Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
millanaki

millanaki

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Arbetar som frilansande grafisk formgivare och originalare. Gillar Mac från första stund,
  • Registrerad 2005-01-17
  • Senast aktiv 2011-11-02
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen millanaki har skrivit i forumet.

Det funkade inte via PCn. Vi gjorde två försök.
Har försökt med macen (MacBookPro) igen, men samma läge: BootNeuter hänger sig fortfarande efter att den känt av inställningarna.

Verkar hamnat i en dålig spiral med iPhone. Suck.

Till theplague: Jag vet inte iClarified troligen. Har gjort allt så många gånger så detär en soppa i huvudet...

Robo-X: Jag har tagit bort "sleep" på telefonen så att den inte går i vila. Jag skall testa igen med återställning till 2.2 med sambons PC, hoppas att det funkar bra med Vista.
Du menar väl fabriksinställning, sedan uppgradering till 2.2 via iTunes eller?

Ger er en virituell kram, det känns hoppfullt tack vare alla er som gjort inlägg.

Jag har sett BootNeuter i action dessa dagar så jag vet när den jobbar. Och jag vet att man ska låta den jobba ifred.
När jag trycker på appen så kommer programmet upp, känner av vad som behövs och sedan händer ingenting, okej då är den klar för att trycka på "flash" men det går inte (den har inte fått order att arbeta), inte heller går det att justera någon annan knapp för att se om det är något liv eller om den fryst. Den har fryst och jag kommer ingenstans. Kan inte trycka på homeknappen och komma ur den heller. Så, ja då är jag ju tvungen att abrubt stänga av telefonen.

Ska jag restora till fabriksinställningar igen 1.1.3/4 (minns ej)? Lägga in 2.1, uppdatera till 2.2?
Går det göra allt på en gång ifrån fabriksinställningarna direkt till 2.2 med QuickPwn 2.2?
Customrestore-filerna kan man spara och använda dem direkt från iTunes? Testade att ta en vanlig restore men då fick jag fortfarande ingen kontakt med nätet.

Jag är varmt tacksam för feedback.
Helst skulle jag vilja lämna in telefonen och få hjälp med den, men det är väl inget företag som jobbar så. Så har någon ett verkstadstips eller privattips (i Stockholm) vore det toppen.

Hej så länge,
/millanaki

Jag tog FW 2.1 och uppgraderade till 2.2 och tog QuickPwn 2.2 efter det. Synkade som en helt ny iPhone, men det hjälpte inte. Har jag fått en sk "brickad" telefon?
BootNeuter hängde sig och gör det varje gång. Det går inte flasha och jag får stänga av telefonen abrubt.

Ringde och kollade med Telia, abonnemanget och sim-kortet fungerar. Går och ringa från en urgammal Nokia. Men iPhone "måste repareras" tappat nätverksinställningarn och det verkar mer eller mindre omöjligt att komma ur det - att få ringa/kontakt med nätet.

Hur gör man nu? Tips anyone?

Tack för tipsen, jag skall kolla in sajten, men verklar lite risky kanske. Jag är ingen hacker och känner att jag inte riktigt är bekväm att hålla på med iPhonen så här. Tänk om den pajar helt...

Simkortet sitter precis som det ska. Det finns inga skador på telefonen alls. Den är hel och fin.

Telefonen säger att den behöver reparation (igen) och jag ska återställa den. Så det är väl bäst att köra en fabriksåterställning och sedan 2.2. Enlig inläggen i denna tråd.

Ska ringa Telia i morgon för att kolla upp abonnemanget och sim-kortet.

Tack för supporten, så länge.
Återkommer med uppföljningsinfo.

Tack, theplague som skrev första inlägget och till Robo-X och savv3 för era inlägg. Skönt att få feedback.

Det hände igen! Jag blev av med nätet (Ingen servive) mitt under ett samtal nu ikväll på pendeltåget in mot Centralen. Suck... Varför? Vilken skrutt-telefon (som jag ändå inte vill byta ut när den synkar mot mac så fint).

Tänker på savv3 inlägg. Jo, visst har telefonen varit i backen några gånger, men aldrig utan sitt tjocka hårdplast fodral och inte mer än 30 cm och hängande i hörlurarna.
Är det vanligt att simkortet börjar strula efter ett par månader? Helt nytt sedan september då jag bytte till Telia.

Finns det något företag man kan vända sig till för att få support på telefonen? Då min lur är köpt i N.Y så är man ju inte välkommen någonstans direkt. Någon som har tips på var man kan vända sig när iPhone strular tekniskt?

Nu får jag restora igen... kul kul... jag har blivit en ofrivillig "jailbrakeare".
Ser fram emot era inlägg i ämnet.

