Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kevlarsoul

Kevlarsoul

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Jag är grafisk formgivare, utbildad i Australien men kommer från Umeå. Min G4 PowerBook är min ögonsten.
  • Registrerad 2005-03-28
  • Senast aktiv 2008-12-06
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Kevlarsoul har skrivit i forumet.

1

Jag har testat det men då blir OK-knappen inte aktiverad, dvs den är grå och går inte att trycka på...

Hej, jag ställer sällan frågor på forum om jag verkligen inte vet själv, men tro mig jag har verkligen luskat runt efter ett svar på den här!

Här är mitt aber:
Jag har en G4 Titanium med Airportkort (äldre modellen, tror det är 11 mbit) och kör OSX 10.3.9 med alla mjukvaruuppdateringarna.
Jag försöker koppla upp mot en router (LevelOne WBR-3406TX) som jag har tillsammans med dom jag bor med. Nyckeln är krypterad med 40(64)-bitars hex, men får svaret att det uppstår ett error.

Nyckeln är, och måste tydligen vara, tio tecken långt. Jag har försökt knepet som står på apples supportsida att skriva in ett dollartecken ($) innan, då det tydligen ska lura routern att acceptera lösenordet, men då kan jag inte ens trycka på OK eftersom nyckeln är för lång!

Det står även på apples supportsida att man, när man väljer wep-nyckel, gör det enklast för sig att välja en med endast fem tecken, men det låter inte routern mig göra.

Routern verkar inte vara inställd på att använda MAC-adresser och jag vet att mina nätverksinställningar är okej.

Min fråga är alltså, vad kan jag ha missat?

Jag har funderat på att försöka använda WPA istället, men det vet jag inte hur man ställer in på mina kompisars PC:ar eller om mitt nätverkskort och/eller min operativsystemsversion stödjer det.

Jag har även kollat runt i forumet och läst liknande trådar utan att hitta svaret, men om jag har missat någon så får ni gärna peka mig dit!

Jag har haft problem med att Illustrator vägrar utföra operationer när jag gör dom genom att högerklicka, dvs jag kan bara göra det genom menyn eller snabbkommandot, "Join" är en sån operation.
Testa därför Kringla+J när du har de två punkterna markerade.

Mmmkay...

Datorer för mig var synonymt med Macintosh under min uppväxt eftersom det var det enda vi hade. Det blev iofs mest Prince of Persia och Apache, först i svartvitt på vår Classic sen i 16 färger till LC:n (fast jag köpte till ett 256-färgers kort efter ett tag).

Sen när det blev min tur att skaffa dator så hade jag helt enkelt inte råd med Apple så det blev en sunkig noname-PC. Tre förbannade år blev det med hårddiskproblem, BIOS som stängde av USB-portarna, hårdvarukrockar mm.
Köpte till slut min G4 Powerbook i början av 2003 och vi har fortfarande ett väldigt ömt förhållande.

Ajuste, glömde nästan säga att jag är grafisk formgivare (om än arbetslös).

Peace out

1