Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Michael Nord

Michael Nord

Medlem
  • Namn Michael Nord
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2001-05-16
  • Senast aktiv 2021-05-26
  • Antal inlägg 931

Foruminlägg

De senaste inläggen Michael Nord har skrivit i forumet.

OK, men det låter som du talar om användarkonton nu? Du försöker flytta ut användarkonton från systemdisken till AE-diskarna? Jag var mer nyfiken på om man kan tilldela olika rättigheter till olika mappar på de två diskarna.

Men om man vill att alla diskar ska använda samma konton är det enklare?

Snyggt jobbat. Ser fram emot nästa steg, funderade precis på om det går att ha två diskar anslutna till AE...

Det här AppleScriptet gjorde jag för en massa år sedan. Det var till FileMaker 5.5 och Entourage. Nu har jag inte Entourage i datorn så jag kan inte öppna och klistra in koden här, men det borde kunna funka med nuvarande versioner. Om inte, är det nog inte så mycket ändringar som behövs.

Varför vet jag inte. Alla iWork-program har den typen av filer. Det är ju både bild- och data som ska hanteras.

.numbers är ju inte egentligen ett filformat, utan ett package (högerklicka på den och välj Visa paketets innehåll så ser du), så det kanske inte är så konstigt.

Jag måste testa mer med typsnittsproblemet. Första gången jag kollade verkade det inte löst, men sen gjorde jag en grej till och då såg det bättre ut. Får se vad som orkas med imorgon, för Spara till PDF-problemet har tagit musten ur mig...

Ursprungligen av Charles Xavier:

Rekommendationen jag får är "The recovered file should NOT be used going forward; copy only the most recent work from it into a backup copy of the original file." vilket misstänkt liknar standardrekommendation 1a för Windowsdatorer - installera om systemet och se om det blir bättre.

Jag har inte, efter att ha lusläst loggen, fått 100% klart för mig vad som är fel - att tydligt få reda på vad som gått fel är minst lika viktigt som att fel hittas!

Jag vill alltså gärna veta mer innan jag plöjer ned några timmar på att kopiera scripts, tabeller, layouter etc till en ny fil och gud vet hur många dagar för att fixa relationerna (som verkar behöva göras manuellt).

Word. Tala om värdelös loggfil. Fick precis samma meddelande på en fil som jag inte haft anledning att misstänka problem med.

Det funkade visst i 9:an också ja, fast jag har missat det. Killen på FileMaker jag pratade med nyligen hade tydligen också missat det...

Typsnittsproblemen när lösningar kör under både OS X och Win har inte åtgärdats...

OK, känns lite småbuggigt. Maximera fönster lirar illa efter man varit inne i ScriptMaker. Spara som PDF kraschar (både efter menyval och vid manuskörning) FileMaker under WIndows XP.

[Update: Spara som PDF kraschar under OS X också... ]

Senast redigerat 2009-01-08 17:44
Ursprungligen av Michael Nord:

Ska bli spännande om mitt favoritirritationsmoment blivit åtgärdat: att man inte kan hålla ner skift och rita en liksidig rektangel (kvadrat) eller (ännu värre) hålla nere skift och storleksförändra ett infogat grafiskt objekt skalenligt. Finns det något annat program idag som inte klarar det???

Ta mig tusan, det är löst, fast man måste hålla ner alt och dra för att få proportionerlig storleksförändring. Hoppas det funkar i Windows också...

För mig känns nog möjligheten att kunna skapa värdelistor (och därmed drop-down listor och kryssrutor etc) med data från externa datakällor som det viktigaste. Om det nu funkar som jag förväntar mig... Men inte tusan låter det som en heltalsuppgradering.

Ska bli spännande om mitt favoritirritationsmoment blivit åtgärdat: att man inte kan hålla ner skift och rita en liksidig rektangel (kvadrat) eller (ännu värre) hålla nere skift och storleksförändra ett infogat grafiskt objekt skalenligt. Finns det något annat program idag som inte klarar det???

Och om det är avklarat nu kan vi kanske använda tråden till att diskutera FileMaker 10?

Vad tycker ni som hunnit testa?

Alltså, jag får lite ont i magen över det där med statusfältet. Det blir till att bygga om layouter utav bara h-vete.

Men annars...
Manustriggers - ja tack!
Värdelistor med data från externa SQL-källor: yes yes yes!