Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fred Nilsson

Fred Nilsson

Medlem
  • Plats Mölndal
  • Registrerad 2005-03-26
  • Senast aktiv 2016-11-08
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen Fred Nilsson har skrivit i forumet.

1

De inställningar jag har gjort finns på
http://www.telia.se/privat/kundservice/support/internet/supporte-post/guider/andra_epost/mac_mail_1.page

Hur nollställer jag routern? Drar ur nätsladden?
Nej, jag tycker inte heller att inställningarna för e-post borde påverka åtkomsten till Google, men krånglet började i samma veva både på min iMac och på min PC.

Telia har beslutat att göra eposten säkrare. Både på min iMac (OSX 10.4.11) och min PC* (Vista) har det krånglat med vissa saker sedan jag gjorde de nya rekommenderade inställningarna. På min Mac fungerade först inte lösenorden när jag skulle skicka epost, men nu gör de det. Vad som däremot inte funkar är inläsningen av Googles hemsida. Andra sajter går att öppna utan problem. (Dock vill inte sajten för routern (DI-604) längre godkänna mitt lösenord.)
När jag startar Firefox 3.08 (har Google som startsida) får jag beskedet:

”Anslutningen avbröts
Servern på www.google.se svarar inte.
Den efterfrågade platsen svarade inte på anslutningsförsöket och webbläsaren har slutat vänta på ett svar.

* Kan servern vara utsatt för en stor belastning eller ett tillfälligt avbrott? Försök igen senare.

* Kan du inte heller besöka andra webbplatser? Kontrollera datorns nätverksanslutning.

* Är datorn eller nätverket skyddat av en brandvägg eller proxy? Felaktiga inställningar kan påverka webbläsning.

* Har du fortfarande problem? Rådfråga nätverksadministratören eller Internetleverantören för ytterligare hjälp.”

Någon som vet vad det är som pågår? Är det Telia som har gjort något? Är det någon konflikt där Mozilla Firefox är inblandad?

*Min fru kan inte logga in på Handelsbanken, för hennes lösenord godkänns inte.

Tack, Kentor. Jag ska köpa adapter snarast möjligt.

Tack för länkar. Ursäkta dubbelpostning. Har du några andra tips om hur brännaren & prpogram ska installeras, eventuella fallgropar?

Såg ett inlägg av signaturen Kentor där det stod om en adapter (i samband med att ansluta en extern dvd-brännare till iMac), men länken fungerar inte, så jag undrar om någon vet vad det är för adapter. Jag har en iMac utan Superdrive och en brännare, Nec 3520A, som jag vill ansluta (men jag har inga kablar till den). I Kentors inlägg nämndes också programmet Patchburn (som jag hämtat). Tacksam för tips och råd!

Nu har jag dessutom startat Skivverktyg från cd och programmet hittade ytterligare skivbehörigheter som var fel. Dessutom körde jag Kontrollera skiva och då fick jag felmeddelandet "Ogiltig nyckellängd. Enhetskontrollen misslyckades. Fel: Den underliggande åtgärden avslutades med ett fel." När jag därefter (flera gånger) körde Reparera skiva, fungerade inte reparationen: "1 enhet kunde inte repareras p.g.a. ett fel". Har detta med mina krånglande skrivardrivrutiner att göra eller är det något helt annat? Är det något jag ska bekymra mig om? Allt annat på datorn fungerar ju (än så länge) ... Hur som helst kvarstår mitt problem med utskrifterna.

Tack, Konrad! Det fanns en hel del behörigheter som var fel. Tyvärr kvarstår felet med utskrifter i alla fall ...

Sedan jag uppdaterade min iMac till OS 10.4.7 har jag varje gång jag vill skriva ut varit tvungen att välja bort skrivaren (Deskjet 815c), byta USB-port, nollställa utskriftssystemet, lägga till skrivaren igen, och då går det att skriva ut (tills nästa gång jag sätter på datorn, då jag får göra om proceduren). Jag har hämtat installationsprogrammet för drivrutinen för skrivaren från HP:s hemsida, avinstallerat den tidigare drivrutinen, installerat på nytt, men problemet kvarstår. Numera fungerar inte heller verktygsprogrammet, men när det gjorde det, fick jag felmeddelandet "Ett oväntat fel har inträffat, -536870163".
När detta hände första gången trodde jag att det blivit fel på skrivaren (den har gått många mil), men den fungerar oklanderligt ihop med min gamla Mac (PPC 8600/250).
Någon som vet vad jag ska göra för att få fason på det här?

att tala om vad jag använder för dator: PPC 8600/250.
Fred

Tack för tipsen till er två som svarade! Jag ska följa era råd så snart jag hinner, och då meddelar jag om det fungerade.
Hälsningar
Fred

Hello Mac Users (and Lovers) wherever you are!
Jag som skriver heter Fred Nilsson och är lycklig macanvändare sedan 80-talet. Mina favoritprogram är PageMaker och RagTime (det senare kan fås gratis via nätet).
Dock har jag sedan en tid tillbaka problem med programmet Startknappar som har havererat och med programmet Kom-ihåg-lappar som också har kraschat. Var får jag tag i dessa program? Vad kan det vara som har förstört dem? Jag fick för en tid sedan installera om systemet (Mac OS 9.1) för det hade havererat, men nämnda program gick det inte att få fason på.
Oha (Om hjälp anhålles)
Fred

1