbibliotek"?
Nåväl, struntade i det där och gick direkt till Skivverktyg för att formatera i HFS+ men si, det gick inte: "stöds inte".
Disken kommer upp snällt på skrivbordet men när jag tittar på info för disken är formatet "Macintosh PC Exchange (MS-DOS)"
Om du eller nå'n annan kunde bringa någon klarhet i detta vore jag väldigt tacksam!

Min uppsättning:
Maxtor 5000DV (200GB, 7200rpm, PC-formaterad antar jag)
PowerBook G3 Pismo, OS 9.2.2, FireWire
PC-laptop Pentium4, WinXP Pro, FireWire och USB2.0 via Cardbus-kort

Nu har jag fått en ny, tyst fläkt. Hittade till slut en hos Elfa (trots att jag letat där tidigare) för ca 200:- På vägen dit fann jag även en lämplig fläkt hos http://www.farnellcomponents.com
Tack för hjälpen!

Hej! Har gått bet på att finna nå´n som säljer fläktar av rätt modell. Behöver en utbytesfläkt till min externa, tjutande FireWire-HD. 12V, 0,05A, 40x40x10 mm. Tips?
Tack på förhand!

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Anders Täpp:
Är inte riktigt säker på hur du menar men testa om dessa filter gör vad du vill:

Noise: Median

Blur: Smart blur

Från den ursprungliga bilden, full av toner/gradienter, har färginnhållet reducerats till 256 (?) färger då den gjordes om till Indexerad. Vad jag är ute efter är om det finns något filter el dyl som kan interpolera fram lite toner igen så att det inte bara finns typ fyra gröna toner utan en glidande skala mellan mörkgrönt och ljusgrönt... Typ...

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: HL:
2) Det betyder att bildens färgprofil inte är samma som den du valt som arbetsprofil i Photoshop. Du kan byta färgprofil med Bild > Läge > Konvertera till profil alternativt Tilldela profil.

Aaah! Tack!!

Hej! Har fått ett flygfoto från ett GIS-system som ligger i indexerat färgläge. Vid övergång till CMYK eller RGB ligger naturligtvis den begränsade färgen kvar (enfärgade fält utan övergångar).
1) Finns det något knep att mjuka upp övergångarna och därigenom göra bilden mer verklig?
2) I fönsterrubriken (Mac 9)finns ett nummer-/"stängsel"-tecken (#) efter CMYK beteckningen. Vad betyder detta?
Tack på förhand!

1