Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
engineer

engineer

Medlem
  • Sysselsättning Tekniker
  • Registrerad 2005-03-26
  • Senast aktiv 2018-11-08
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen engineer har skrivit i forumet.

Vad skulle de ha ditt personnummer till?

Du ver väl att det är ok att fråga om sådana saker? Att boka tid är inte så konstigt då de säkert räknade med att många ville testa och det finns rätt många kombinationer att pröva sig fram på. Så för att undvika kaos så är väl det bättre?

Ursprungligen av John A:

Här är ett exempel på hur enkelt det är att skriva en app som gör en sak när Apple testar det, och något annat när det kommer ut till användare. Ta ett datum någon gång i framtiden, efter att Apple har kontrollerat och godkänt appen. När väl dagens datum har passerat den punkten tar den en annan code path. Svårare än så är det inte; och det är bara en attackvektor, det finns många andra sätt att göra precis samma sak.

NSDate *now = [NSDate date];

NSDateComponents *comps = [[NSDateComponents alloc] init];
[comps setYear: someYear];
[comps setMonth: someMonth];
[comps setDay: someDay];

NSDate *future = [[NSCalendar currentCalendar] dateFromComponents: comps];

if ([now compare: future] == NSOrderedDescending) {
    [self doSomethingEvil];
} else {
    [self doSomethingGood];
}

Vi kan säga så här, om Apple har en metod för att med god precision avgöra om en app gör något medvetet illvilligt så har någon på Apple ett turingpris att hämta.

Perfekt!

Då är det bara att knåpa ihop din app och bestämma hur du ska blåsa alla iPhone-användare på pengar och skicka in till App Store. Dårfinkarna som kollar apparna kommer ju inte ha någon koll ändå. Eller?

Ursprungligen av John A:

Hur undersöker Apple innehållet i en app? De har inte tillgång till källkoden. De kan inte kolla vad den gör. Det är en teknisk omöjlighet för Apple att på ett par minuter kolla om en app gör något medvetet illvilligt.

Det enda som faktiskt kan skydda användare är sandboxing. Att appen inte får tillgång till information utan användarens vetskap. Men det är inte praktiskt att begränsa all funktionalitet, det blir till slut ohanterligt att använda och kan medföra starka begränsningar över vilka appar som ens kan byggas.

Det är omöjligt för oss att exakt veta hur det går till. Såvida du inte jobbar med detta på Apple.

Men du kan ju läsa Apples Guidelines, de har varit rätt hårda genom åren.

https://developer.apple.com/app-store/review/...

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Nej, skälet till problemet är inte att disken har "tappat sitt namn".

Om datorn inte startar från någon annan skiva heller, så är det ju något fel på datorn i sig.

Tack, Jesper.

Nu läste jag det inledande inlägget bättre. Om den inte startar på någon skiva är det en annan komponent som spökar. I detta fall hade jag tittat på en annan dator.

Ursprungligen av ooskar:

Jag använder Google Music, har installerat ett program i min Mac som laddar upp de låtar jag lägger i en viss mapp till Google Play Music. Sedan kan jag via appen välja att streama mina låtar eller ladda ner för offline-spelning. För 79kr i månaden kan jag streama (och offlinesynca) låtar från Googles bibliotek, inte stött på något jag lyssnar på som inte finns på Google Play Music som finns på Spotify.

Använder själv samma lösning. För mig var det mer att jag hade spellistor i iTunes och musik som inte finns i streamingtjänsterna samt musik och spellistor i Spotify som jag inte hade i iTunes. Med Google Play Music så kan dessa världar blandas hejvilt.
Önskar bara ett deras spelar ska bli bättre. På alla plattformar.

Men ligger felet i disken eller övriga burken?

T ex. Kan du starta från CD-skivan som följde med datorn? Iså fall behöver du bara byta disk och installera om systemet och sedan lägga in din backup.

Hej!

Några felaktigheter som smugit sig in i tråden.

1. iCloud använder öppna standarder för att kommunicera. I fallen kontakter och kalender används CardDAV och CalDAV. Hittar ni klienter för dessa protokoll är saken biff. Använder själv två program från Marten Gajda för att synka en Andriod-telefon mot iCloud.

2. Apple gör mer för att undersöka innehållet i en app och jobbar aktivt med att ta bort appar som bryter mot avtalet. Det inkluderar spionerande samt att varna dig om någon app vill kunna göra mer.
I Andriod får man reda på alla saker en app vill kunna göra vid installation och man måste godkänna allt eller inget. I iOS kan du vara selektiv i efterhand och endast ge tillgång till det som är ok för dig.
Bättre system tycker jag.

Ungefär vad jag sa!

Någon som har hört rykten om när det kan komma en ersättare? Letar främst efter den med PoE. Admin-gränssnittet för att hantera flera APX är oöverträffat tycker jag.

Funkar ju inte med Safari (bara Firefox), dessutom inte heller om man sitter bakom en router.
Fast det är väl bara ecken på att man är för säker......=)