Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
seoulenite

seoulenite

Medlem
  • Plats Laholm
  • Sysselsättning diverse pseudo-verksamheter
  • Registrerad 2005-03-14
  • Senast aktiv 2007-03-02
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen seoulenite har skrivit i forumet.

1

heh, har inte varit här på ett tag, men kul med lite nostalgi

Ursprungligen av tei:

Ok, där har du svaret Så är det nämligen inte nuförtiden.

...och än en gång hålelr jag med Pär: köp en routern eller utnyttja datorns routermöjligheter!

hmm, kan man utnyttja en intern router i mac-datorn? låter intressant, kan jag koppla pc:n till macen och låta dem "dela" på samma uppkoppling???

och återigen, tack för alla fina svar!

Tack för de fina råden, Jo jag visste att man kunde "släppa" ip-nummret genom att klicka på manuellt i nätverksconfigureringen. Fungerade för ett tag sedan, när jag skulle prova det idag igen fungerade det ej. Men det kanske som sagt beror på att man måste vänta lite grann innan man kopplar in den andra datorn, alternativt slår av modemet.

Kan man förresten slå av modemet utan att någonting annat nollställs? eller måste man ånyo börja ställa in massa andra nätverksinställningar osv? Eller skall allt fungera automatiskt via DHCP?

OM jag förstått dig rätt Tobias Schelin så behöver jag först skriva ipconfig i terminalen, därefter skriva fconfig <interface> down. OCh sedan eventuellt vänta ett tag, för att därefter använda Pc:n?

När jag sedan återigen skall använda internet på Macen är det bara att releasa ip-nummret från pc:n och köra DHCP automatik på Macen igen, eller?

Det där med sudo förstod jag inte, vad är det?

Ps, det går väl inte att sabba något allvarligt i datorn om jag skriver ovanstående kommandon i terminalen? Läste en gång om någon snubbe här som fått ett terminaltips, det var någon som hade skämtat och givit honom ett kommando som typ skulle sudda hans HD, hmm ,inte så roligt.

Tack allihop för de fina råden!

Senast redigerat 2005-04-13 01:44
Ursprungligen av Kellogs:

om du kopplar ner din dator från internet, dvs. stänger av airport (om du kör trådlöst) eller drar ur sladden om du kör ethernet så släpper den ip:t direkt. det handlar nog om att din isp inte vill tillåta mer än en MAC:adress på en liten stund

hmm, jag har provat att byta emellan men det verkar som om ip:numret som sagt "hålls kvar" av den dator som använde internet senast. Tror du att det skulle hjälpa om jag väntade "en liten stund" innan jag kopplar in pc? I såfall hur länge?

Fick lite tips om hur jag skulle släppa från PC till Mac, men de visste inget om hur jag skuille kunna släppa ip-numret från Mac till PC, men vad skulle isp ha emot att jag delade uppkoppling mellan två datorer?

Undrar om någon vet något bra kommando man kan skriva när man skall släppa ip-nummret från min Mac till en PC. Tänkte nämligen dela samma internetuppkoppling mellan två datorer (flytta kabeln mellan en MAc och en PC)

Har bland annat fått rådet att använda en router istället men undrar om det finns någon som vet hur man gör för att få Macen att släppa ip-nummret ifrån sig.

Ursprungligen av Kenneth Pilo:

Mellan Keybar och Babar sitter det nu skyltar som skvallrar om att Macforum ska öppna en butik mitt på Avenyn. Det ni!

Äntligen kommer det att finnas ett bra anledning till att vistas på Avenyn, lol

Ursprungligen av Leftrustle:

Har man sett kylaggregatet i en PM G5 förstår man varför Apple kallar PB G5 "the mother of all thermal challenges"...

Kanske är det så att G5 helt enkelt inte passar i en bärbar? Är det så jäkla viktigt med 64-bits processor i en bärbar, förutom för marknadsföring?

Hoppas att den inte kommer på ett bra tag framöver, jag har nämligen just införskaffat mig en PB G4

Ursprungligen av CH64:

"IOBatteryInfo" = ({"Capacity"=4536,"Amperage"=0,"Cycle Count"=7,"Current"=4535,"Voltage"=12577,"Flags"=838860805,"AbsoluteMaxCapacity"=4400})

En vecka gammal PB 12" SD.

hmm, min är en månad gammal och jaf får dessa värden

"IOBatteryInfo" = ({"Capacity"=4374,"Amperage"=18446744073709550206,"Cycle Count"=21,"Current"=2603,"Voltage"=11299,"Flags"=4,"AbsoluteMaxCapacity"=4400})

känns som om mina värden kunde varit bättre, hmmm, eller är de normala trots allt?

Ursprungligen av NeoTech:

"IOBatteryInfo" = ({"Capacity"=2316,"Amperage"=18446744073709549576,"Cycle Count"=474,"Current"=2300,"Voltage"=12174,"Flags"=4,"AbsoluteMaxCapacity"=5400})

bit i den, e nog ngt skumt me det kommandot.. ;D

varför det?

Ursprungligen av pjerssan:

Kan det vara den här tråden: Testa batterikapaciteten på din bärbar Mac , du menar?

jepp, jag hittade den just, tack i alla fall

Ursprungligen av miska:

kan macOsXHints.com hjälpa?

å tack, skall kolla, tror dock att det var en annan grej jag syftade på, men denna kanske är lika bra, skall kolla lite närmare. Thnx man!

Läste om hur man gjorde en batteritest genom att skriva några kommandon i terminalen, kan dock inte hitta den diskussionstråden längre, någon som vet var den finns? eller alternativt, vet vad för kommando man skulle skriva i terminalen?

Ursprungligen av Shinzon:

Jag har inga problem med surfninigen, och jag älskar min mac.
Har haft min powerbook i en månad, och fattar inte varför jag inte köpt mac tidigare.

hara inte heller haft några direkta problem, kör dock safari. Däremot känns det lite trist om Tiger kommer nu i April, köpte nämligen min PB för en månad sedan, ungefär samtidigt som du. Annars rockar min PB! tjohoo...

1