Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martin_wow

Martin_wow

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Växte upp med mac men bytte till pc för 7år sen, längtar tillbaka ibland =)
  • Registrerad 2005-01-14
  • Senast aktiv 2007-03-10
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen Martin_wow har skrivit i forumet.

Svantet:

Om du tänker på dina arbetslösa vänner så ska du verkligen rösta på liberalerna och inte nåt miljökommunistparti.

(Vänsterkartellen är ju verkligen mindre egoistisk än borgarna, jo givetvis... fnissar lite smått..)

tackar för svaret..

men hur är det med musiken och alla bilderna..

vi har en musikmapp och massa mappar med bilder från digitalkameran på pcn, hur ska jag göra för att importera dessa till itunes och iphoto så att dels det bara finns en version på hddn och inga dubbletter och dels så att det är åtkomligt för alla användare?

Hej.

Har precis fått hem den senaste imacen och har lite frågor som jag behöver klarhet i, är nämligen ny i macos x (har haft ett gäng mac innan).

Jag har skapat lite olika profiler för alla användare i hemmet, sen har jag lagt in MS office som vi fick med. Jag la in det på admin profilen men det dyker inte upp för alla andra användare, hur fixar jag detta smidigast? jag vill ju inte lägga in dubbletter av office liksom inte en för varje användare..

Sen undrar jag hur jag ska lägga in all min musik jag tankar över från windows.. där har jag haft en musik mapp med massa album i olika mappar för albumen.. om jag nu ska använda itunes och det ska vara lika för alla användare, hur gör jag då?

sen har jag problem med msn, titt som tätt säger den att det finns en senare version tillgänglig som jag måste ladda ner för att få det att fungera. jag laddar ner den o installerar den men den klagar igen efter ett tag..

Mvh Martin

Vilket alternativ ska jag välja på formateringen??

jag har en exakt likadan dator och hdd, jag har också gbg leasingdator..
4st 320gb diskar? när jag kollar på disken i skivverktyg så är det 298gb kapacitet ledigt och den är ju på 320gb?

men hur ska jag göra med formateringen?

Tror ni verkligen det är ett skämt?

Pekka:

Tackar för tipsen.

Tror inte de blir några stora problem. Jag kanske bör nämna att vi redan har en SIMRAD GPS&PLOTTER modellnummer okänd, både på flybridgen och inne i doghouset. Då har vi en ram runt skärmen på flybridgen som gör att det syns hyffsat bra även i solen.

Saken är den att skärmarna på SIMRAD:arna är väldigt små (ca 7"-9") och väldigt lågupplösta och extremt låg uppdatering.

Jag lovar att jag sitter inte uppe på flybridgen på kvällar, speciellt inte fuktiga dimmiga sådana så det kommer nog inte bli några problem

Det är faktiskt bara en Yanmar Turbofyra på 240 hk. Men det är sex st 12v batteri, sen har vi en liten display som visar % power kvar i dom så man slipper dra ut strömmen i onödan..

Tackar för dessa svaren, de var precis detta jag undrade över..

Torkel:
Jag har kollat lite på de forumen, men jag är lite osäker på vilka de stora nackdelarna är med en
Dc-Ac konverter är. Jag menar temp och ev att den drar några extra watt är väl inte så farligt. Det jag har hört är att det iaf i bilar kan bli spänningsdippar som stör datorn. Du hade kört mac i båt ett flertal ggr, har du alltid kört bärbar då? (den eliminerar väl det problemet) Har du haft problem med spänningsdippar och hur har du löst försörjningen?

Ang. bluetooth så vore det väldigt käck lösning. Vi sitter inte så ofta där uppe och kör ändå och en liten kabel till en liten skärm (kanske inte touch då) så kan man bara ta med sig tgb o mus vid de få tillfällen de behövs)

Ny stereo ska ju köpas ändå för den gamla gav upp precis.

Ang. Tv så har jag inte åtkomst till den tråden. Det enda jag undrar är hur man smidigt växlar mellan skärmen och tvn, finns det någon switch? den har väl bara en bildskärmsutgång?

Ang. Skärmen har jag inte köpt den än, men funderade på en sådan här:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=121599&cks=PLS

Tackar för svaren..

