Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mikael Olzon

Mikael Olzon

Medlem
  • Plats Vänersborg
  • Registrerad 2005-02-06
  • Senast aktiv 2013-11-02
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Mikael Olzon har skrivit i forumet.

Står inför ett problem. Blandat ihop lösenordet som mitt Apple ID använder med alla andra lösenord i denna djungel av tjänster. Man använder den ju inte så ofta.
Nu är det så att när Apple ville att man skulle registera en alternativ epost adress, för ökad säkerhet så gjorde de denna till den primära att skicka ut information och recovery mail till. Och sedan torsdags så upphörde den domänen (jag äger den inte) att existera, vilket är att jag nu inte får mailen för recovery information.

Någon som har förslag på hur man ska gå vidare med detta?

Är det bara jag som anser att det är en telefon, med mycket användbara funktioner. Polaren har haft diverse Android monster, men när du inte kan tala bekvämt i dem utan att de minst halva huvudet. Så tycker jag inte längre bör marknadsföras som telefon, främst.

Ska tillägga att jag inte äger Iphone eller annan smartphone, då de inte tål min typ av arbete och jag föredrar att kunna ersätta en skadad telefon för en billig peng. Däremot har jag en Ipod Touch när jag är på resande fot, smidigt att hoppa in på Wifi, köra mindmaps och alltid ha manualer till hands.

Har försökt arbeta mig runt problemet att få svarta ramar kring projekten när man laddar upp den online, t ex youtube. Arbetar med FCE och lyckas inte få projekten till 16:9, vad är det för inställning som man har missat att göra? Försökt det mesta i exporten utan att lyckas.

Har funderat lite på funktionen kring LiveType, har själv hittills använt den för att göra intron, animerade textfunktioner som egna filmklipp och sedan importerat dessa in i min timeline i FCE.
Men i FCE så finns tillägget på Export att exportera till LiveType, vad använder man LiveType till mer vad jag gör? Kanske finns enklare sätt att arbeta med projektet som jag inte klurat ut.

Sen har jag en undran, om FCE ska vara ett enklare "proffs" program. Varför har de övergångar och effekter som liknar en rumänsk porrfilm? Ni som sysslar med video på ständig basis, hur gör ni era övergångar mellan scener och klipp?

Har den olyckan att man är ansvarig för projekt där källorna kommer från diverse olika kameror. Stor skillnad mellan kvalité på media och flertalet olika format, där jag nu suttit och gjort om VOB filer till .dv i MPEGstreamclip.
Resultatet, fem dvdskivor har snabbt ätit upp större delen av min hårddisk i .dv format. Söker hjälp / förslag med format eller inställningar som håller materialet på en mindre nivå. Det rör sig inte om något högupplöstmaterial, utan är filmat med de tidigare dvd-inspelningsbara kamerorna, så kvalitén är inte förstahandsvalet om det nu inte blir ännu sämre

Tack på förhand.

Som topic säger, lämpar sig en NAS-lösning för lagring/arbete i Final Cut? Eller är FW400 att föredra? (har inte FW800 på MacBooken)
Hittils har jag använt min systemdisk i MacBooken men efter en systemkrasch idag så söker jag andra lösningar för mina video-källor och projekt. ( Är ur-usel på backup trots att jag om och om igen förlorar media )

Passar på med ännu en fråga, skulle man i mitt fall tjäna på att köra flera diskar i RAID vid videoarbete, eller är det datorn som stryper processen mest?

Har fortfarande ett tjugotal Invites kvar på Spotify att dela ut. Först till kvar, skicka eran e-post adress i ett pm. Så ska vi se om jag kommer ihåg att logga in här i helgen.
Till er som fick vänta, har varit på arbete den senste veckan inte och haft kontakt med en dator.

har en hög med invites över, någon som behöver så är det bara att skicka iväg ett PM till mig med eran mail-adress. God fortsättning.

Suck, hade hoppats och väntat i en månad för att det viskats om en möjlig uppdatering av macbooken. Har stått utan dator nu en hel månad, börjar tryta på tålamodet och möjligheterna, hur stor är egentligen chansen att uppdateringen kommer på denna sidan årsskiftet?
Hade hoppats på en uppdatering med SuperDrive som standard. Vet inte om jag är sugen på att betala två pengar extra när det är vad jag är ute efter.

Kommer hinna få fnatt innan nya macbooken släpps... har varit utan dator i tre veckor nu, efter ett litet missöde med Rom i tangentbordet. De flesta firmor har ju dessutom fått slut på macbooks nu i lager, vore konstigt om det skulle väntas till oktober isf. Visst kan man härda ut några veckor till om det vore så, men att vara förpassad till datorn på jobbet hindrar en ju en hel del.
Hoppas personligen mest på det nya utseendet, var väldigt nöjd med den nuvarande macbooken.Har ingen större användning för något extra hypat, däremot ser jag absolut fram emot snow leopard

Nu har jag sökt i två dagar efter ett program för att kunna chatta över nätverket.
Vi har på tomten, spritt ut familjen. Mig och min bror, i var sin stuga. Nu har min mor dock tröttnat på att springa ut till oss när hon vill något, och önskar att hon bara kunde skriva lite på datorn istället.

Det enklaste, vore ju att ge henne ett msn konto, men tänkte att det skulle vara tillgängligt så länge datorn var igång.
Hittar dock inget program, som fungerar med OsX mot Xp, laddat ner några få, men inget av dem har fungerat.
Någon som har förslag och tips?

Någon som har haft samma problem och lyckats finna en lösning på det? har varit borta under helgen och inte haft tid att krångla mer. Mycket irriterande att inte kunna komma åt sin Ipod och spela sin musik

fråga, startade den inte för att de kommit konflikt med ljudinställningarna?
Isf, hur löste du det? har sökt runt på apple's support utan att hitta något som hjälpt mig.

Har sökt runt lite utan att finna de drivrutinerna som du nämnde, vart kan man finna dem?

Gokväll, har en fråga gällande hårddiskbegränsningen på Imac G3, den med slot-in. Har läst mig till via diverse engelska sidor att max hårddisk-storlek är på 128 gb, samma som på äldre pc:ar.
Undrar om man på något sätt kan komma förbi denna spärr, antingen genom att modifiera mjuk- respektive hårdvara?
Fick Imacen av en vän helt gratis och tycker den är helt suverän. Har just nu någon updatering av OsX 10.3 på den och använder den typ till surf och webradio. Tänkte utöka den till att agera lite webserver samt (nerladdningsdator) då den är något av det tystaste jag till vardags använder mig av.
Finns inte firewire till den så en extern hårddisk är tyvärr att utesluta.