Rom Raptor

Rom Raptor

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-02-01
  • Senast aktiv 2021-09-24
  • Antal inlägg 391

Foruminlägg

De senaste inläggen Rom Raptor har skrivit i forumet.

Läste lite om macOS Monterey, men lyckas inte förstå poängen med Tab Groups? Jag kan ju göra bokmärken i en mapp på bokmärkesfältet och sedan bara välja att öppna samtliga sidor i mappen samtidigt.

Nu kom den äntligen efter ca 7 timmar.

Fick en video airdroppad till min iPhone 11 Pro i eftermiddags. Borde inte den laddas upp automatiskt till icloud.com? Mobilen har även varit uppkopplad hemma (där jag har wifi) i några timmar.

Diskuterade en specifik brödsort på whatsapp. Några sekunder senare när jag öppnar twitter handlar översta inlägget om just den brödsorten. Känns som en på miljonen att detta skulle vara ett sammanträffande.

Att ladda ned från iCloud via webbläsare genererar samma resultat.

Jag vill kunna ta utvalda filer, lägga dem på valfri plats i mitt lokala mappsystem på min externa hårddisk och så ska datumet se rätt ut oavsett vilket program (eller operativsystem) jag öppnar med.

Löste problemet genom att köpa Photo Exifer för 200 spänn. Bara att dra och släppa så batchkonverterar programmet samtliga filer så att de får originaldatum. Känns dock märkligt att jag ska behöva göra detta. Finns det någon anledning? När ändrades detta?

Hej! Jag har en Mac Mini med Big Sur. Tidigare när jag fört över foton från min iPhone (på olika sätt men oftast med appen FileBrowser) så har de behållit fotots ursprungsdatum, men nu ändras datumet till när filen förts över till datorn. När jag tittar på fotona i kamerarullen på min iPhone står dock rätt datum. Hur löser jag detta? Antar att det har något med EXIF-datan att göra?

Ursprungligen av Alix:

Tack! Ställer mig dock tveksam till ett fem år gammalt program som har en hemsida där det står "less-than-great results with some combinations of driver packages". Du tror att det blir jättestor skillnad i storleken på nedladdningen?

Hur gör man detta på enklast sätt? Apple Software Update i Windows säger att allt är uppdaterat. Om jag öppnar Boot Camp Assistant i MacOS kan jag välja Action -> Download Windows Support Software, men den nedladdningen är 5.66 GB. Är detta vad jag behöver?

Detta efter att jag igår uppdaterat Windows. I MacOS fungerar det dock fortfarande så det är inte ett hårdvarufel. Vet att detta är ett Apple-forum, men tänker att det finns fler än jag som ibland behöver använda Windows på sin Mac. Datorn jag har är en Mac Mini 2018.

När jag högerklickar på en programikon i Dock så får jag fram en lista på senast öppnade filer. Hur ska jag göra för att rensa dessa listor?

System Preferences - > General -> Recent Items -> None verkar bara påverka listan i äppelmenyn. Någon plist jag måste radera?

Tack!

Installerade precis Big Sur på min Mac Mini och bestämde mig för att testa nya Safari. Det första jag ser är att det står From Alexander - iPhone och en länk till en nyhetssida som jag besökt på min iPhone. Hur kopplar jag bort min mobil från datorn?

Jespers förslag blir nog enklast. Är mest lack på själva grejen att jag enbart får ladda ner Big Sur till EN specifik mapp på EN specifik disk som jag dessutom inte får välja själv.