Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ackekodd

ackekodd

Medlem
  • Plats Ystad
  • Registrerad 2005-02-09
  • Senast aktiv 2009-08-13
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen ackekodd har skrivit i forumet.

1

Tjena!

Kanske fel forum att fråga i, men jag frågar ändå!

Vilka program för Windows XP fungerar bäst vid konvertering till Apple TV vänliga format, XviD, DivX etc?

Hur lång tid tar det att konvertera en XviD film på 700 MB i normal format med en p-4 1400 MHz?

Tack på förhand!

Min 2.5 år gamla iBook har nu börjat trilskas. Batteriet går upp till 50% ungefär, sedan står det typ "7h untill full". Uppenbarligen har batteriet packat ihop, någon annan som har samma erfarenhet? Hur länge skall ett batteri hålla?

Någon som har koll på hur man gör en image map med godtyckliga hotspots, som lonely planet har gjort det?

http://www.lonelyplanet.com/

Den verkar vara gjord i flash 8, någon som har en käck liten tutorial eller så hur man pillar ihop det?

...smäcker liten applikation som kan ordna scrollhjulskompatilitet till editorfönstret i Excel VBA? Av någon anledning verkar hela VBA grejen i Office vara gjord långt in på fel sida millenieskiftet. En klurig liten ryss har kodat ihop en liten vacker sak som ordnar till problemet i Windowsmijö, så vitt jag vet har inte samma sak gjorts än i Macmiljö. Sjukt störigt att inte kunna hjulscrolla när man sitter med VBA skiten, som om det inte redan där var sjukt illa liksom...

Här är länken till ryssens sida:

http://www.gasanov.net/VBScroll.htm

Tjenamoss!

Jag har ett sjukt störigt problem. Jag skulle behöva hjälp.

Eftersom jag köpte min ibook utomlands har den inte svensk tangentbords layout. Följaktligen kör jag med två olika input sources, U.S. och Swedish - Pro, hittils är allt frid och fröjd, de fungerar precis som de skall.

Problemet uppstår när jag hittade att man kunde byta mellan input source via keyboard shortcuts. Sagt och gjort, jag ställde f10 att byta mellan input sources. Flaggan byts som den skall, men tangentbordet hänger inte med, när jag är i U.S. mode byts det inte till Swedish - Pro, när jag är i Swedish - Pro mode byts det inte till U.S. Tråkigt och enormt enerverande då jag måste musklicka och byta manuellt, någonting som är löljligt störigt när jag bara behöver enstaka å. ä eller ö.

Sen brukar keyboard shotcuten inte fungera alls i Safari heller lite då och då, flaggan byts inte och inte tangentbordet heller. Det gör ju inte direkt saken bättre.

Har någon upplevt samma problem?

Upptäckte nyss att min router enligt http://www.skype.com/help/faq/filetransfer.html inte var "p2p-friendly". Detta förklarar riktigt usla hastigheter på DC m.m.

Då blir man ju sugen på att byta...

Min fråga är enkel: eftersom jag inte hittar Airport Express på ovannämnda lista, klarar Airport Express av UDP Consistent Translation?

Jag har nyss köpt en disk-kassett, har ett litet problem...

När jag använder disken i XP är permissions för hela disken satta till att alla kan göra allt.

När jag stoppar in disken i mac os försvinner detta, jag kan då bara läsa. Eftersom jag vill kunna använda disken som vanligt, dvs. med vanlig full kontroll permission, är detta en något störande detalj. Hur löser man detta problem?

Jag skall skriva en uppsats och hade tänkt mig göra det i Latex. Efterom standardtypsnittet är något tråkigt hade jag tänkt mig att använda något annat. Är det någon som har koll på hur man lägger till egna typsnitt? Syftet är att kunna göra pdf:er med embedded scalable fonts, dvs Type 1 Scalable Fonts.

Sidorna jag har hittat är vansinnigt komplicerade, finns det inget enklare sätt att göra det på?

Jag hittade XeLatex till TexShop men det var lite fånigt, man kunde ju inte ändra default fonten i sig...

Finns det någon enkel applikation som mergar två pdf:er? Jag letar inte efter någon stor och blaffig sak, bara något som i all enkelhet lägger ihop två dokument till ett.

Jag misstänker nog kvaliten på uppkopplingen ändå. Om jag inte minns helt fel finns det en "keep alive" option i många tredje parts lösningar, dvs att nonsens information skickas ut lite då och då för att visa till servrarna att klienten lever och är 'aktiv'. Möjligen är en sådan implementerad per automatik i andra lösningar men inte MSN Messenger.

Utifall en 'sämre' uppkoppling skulle då möjligen time-outer från servern sett löpa ut då klienten varit inaktiv. I en situation där nonsens information skickas lite då och då skulle ju inte time-outen överskridas, klienten skulle då följaktligen få fortsätta leva.

I vilket fall verkar det som det är mycket lite att göra åt saken.

Skulle kunna vara DNSen, men det händer väldigt sällan så jag tror nog att den är ok. Det var mer att det råka, av slumpen möjligtvis, sammanträffa med stunder då MSN bråkade...

Hmmm, en grej har dykt upp på sistone. En skum detalj. Vet inte riktigt om den har med MSN strulet att göra. När jag skriver in en URL direkt i Firefox får jag upp att sidan inte kunde hittas. När jag klickar via favoriter så funkar det. Vad jag kan minnas har det inte hänt tidigare.

Sen fungerade MSN hur bra som helst innan, tro det eller ej. Kopplades aldrig ner, innan bytet till msn messenger fungerade dock adium/proteus mycket dåligt.

Jag kör MSN, har tidigare fungerat hur bra som helst.

Hur som helst, nu har MSN börjat uppföra sig konstigt. Lite då och då disconnectas jag, i och för sig loggas jag på igen, men det är ruskigt enerverande. Vidare har det blivit några mess som har tappats under vägen, det är också lite sådär att inte veta om/vad som skickas till mig.

Felmeddelandet som kommer upp säger att "my network connection has been lost". Jag är uppkopplad via en trådlös router, någon netgear-mojäng, airporten viasr max signalstyrka.

Innan körde jag adium och proteus, eftersom de strulade ordentligt med MSN-konton så övergav jag tredje parts fulhack. Efter bytet, två månader sedan, fungerade MSN klanderfritt, men har som sagt börjat strula nu på senare tid.

Min teori är att det är något med routern. Den kopplades in ungefär samtidigt som problemen uppstod.

Någon som har/haft samma problem och erfarenheter?

P.S. Jag har INGEN avsikt att byta till ovan nämnda tredje parts program. Tänkte bara poängtera det. Enligt min strängt subjektiva åsikt är deras funktion sämre än orginalet. D.S.

Sitter just nu med en PC vid sidan om min iBook. Windowsdatorns enda berättigande är att webcamma med msn. Nu har jag tröttnat på pcburken totalt, funderar på att byta till iChat och iBooken.

Hörde talas om att Trillian Pro stöder chattande med Mac. Nu undrar jag hur det hela går till.

Fungerar det bra?

Kan man välja vilket protokoll som används (dvs MSN, Yahoo, AIM osv) eller används kopplingen iChat - AIM?

Tacksam för svar, att slänga ut pcn är en aldrig så liten dröm.

1