Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martinalexander
  • Plats Lund
  • Sysselsättning ...
  • Registrerad 2005-02-23
  • Senast aktiv 2016-01-07
  • Antal inlägg 201

Foruminlägg

De senaste inläggen martinalexander har skrivit i forumet.

Absolut, MKT intresserad! Men som sagt blir det tyvärr inte förrän den 15:e :"> !

Nu kommer kanske många att skrika på mig, men jag föredrar nog egentligen PPC-versionerna framför Intel ändå, hur snabb Intels än är !

Hej alla!

Var lääänge sedan jag satt här, men nu tittar jag tillbaks! Det är nämligen så att jag den 15:e (löning) tänkte köpa en ny peze, men efter mycket funderande... så.... usch, peze ???

MAC är däremot rejäla saker!

Såg att Core2duo mini kostade under 4,5 på macoteket...... tills jag såg att det var exkl. moms !

Har redan massa minus på kassan, så... kan man få de enklaste duo för typ 3000-4000 kr begagnat? Eller kanske rentav en solo (jag vet att de är slöare, men det är ju en mac iaf )!?

Nu frågar jag inte heller om värdet, utan om man KAN hitta någon som säljer en sådan O:-) !?

Tack på förhand!

Jodå, det är ju inte så att jag någonsin tänker använda Skivverktyg eller Itunes nu när toast är installerat, men men...

Konstigt ! Brännaren funkade inte "direkt" i Tiger för att bränna en iso-fil med skivverktyg, men med Toast 8 verkar det funka finemang !

Nåja, fortfarande härligt med en tiger i datorn iaf, den spinner ju som en katt !

Yezzz, nu sitter jag här, vid pezen, med mac-tgb't inkopplat (jag vet, för jävligt ), och det funkar skitbra att skriva med!

Hittade 2st ps/2-usb adaptrar som jag kan använda till KVM-switchen, men jag behöver en till, och så kom jag på att jag behöver 2 monitorkablar (har nog en liggande här nånstans), nu får vi bara hoppas att det funkar att göra så också !

Attans vad synd att man inte kan använda samma mus & tangentbord till både pezen och macen (visst, köpte ju en begagnad KVM-switch på second hand, men funkar det att koppla ps/2-usb adapter till den för att få dem två ps/2 portarna att bli usb, och framför allt, GÅR det att använda det as-snygga vita "Apple Keyboard" till pezen (ska ju ändå bara skriva med det))!?

Sådärja, då fortsätter vi väl här då, det handlar ju inte om brännaren, och jag har inte ens en fråga att ställa !

Nu sitter jag till slut med OSX Tiger, härligare än jag väntat mig, och det bara gliiider (nåja, inte riktigt, men visst)!

Och så hade jag ju planerat att fixa en G4 1,8 ghz uppgradering till burken, men istället blev det en HP E-Pc 40 (Se Bild) vid sidan om (perfekt med en peze och en mac, pezen kommer jag nog att installera någon linux-dist t.ex. mandriva på)!

Men så fick jag en ny skärm (som faktiskt direkt blev ockuperad till pezen), men nu behöver jag ju en TILL, och en ny mus också jue (inte så smidigt att "hot-swappa" sin enda optiska mus mellan pezen och macen) !

Nåja, nu ska man kanske se till att hitta en "egen" plats för macen också, står här bredvid morsans peze, och när jag vill använda den så "lånar" jag kablarna till hennes (och hennes skärm förstås), hon blir ju inte så värst glad precis !

Nåja, tack för all hjälpen jag fick, denna underbara känsla var länge sedan man kände O:-) och kul att vara tillbaka "on the bright side"!

Nejnej, inga "hard feelins", jag tyckte bara att det inte fanns några "realistiska argument" i posten jag svarade på, men visst... Nu VET jag att OS 10.2 är S-L-Ö-T-T !

Ursprungligen av Sidde:

Du ska inte installera 10.2. Det är flera år gammalt.

Ursprungligen av Sidde:

Men varför ska du köra 10.2? Finns ju inte ens en bra webbläsare som fungerar i det. Och det är långsamt, saknar en hel del funktioner.

Jaså, det ska jag inte!? Varför sitter vissa (och nej, jag har inte heller något emot att använda det) OS 9 som är ÄNNU äldre!? Jag sitter med en gaaammal powerbook duo 270c med OS 7.5.3 här hemma, men den ska jag kanske kasta, inte för att den är tråkig och oanvändbar, utan för att den är gammal!?

Många peze-användare sitter fortfarande med XP, det är ju flera år gammalt, byt till Vista vet ja (jo, kör man XP på en 500mhz eller liknande, så kommer Vista bli oanvändbart, men det får man väl leva med, eller kasta ut pezen, eller hur)!?

Nej du, jag kör det jag trivs med och jag tycker är bra tills JAG upptäcker problem, sedan så ger jag inte mkt för vad andra säger !

Ursäkta att jag kanske brister lite i humör, men enl. mig är åldern eller antalet funktioner på ett OS knappast avgörande, vad som är avgörande är att OS'et passar till det som man ska använda det till !

Just nu kör jag ubuntu linux, men snart kommer jag att installera OS 10.2...

Ubuntu hittar cdrw'n direkt, så BÖR inte 10.2 också göra det !?

Vad gör annars PatchBurn, och är det enkelt att "fixa" !?

Aha, enligt länken så funkar en hel del philips-brännare, och det borde alltså även min "Philips CDD4401/72" !

Men en sak förstår jag inte riktigt:

Ursprungligen av Masakatsu Oshiro-@-xlr8yourmac:

I edited the OS X(10.2) plugin file to enable support for philips 241240 CDRW.

Vad menas med detta, och är det svårt !?

Har installerat Ubuntu 6.10 Desktop på min G4 AGP, men är det någon som vet hur man kan få igång java och flash !?

Detta kan man ju knappt leva utan ju !

Kan jag ha en "vanlig peze-brännare" i min G4 AGP? Såg ju på Macoteket att de säljer "LG DVD+CDRW COMBO 52x32x52 IDE" för G4 !

Och hur funkar en "vanlig" brännare att boota med!?

Ursprungligen av boosep:

USB2.0 kan du fixa med PCI-kort. Sedan så skaffar du ett SATA-kort (PCI) för att köra diskar hur stora som helst. G4 ÄR långsammare än G5 MEN också billigare.

Gr8 answer m8 !