Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
andreasrr

andreasrr

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-02-01
  • Senast aktiv 2013-10-26
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen andreasrr har skrivit i forumet.

Ja, det stämmer Kul att du gillar det!

Hej!

Nu har jag lanserat ett nytt spel till iOS som jag hoppas ni ska gilla.

Appen heter OrdYatzy och är en modern tolkning av ett klassiskt ordspel där man bygger ord med hjälp av att slå bokstavstärningar.

Reglerna påminner om Yatzy och det gäller att fylla sitt poängblock med ord-par, ord-tretal, vokaler, ord med olika antal bokstäver och Bonus.

Det går att spela tillsammans med sina vänner över nätet och den med flest poäng efter 11 omgångar vinner.

OrdYatzy är helt på Svenska och innehåller senaste versionen av Svenska Akademiens Ordlista för att vara så rättvis som möjligt.

Ett roligt och lärorikt spel för hela familjen helt enkelt

OrdYatzy går att ladda hem helt gratis till iPhone & iPad. Det finns även en Premium-version för de som vill ha lite extra funktioner (som statistik och övningsläge mm).

Spelet är gjort av mig Andreas Rehnberg och en kille som heter Mikael Johansson.

Adressen till spelet är http://www.ordyatzy.se

Hör gärna av er med synpunkter!

Mvh
Andreas

Tack för synpunkterna!

Baron: Bra idé att kunna gå igenom sina tidigare bilder. Jag har det på min todo-lista till en kommande uppdatering

Deubler: Ja, det är svårt att komma runt att vissa spelare skriver i stället för att rita. Funderar på att lägga till en funktion så att medspelaren kan ge tumme upp/ner på varje bild (som ger bonus eller avdrag), för att pusha användare att göra sitt bästa.

Hej !

Idag lanserar jag ett nytt spel till iOS (och Android) som jag hoppas ni ska gilla.

Appen heter RitaGissa och går ut på att man ritar och gissar tillsammans med sina vänner över nätet. Ni känner kanske igen idén från tidigare appar, men detta är helt på Svenska och innehåller genom ett samarbete med Svenska Akademien tusentals handplockade ord samt Svenska kändisar, platser och högtider mm. Det går även att använda egna ord när man spelar med sina vänner.

Spelet har fyra svårighetsgrader och passar för alla åldrar. Perfekt som avkoppling när man ligger i hängmattan under sommaren! För extra utmaning kan man samla achievements (medaljer) och tävla på den nationella topplistan.

RitaGissa går att ladda hem helt gratis till iPad, iPhone och Android, samt som Facebook app till datorn. Det finns även en premium-nivå för de som vill ha lite extra funktioner.

Nya ord och funktioner kommer släppas löpande så ni får gärna tipsa om ni saknar något!

Länkar till appen finns här: http://www.ritagissa.se

Fick svaret 2 miljoner från 118118, vet inte var de hittade den siffran dock...

Updatering:

Och från 118800 fick jag "Min gissning är bra många fler än 100.000 st", så antar att man får ta uppgifterna med en nypa salt...

Senast redigerat 2012-01-28 21:53

Hej,

Finns det några uppgifter på hur många i Sverige som har iPhones? På ett ungefär?

Konstig fråga kanske men är lite nyfiken på hur många % som laddat ner min app :">

Hej!

Tänkte tipsa om att min iPhone- & iPad-app "Hänga Gubbe" nu har släppts gratis!

Appen låg under sommaren länge 1:a på AppStore över bäst säljande appar, men nu är det alltså dags att ge bort den gratis lagom till skolstarten

Länkar finns här:
http://www.hangagubbe.se

Hänga Gubbe är en klassisk ordlek på Svenska som är både lärorik och rolig för alla åldrar. Perfekt att spela tillsammans med familj och vänner!

/Andreas

Hej Kenjon, tack för att du provade spelet!

Jag gjorde en del tester på en universal-app, men eftersom jag ville anpassa all grafik till både iPad & iPhone så betydde det att spelet skulle bli dubbelt så stort. Så jag valde att göra 2 optimerade versioner och lägga mig på den lägsta 7kr nivån i stället.

Hej!

Efter Luffarschack till iPad & iPhone har jag nu gett mig på ännu en gammal klassiker

Denna gången är det "Hänga Gubbe" som gäller. Saknade en svensk version på AppStore.

