Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Andreas Hagberg
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-01-28
  • Senast aktiv 2010-06-01
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen Andreas Hagberg har skrivit i forumet.

vi ser det på dina inlägg

Ursprungligen av tjogin:

Vänta med att beskriva och anse om saker tills du har en någorlunda verklighetstrogen bild av vad det du gör antaganden kring egentligen innebär. Att porta kod mellan plattformar går inte till på det viset du (löst) beskriver och just för att du inte har en aning om hur det funkar så är dina teorier och spekulationer kring portningen helt verklighetsfrämmande.

Men försök vara lite resonlig, och nedlåt dig inte till att angripa min person om vilken du uppenbarligen har en felaktig uppfattning, tro mig. Om du har en dålig dag så må det vara hänt, men jag kommer inte besvara några fler inlägg från dig till dess att du sänker tonläget något. Vi är väl alla vänner här, inte sant? Vi gillar Apple och deras produkter, något som vi har gemensamt. Så sluta nu upp med hysa uppfattningar om min verklighetsupppfattning.

Till Er övriga ber jag om ursäkt för att detta upptar nödvändig plats i tråden (Adrian, mfl?), som istället bör ägnas åt spekulation om vad Apple har att erbjuda oss ikväll.

122 medlemmar sitter just nu klistrade - i väntan på vad? Här kommer att presenteras i bästa fall andrahandsinformation, men förmodligen tredjehandsinformation hämtad från de vanliga ställena; thinksecret.com, macrumors.com, appleinsider.com etc. Vet någon om BBC London sänder via nätet? Jag hittar inget på deras hemsida om att de skulle sända. Verkar som om det enbart är ett "media event" med inbjudna journalister mfl.

Och till er som anser det vara ett mödosamt arbete att flytta mjukvara mellan platformar, och inte så som jag slarvigt beskrev det "pilla lite": jag värderar inte ert arbete. Jag skrev ett inlägg där jag försökte beskriva att det inte är omöjligt att ha programvaror redo för intel-macar. Läs det gärna igen, och ha då i åtanke att jag försökte argumentera för detta.

Jag tror att det är helt rätt väg att gå - att baissa förväntningarna. Besvikelsen kommer förmodligen att bli enorm, vad än Apple presenterar som är mindre än en Airport Express-station (naturligtvis med video) placerad på månen vilken garanterar tillgång till ITMS över hela jorden, tillsammans då naturligtvis med 10.4.3 som redan nämnts ovan.

Ursprungligen av DaPhox:

nerdfight!!! (läser nyfiket)...

Väldigt roligt uttryck, faktiskt.

Ok, det är säkert orimligt med intel-PB´s idag. Det skulle bara kännas så mycket bättre än ännu en iPod med video, ratt eller rosa strumpa, eller en Motorola-lur som förmodligen ingen borde fråga efter i affären.

Ursprungligen av tjogin:

Jag tror inte jag har lagt ned mer energi på dig än vad du har på mig, faktiskt.

Det kan jag inte bedöma. Du har måhända rätt, men du har använt fler invektiv...

Nog nu.

Ursprungligen av tjogin:

Detta antyder att din bild av vad programmering -- och portning av programvara mellan plattformar -- är ruskigt verklighetsfrämmande. Man programmerar inte mot en processor, utan mot en mjukvaruplattform, exempelvis Win32, .NET eller Cocoa. Det går inte att "pilla lite grann" så översätts alla Win32/.NET-API:er till Cocoa. :rolleyes:

Men herregud, vad har jag gjort för fel för att förtjäna den energi som du lägger ner på mig personligen?

Ursprungligen av tjogin:

Du är inte programmerare va? Det märks.

??????

Ursprungligen av tjogin:

Det är väl ändå bara ett litet fåtal program som finns som Universal Binary?

Det är bara ett fåtal program som officiellt är tillgängliga i detta format, ja. Men det finns många program skrivna för PPC-processorn och OSX, och väldigt många skrivna för x86-processorn. Det var inte riktigt detta som jag och skamuel diskuterade.

Ursprungligen av tjogin:

Vore ju rätt meningslöst med Macintel:ar nu med tanke på att det i stort sett inte finns några program som man kan köra på dem?

Är det verkligen så? Se diskussionen ovan.

Ursprungligen av skamuel:

Jo, på ett sätt finns de ju det, i Windows-versioner. Liksom Adobes programvaror osv. Men MacOSX/x86-versioner är ju en liten annan femma. Mac-versionen av Office är ju exempelvis inte bara en PPC-portning av Windows-versionen, utan är ju en i stort sett helt egen version.

Jag tror inte att detta problem ska överdrivas. Visst, PPC-versionen är måhända "egen" och ingen portning av x86-versionen. Men PPC-versionen ska inte heller "portas igen" tillbaka för att kunna köras på x86-processorn från Intel. Anta att man tar befintlig x86-version för Windows, pillar lite grann - och vips du kan köra den på x86-processorn fortfarande - men för OS X. Eller - om man vill köra PPC-versionen - emulerat på Rosetta. Alternativt skriver om PPC-versionen så att den kan köras på x86-processorn. Möjligheterna är många, och jag är rimligt övertygad om att MS inte kommer att göra en tredje version av Office från noll (övriga är då Office för PPC; Office för Windows).

Finns inte de flesta MS-program i X86-versioner redan?

Jag vet att någon nämnt det och någon annan redan avfärdat det, men är det verkligen helt orimligt att vi får se en bärbar Intel-mac?

Ok, tack jag förstår.

Det vore naturligtvis trevligt att ha OS X på maskinen i st f OS XP... Men å andra sidan är den till för att arbetas på, varför prestanda inte är oviktigt. Du kan ju tänka dig att du ska bygga ett bord. I det ena fallet får du arbeta i ett riktigt fult rum, dålig luft etc, men du får tillgång till ett fantastiskt material och alla riktiga verktyg. I det andra fallet får du arbeta i ett vackert, luftkonditionerat rum, men får bara pissverktyg. Ja, jag vet inte. Jag vill inte hårddra det. Office eller motsvarande finns ju på båda plattformarna, och jag är verkligen oerhört sugen på en iBook och OS X. Ser verkligen fram mot att byta till en iBook!

Mvh

Andreas

Oerhörd tur? Vad menar du, att ett byte till en iBook är ett nerköp? Eller att den är bättre?

Ditt svar kanske är självklart, men jag förstår inte riktigt.

Mvh

Andreas