Hej Robo-X. Tack för att du tittade in på min tråd. Trodde jag var ensam i cyberrymden och ingen hörde mina rop på hjälp.

Jag har ju haft 2.2 och trivdes med det tills jag började tappa nätet för snart en vecka sedan. Då lade jag in 2.2 och var glad. Nu när den tappade igen blev jag riktigt sur.
Läste i någon tråd att 2.2 var för 3G, och jag har ju 2G. Kanske därför... försökte därför lägga in 2.0 - gick inte, 2.0.1 - gick inte, 2.1 funkade.

Saknar flera apps som bara funkar på 2.2 men fegar lite på att uppgradera till 2.2. Jag vill inte hamna i samma sits igen... att vara utan jobbtelefon, jobbar som frilansande formgivare.

Inatt slog det mig att jag tittat in på Facebooks applikation då det strulat till sig. Gjorde det igår. Det kanske är den så får min telefon att fucka ur? Kan det vara så tror du?

Bästa hälsningar

Nu verkar det som jag fått igång 2.1, efter flera timmar och samma procedurer, jag kan det i sömnen vid det här laget.

Finns det någon som har koll på vilka firmware som passar bäst på t ex iPhone 2G 1.1.4 och vilka verktyg och deras repektive version som är optimala tillsammans?

Man undrar ju hur många gånger kan man göra om en Pwn efter varandra? Man testar samma FW flera gånger, byter testar den, FW ned, FW upp och sen funkar det av någon ountgrundlig anledning. Jag ser inget logiskt i det hela. Det som funkade för 2 dagar sedan funkar inte nu. Nu är det en annan FW som fick det att lossna, och den funkade inte sist...

Är det någon som har sett den röda tråden som funkar bäst för en viss iPhone-version?

Min iPhone tappar kontakt med nätservice och har inte tillgång till Telia efteråt. Detta är andra gången inom en vecka och det tog 3 dagar sist att komma loss. Jag hade 2.0 och uppgraderade till 2.2 och ville till 2.0 när det strulade, men telefonen fungerade inte förrän 2.2...

Hur skall jag göra nu?
Är det några fler som förlorar nätet/aktiveringen och ej kan ringa?
Tacksam om att få tips som göra att jag slipper hamna i detta läge minst 1 gång i veckan.

/millanaki

PawnToolade flera gånger enligt iClarified, fick felkoder typ 1600. Skit oxå, jag måste i alla fall ha adressboken och iCal med. Synkade sykade telefonen som om den var ny. Ifall det skulle vara någon inställning som blivit fel. Låste upp med pinkoden för att testa och då funkade det! Precis när jag skulle ge upp och slita ur sim-kortet för att sätta i en gammal tegesten/Nokia -00 ;-). Sååå lättad, min kompis är tillbaka.
Hoppas att någon annan slipper samma krångel.
Tack för denna gång.

HJÄLP! Trots alla guider för upplåsning av iPhone 2G så går jag bet. Jag har gjort detta förut så det var inget nytt. Men efter ett otal timmar och för lite sömn så hoppas jag att någon kan lotsa mig rätt så att jag kan ringa med telefonen igen.

Bakgrund:
Köpte min iPhone 2G 1.1.3 i N.Y i maj-08. Vid en uppdatering så låste den sig i somras. Den såldes som worldwide men visade sig vara upplåst då... Efter flera försök så gick det att låsa upp. Blev senare med Telia och uppdateringarna fungerade fint upp till 2.2.

Jag synkade telefonen i helgen och i början av veckan började telefonen strula. Den saknade t ex nät på Tekniska Muséet i Sthlm, funkade sedan igen, men hängde sig några timmar senare mitt i ett telefonsamtal. Fick tvångs-avstänga den. Jag var tvungen att återställa den... så där tappade jag nätverksinställningarna. Nu kan jag inte ringa... *suck*

Har suttit här 3 kvällar och snart 3 nätter med PwnageTool och QuickPwn. Letat råd och testat råd från forumet här, iFun, IClarified, Dev-Team m fl... Har gjort fabriksinställning till 2.1, 2.2 sedan tillbaka ned till 2.1 utan resultat. BootNeuter funkar inte, den vill inte flasha för allt är uppdaterat.

Nu har jag fått en ruta som säger "Reparation krävs"!
Ska jag göra en ny fabriksåterställning? kan jag lösa det då tro? 1.1.4 och därifrån upp till 2.1? Rädd att jag pajat telefonen med alla turerna.

Förlåt men jag hittar inte någon lämplig tråd. Vädjar till vänliga iPhone själar om hjälp. Jag vågar knappt posta denna fråga, har sökt och hittar inte någon som råkat ut för samma som mig. De flesta verkar fixa upplåsningen i slutändan, jag står kvar och stampar.

Tusen tack på förhand.