Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Agamemnon

Agamemnon

Medlem
  • Registrerad 2002-01-08
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Agamemnon har skrivit i forumet.

En djupare undersökning visar att det förefaller som om bara vissa av bilderna visas grövre i iPhoto än i det andra programmet.

I Zoombrowser var jag mycket nöjd med bilder i 480 x 640 men det är de som är markant grovkorning i iPhoto. Däremot så blir bilderna i 1600 x 1200 helt ok även i iPhoto. I Zoombrowser kändes det precis tvärtom, som om det inte fanns något bra visningsläge för den höga upplösningen och här är det som om det inte finns något bra visningsläge för den låga.

I programmet Förhandsvisning ser de jättebra ut. Även på iTools hemsida. Det är bara i iPhoto som de blir klart taggiga oavsett vilken "zoomning" jag gör med spaken eller om de tas upp i "redigerafönstret". Jag upplever dessutom iPhoto som mycket trögjobbat (256 MB RAM). Det förefaller tungt att ta fram bilderna ibland. Segare än i Zoombrowser med bara 128 MB RAM.

Har just lyft över några tusen bilder från Canon Zoombrowser på PC till iPhoto på Mac och kan konstatera att bilderna numera (efter transporten) är markant sämre i skärpa. Konturer har fått rejäl taggighet och så vidare. Vad beror detta på och hur kan jag justera det?

Kan det bero på zoomningsfunktionen i iPhoto? I ZB så visades bilderna i sin originalstorlek. I iPhoto är den ju mer rörlig, så att säga.

Agam.

Det verkar ha löst sig. Skyfflade över allt viktigt till en annan hårddisk och installerade om systemet på rensad disk. Verkar fungerar nu efter nästan en hel dags arbete med att återställa saker och ting på ursprungsplats. Tagit hem nya versioner av alla i-programmen mm. Orsaken till problemen är ännu något oklar...

...kan datorn stå på en gammal indiankyrkogård...?

Har kört en PM 800 i ett år utan att maskinen konstrat på något sätt. Stabilaste system och maskin jag haft någonsin. Nu har jag dock drabbats av det onda ögat. Har fått lite problem på sistone... installerade OS 10.2 och uppgraderade omedelbart till 10.2.4. Gick som smort. Men, efter att ha skyfflat hem alla nya program till 10.2 så har det hänt något. Mail, iCal, Safari osv gick till en början som en dans men nu har något hänt.

Mail går inte att starta: "... oväntat fel...inte påverkat systemet...", iCal likaså. Nu går inte heller Explorer att starta överhuvudtaget - det kanske har blivit surt för att jag hellre kört Safari?!

Och igår hände följande: startade om efter att ha tvångsavslutat ett program och plötsligt är hela Dock som förvandlat till originaluppsättning. Alla mina genvägar som lagts in var borta! Händer igen efter att jag slagit av och startat upp igen. Börjar bli en aning stressad...

Någon som har ett motmedel till detta..?!

Agamemnon

Någon som kommer in på den sidan? Själv packar Explorer ihop när den laddar upp pop-upsidan som startar. Tidigare har jag kommit in men då tvingats gå igenom någon reklamsida som jag ej lyckades passera för att kunna ladda ner eDonkey....

Berätta hur man ska göra för att lyckas.

...bra förslag. Men...det är just det som är problemet. Det går inte att ladda hem någonting!

Förmodligen måste jag skaffa nytt IE från en CD eller liknande.

Jag kör OS X 10.1.5 med Explorer 5.1 på en Quicksilver och har nu schabblat till det är jag rädd.

Tog hem Speed Download och installerade det. Gick bra förutom att det hela tiden poppade upp fönster om att det var dags att uppgradera/betala mm varför jag tröttnade. Kastade skiten i papperskorgen och tömde den. Ooops. Nu går det inte att ladda hem filer längre. Klickar jag på en länk så snurrar det lite och återgår sedan till stiltje. Inget händer. Hanteraren för filhantering öppnar inte.

Har varit inne i Explorers filhämtningsavd men ej begripit mig på något.

Vad ska jag göra nu? Kan någon hjälpa mig.