Vi har tidigare kört med lånad bärbar dator (pc).
Men det är ju lite otympligt att ta fram och bort vid varje resa man gör med båten. Därför jag funderar på att göra en fast installation. Mac mini är ju ganska billig till va man får och i storleken..

Men det jag funderar på är om någon här har erfarenheter av en mini/macintosh i bilen eller båten.
Hur har man löst strömförsörjningen, funkar den där Belkin från macoteket? Eller är den mest för att ladda en powerbook i bilen? Orkar det driva ett datorsystem?

Hur fungerar det med bluetooth, tror ni signalen kommer räcka upp på flybridgen? Hur gör jag med kopplingen med ljudet mellan bilstereon och minin ? Hur kopplar jag bilden till tvn om jag vill kolla på dvd?

Fungerar det med touchscreen, den är väl troligen kopplad via usb. och så undrar jag hur bra osx tar emot usb kringutrustning? Det är en LG 15" LCD touch som jag tänkt koppla in...

Mvh Martin

Hej.

Jag funderar på att göra en datorinstallation i min fars båt för ett par ändamål.
Det viktigaste är sjökort och plotter på en stor skärm, synkat med en gps.

Det jag har funderat över är om Mac plattformen kan vara något för detta.

Tänkte följande installation:

Mac mini + extern handgps + GPSNavX programvara + 15" touchskärm

Input skulle ske via skärmen och med tgbord och mus. Eftersom jag tänkte att man skulle kunna använda utrustningen på flybridgen också så tänkte jag att bluetooth + wireless tgb+mus skulle vara bra och kanske bara dra ledning för skärmen och fixa den med en kvm switch (eller va den nu heter) och bara ha en 8" skärm där uppe med klickfäste.

Sen skulle jag såklart lägga in mkt andra program och grejer på den för skoj skull, t.ex. att spela dvd filmer och visa med kabel på tvn, ha ett musikbibliotek och slippa alla cdskivor och spela detta på en bilcdspelare(genom aux in) spela emulatorspel med handkontroll, kanske koppla internet via en 3Gmobil osv osv..

Har lite funderingar...

*Är det ens en god idé att ha en mac där istället för en PC (en kompis satte in en VIA mini PC i sin bil med 7" skärm som är liten tyst och ruskigt strömsnål, och där finns väl mkt program o sånt att få tag på)

*Fungerar det bra med sådana externa attiraljer som 15" touchskärm, hand GPS osv.. ?

*Räcker bluetoothen för tgb o mus upp till flybridgen (det är kanske 2-3 m dit upp men sen är det ju genom taket som är av ett halvtjockt lager plast) ?

*Hur fungerar den som dvd-spelare ?

*Hur löser jag strömförsörjningen (källan är sex parallelkopplade 12V batterier tror jag, har indikatordisplay som visar hur många % volt man har kvar)?

*Eftersom jag knappt suttit med Mac os X alls så har jag inte så mkt kunskap, tror ni detta skulle lira bra? Svårt att få allt att fungera med så lite erfarenhet av systemet? Kanske en dum idé just därför?

Jag tänkte ju att det hade vart ett bra tillfälle att få testa o leka lite med Mac gratis, men sen har jag ju ansvaret för att allt ska lira bra också

Tackar ödmjukast för alla svar jag får
Mvh Martin

Hej, jag har fått en Macintosh Performa/Power macintosh 5200

Det är system 8.5 på den och 48 mb ram. Jag undrar om man kan koppla in den på bredbandet. Det sitter ju inget nätverkskort i den.

Vad behöver jag, och var köper jag det? Mvh Martin

tackar ödmjukast för svaren

Jag funderar på att köpa en mac mini, kanske för att stoppa i bilen eller båten senare.
Det jag undrar är hur många watt man kan räkna med att den drar viddrift och vila?

Mvh Martin

ingen av er spelar ju, alla är peons..

lägg till mig på flist.. jag heter Jagekass och spelar hu/orc mest orc, är lvl 31 i at för tillfället..

www.antipiratbyran.com , ja skrattade faktiskt en del när ja såg den nu, de står massa roliga saker...