Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
christer_göransson
  • Plats Karlskoga
  • Registrerad 2005-02-07
  • Senast aktiv 2007-10-25
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen christer_göransson har skrivit i forumet.

1

Hej!

Jag ska på tjänsteresa till USA med jobbet inom kort och med tanke på hur lågt dollarpriset är för tillfället så funder jag på köpa mig en värdig ersättare till min iBook när jag är där.

Är det något speciellt man bör tänka på? Kan man använda samma adapter härhemma, eller måste den köpas ny (noterade att iBookens klarar spänning från 100V)?

Alla tips är välkomna.

Mvh
Christer

Hej!

Funderar att investera i en extern DVD-brännare till min IBook G4 1,2GHz (OS X 10.4).

Jag har hittat denna: http://www.netonnet.se/index.asp?iid=75592

och denna:

http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010089791

Är det någon som har erfarenhet av dessa? Fungerar de bra ihop med en Mac? Finns det någon annan extern brännare som någon kan rekommendera (helst billig)?

Mvh
Christer

Hej!

Jag upplevever samma bekymmer som dig med min G4 1.2GHz iBook, kan för min del bero på att jag använder extern skärm (expanderad). Men jag tycker den är väl seg. Jag har samma OS som du och en ganska så nyligen formatterad hårddisk. Så kommer du på något så hör av dig!

Mvh
Christer

Ursprungligen av Konrad:

Har den FireWire?

Nej tyvärr inte, USB 2.0.

//Christer

Hej!

Funderar att skaffa en extern DVD-brännare, har funderat på en LG 2164D (billig!) eller något i samma prisklass. Hur är det med Mac-kompabiliteten? Fungerare LG:n med t ex Toast 7.0?

Mvh
Christer

Hejsan!

Skulle det kunna gå att dela en internetanslutning mellan en PowerMac körandes 8.6 och IBook körandes 10.3, mha en 'twistad' ethernetkabel mellan PM:en och IBooken och dela internetanslutninig via Airport Xtreme?

Om detta nu går, är det komplicerat att sätta upp detta?

Mvh
Christer

Hejsan!

Jag har surfat runt litegrann och hittat flera ibookägare med liknande problem, och samt hittade lite tips vad man kunde göra. Ett bra tips var att ta ut batteriet och låta den vara i 48 timmar och sedan försöka igen (så att alla kondingar är urladdade), och då hände något märkligt det blev 'mer' liv i maskinen (den verkade starta upp (kom lite längre) men det kommer bara ett fasligt brus ur högtalaren, men ingen bild.... så jag stänge av igen)..

Ska försöka åka till en Appleåf nästa helg, då vi inte har någon i närheten (närmaste är karlstad, 8 mil härifrån)...

Mvh
Christer

Hej igen!

Har nu mätt upp spänningen (lite trickigt med en så liten plugg att komma åt att mäta) från transformatorn, 24 V DC sharp.

Så det var TYVÄRR inte problemet, dock har jag inte möjligt att testa det du nämnde med Firewire.

Så det återstår bara kanske att ringa Apple, men vad jag förstått så får man pröjsa själv om det inte skulle visa sig vara den avsedda komponenten som är trasig..

Mvh
Christer

Hej!

Jag har tagit mig en titt på kontaktytorna, ser ok ut.. Ska försöka mäta spänningen från adaptern på jobbet imorgon (tyvärr ingen voltmeter hemma...).

Vilka felyttringar gav din IBook när du fick ditt logitkort utbytt?

När jag försöker starta datorn så hör jag ett distinkt 'klick' och belysningen i kontakten går från orangt till grönt (precis som det ska vara) men inget mer händer.

Mvh
Christer

Hej igen!

Provade det som beskrevs i din länk, utan något resultat.....

Hade du samma problem när du fick ditt logikkort utbytt? (Antar att du syftar på den förlängda garantin för logikkorten enl: http://www.apple.com/se/support/ibook/faq/)

Mvh
Christer

Hej igen!

Det är en G3:a 500Mhz med dubbla USB-portar (sent 2001). Det konstiga är att den fungerade med batteri, men inte med nätsladd inkopplad. Antar att ett logikkort är rätt dyrt, eller?

Mvh
Christer

Hejsan!

Min IBook vill inte alls starta, inte ens med lågspänningskabel istoppad. Har provat att ta bort minnet, ta ur batteriet och återställningsknappen.

När jag stoppar lågspänningskabeln så börjar den lysa orangt (men inget händer, batteriet är lika dött som innan). Den fungerade utmärkt tills batteriet la av (har skaffat mig ny adapter då den gamla la av).

Är det någon som råkat ut för något liknande? Kan det vara dc-kortet som gett sig? Eller logikkortet?

Mvh
Christer

1