Tycker det är en rolig (och lärorik) ordlek, perfekt att spela tillsammans med familj och vänner.

http://www.hangagubbe.se

Prova gärna och kom med synpunkter! Hör av er om ni behöver promo-kod.

Mvh
Andreas

Hej!

Efter att ha legat 1:a på svenska AppStore över bäst säljande iPad-spel ett tag är det nu dags att släppa Luffarschack på iPad & iPhone gratis till alla!

Så det är bara att ladda hem gratis härifrån:
Luffarschack till iPhone & iPad!

Ha det så kul, och glöm inte att tipsa era vänner!

/Andreas

Ursprungligen av kenjon:

Köpte också men blev besviken på två punkter: man måste betala den igen för att köra den på iPhone också? På iPad, som jag testade, kan man inte köra i liggande format.

Tack för synpunkterna!

Angående liggande format så gjorde jag en del tester på det, men då planen tar upp en så stor del av skärmen fick inte menyerna ovan och under plats om de skulle roteras. Men ska prova ett varv till, eventuellt med att byta ut menyerna mot ikoner när man roterar.

Anledningen till att det är 2 olika versioner är att de (trots samma spel) är byggda rätt olika. iPad-versionen har en fast plan medan iPhone-versionen scrollar, och all grafik är anpassad för att fungera så bra som möjligt per maskin. Så det fick bli två optimerade versioner på billigaste nivån.

Hej!

Har skaffat en riktigt trevlig iPad men tyckte att det fattades ett gammalt hederligt Luffarschack till den. Så jag tog och byggde ett på svenska:

www.luffarschack.net

Tänkte att det kanske finns fler som är intresserade

Prova gärna och kom med synpunkter! Tänkte lägga till ett online-läge i nästa uppdatering om den får en okej publik.

Jag har även lite promo-koder om några inte vill lägga 7 kr.

Mvh
Andreas

Ursprungligen av Olof Olsson:

Låter ju kalas! Sitter själv i samma sits, min mini har rullat med 256 mb i RAM sen jag köpte den i början av mars.

Jag vill gärna ha något konkret att jämföra med. Hur lång tid tar det t.ex att starta GarageBand? Badbollen slutar aldrig snurra för min del... Även Microsoft Office och Adobe Photoshop Elements 2.0 är seeegt att dra igång :rolleyes:

/Olle

Tjena Olle, just programstarten är det nog inte så jättestor skillnad på, utan det är när man jobbar som det märks mest.

Just GarageBand har nog den segaste starten fortfarande. Tar väl nästan 25 sek give or take. Photoshop och de flesta andra program startar dock på ett kick!

Badbollen har jag inte sett så mycket av alls trots att jag kör rätt många program samtidigt. Den går heller inte lika ofta upp i varv nu - rätt skönt för ljudvolymen

Eftersom jag startade den här tråden kan jag ju avsluta den med att berätta hur det gick.

Jag köpte minin med 256mb och satte själv i 1gb. Vet inte om 512mb hade räckt men nu blev det en enorm skillnad och jag är helnöjd. Badbollen försvann direkt.

Drog även till med en Aten kvm-switch (dvi) för att snabbt kunna växla mellan minin och den gamla pcn. Funkar klockrent. Dock arbetar jag mer och mer via minin

Vill tacka för alla åsikter och tips!

Hej,

Nu har (äntligen) Minin anlänt och det börjar bli dags att koppla ihop allt. Jag har sedan tidigare en pc med microsoft-mus, keyboard och en mycket trevlig 20" Cinema Display (DVI).

Min fråga är därför om någon har tips på en fungerande KVM-switch som passar till både Minin och pcn med DVI-kontakt för Cinema Displayen (1650x1080)?

AppleStore har ju en Belkin KVM-switcher bland sina tillbehör men jag har läst en mängd negativa inlägg på flera forum där bl.a inte dvi-kontakten från en Cinema Display får plats(?) och kvaliten på bilden varit varierad.

Emine KVM Switch verkar rätt trevlig som dock går på ca 2000 kr med kablar.
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=123679

Sen såg jag att Clas Ohlson hade en switch med DVI för 795 kr men där finns ingen spec på upplösning och Mac-kompabilitet.

Någon som kör ett fungerande mac mini + pc-system just nu till hyfsat pris?

Tack på förhand!