Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Afrodite

Afrodite

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Älskar Mac men vet alldeles för lite om datorer och vill lära mig mer, mycket - jättemycket!!! Som filmarbetare är mac utmärkt att redigera i.
  • Registrerad 2005-02-11
  • Senast aktiv 2015-12-09
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen Afrodite har skrivit i forumet.

1

Ååååhhhh, om jag vetat detta tidigare - garantin har gått ut och många bokstäver har nötts bort för länge sedan - den nu ganska omtalade bokstaven A men också S, D, E, R, T , G, V, I, H, J, K, L , N och M - av dessa återstår ingenting - tur att man lärt sig skriva en gång i tiden så man inte behöver leta bokstav när man skriver men det ser inte så tjusigt ut. Trodde inte slitage gick på garantin men det är klart ... jag har inte heller varit med om tidigare att tangenterna nöts på det här sättet. Tror ni man kan få tangentbordet utbytt även efter att garantin gått ut - köpte min via Apple Store i mars 2004?

Hej!
Jag är en kvinna med en underbar dator - iBook G4 - men jag är inte så himla haj på det här med allt det tekniska och behöver lite råd/info.
Min dator inköptes i maj ( tror jag ) 2004 och har alltid fungerat perfekt. Senaste veckan när det varit så varmt så har även datorn blivit ovanligt varm - rättare sagt glödhet - för första gången så har överhettningsskyddet ( om det finns något sådant ) stängt av datorn. När jag kände på den var den så het att man nästan brände sig. Den fick stå och vila från eftermiddagen till förmiddagen därpå och jag ställde till och med upp den på några pinnar så att luft kunde cirkulera under. På förmiddagen var den lika kokhet!
Då drog jag ur strömkabeln ( jag låter den alltid gå på ström - inte batteri ) och efter ca 20 minuter hade den svalnat. Kände då på strömadaptern och upptäckte att DEN var glödhet. Datorn fungerade utan problem och blev under dagen inte varmare än normalt. När batteriet var urladdat så anslöt jag den till el igen och när batteriet var fulladdat så blev datorn åter väldigt het och jag drog återigen ur adaptern varefter datorn svalnade. Nu har jag laddat batteriet under förmiddagen - drog ur adaptern när ikonen visade fulladdat batteri - men efter bara en timme visar batteriikonen att batteriet bara är laddat till13 % - ska det gå så fort att ladda ur?
Har hört av en vän att adaptern bara är het medan den laddar - när datorn går på ström ska daptern inte bli så het. Och aldrig tidigare har min dator varit så het! Så länge inte adaptern är i så är datorns temperatur helt ok. Vad händer? Vad är felet, vad ska jag göra?

1