Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tegnhammar

Tegnhammar

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-04-22
  • Senast aktiv 2017-11-07
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen Tegnhammar har skrivit i forumet.

Jag är inte så inne på fotoutrustning, men bor i Japan för tillfället så jag vet att man kan göra sjukt bra klipp. Går man till exempelvis Yodobashi kan man dels handla fotoutrustning till ett lågt pris, sen kan du antingen be dem dra av momsen (5%) eller få 10-20% av värdet i poäng (vilket är en mycket bättre deal, men man måste ha ett medlemskort sen dagen innan, minst) och sedan göra ett till köp direkt efteråt där man kör ett extra batteri, skärmskydd, filter, minneskort osv osv, man får en jäkla massa för pengarna. Min bror köpte en Nikon D40 när han var här på besök, och kände att han "skämdes" för att det kändes som att han rånade dem!
Prisskillnaden är stor. Dock så är det i allmänhet bara världsgaranti på objektivet och inte kamerahuset, så det är risken man får ta.

EDIT: Kan tilläggas att jag själv köpt en Canon Powershot G9 på Yodobashi (i vanlig butik). Den kostade 47 090 yen, sen kammade jag hem 8 442 poäng som jag köpte bland annat ett extra originalbatteri (5 670 yen) för.

Bästa pris på nätet för en G9: 4140 kr -------------> ~2710kr
Bästa pris för extra batteri NB-2LH: 698 kr ---------> ~326 kr

Jag hade exakt samma problem. Jag ringde Apple, dom skickade ett nytt batteri.

Jag tror hennes fråga är om hon kan köpa en USA-laddare och:

1. Ta bort den amerikanska väggkontaktpluggen som sitter på den nya laddaren,
2. ta bort den europeiska väggkontaktspluggen som sitter på den trasiga laddaren,
3. sätta den europeiska pluggen på den nya laddaren.

I så fall är väl svaret JA?

Förlåt nummersystemet, det var så jäkla svårt att formulera.

Resetta PRAM och det andra (ta ur batteriet och hålle inne powerknappen 15s), och ladda upp och ladda ur batteriet ett par gången var vad de ordinerade mig. Men när datorn sedan dog vid nästan 30 procents (påståd?) laddning, och även började flimmra laddningen av/på redan vid 95% laddning, så gav de med sig och skickade ett nytt batteri.

Ringde Apple, efter lite PRAM-resettande och sånt så fick jag ett nytt batteri.

Min Macbook dog utan förvarning också, idag, när laddningen stod på runt 15%. Verkar vara exakt samma symptom helt enkelt! Rapportera gärna vad Apple säger.

EDIT: Såg att jag köpte min Macbook den 31:a maj förra året, snart slut på garantin med andra ord. Ska nog ringa till Apple jag också imorgon, snabbt som attan.

När jag laddar upp batteriet i min Macbook så uppstår ett problem när laddningen når 100%. Indikatorn stannar inte på 100% utan börjar fladdra fram och tillbaka till 99%, med följden att även lampan på sladden hela tiden växlar mellan orange och grönt. Detta brukar dock ordna sig efter någon timme (när batteriet är fulladdat på riktigt?). Finns det något man kan göra?

Har man alltid kunnat ändra namn på sina mappar där man har sin musik utan att iTunes blir förvirrat? Vad jag än ändrar i form av mappnamn eller låttitel så hittar alltid iTunes rätt ändå. Helt otroligt! Men det kanske är mac os x i sig som fixar det, eftersom man inte kan göra samma sak i Windows. Utomordentligt bra i alla fall, eftersom jag skulle börja göra om lite förkortningar till hela ord, nu när jag har en ny iPod som kan visa jääättelånga albumtitlar...

Kan någon förklara hur detta funkar? Är det Mac OS X som inte bygger så mycket på själva sökvägen utan mer någon sorts identitet för varje mapp och filnamn?

Hur länge kan man förvara en toner till en skrivare utan att den blir sämre och till slut inte går att använda?

Pratade med en kompis som är allmänt intresserad av allt som har med kropp och natur att göra, han sa att det gula troligtvis var svett. Och i så fall så är det ju faktiskt indirekt Apples fel att datorerna blir gula eftersom de blir så varma!

Detta hände ju på iBook också i och för sig, och dom är väl inte särskilt varma...

Fick min utbytes-MacBook idag. Inget muande! Och den blir inte alls lika varm som den förra!

När jag kopplar in min mini-dvi->s-video-adapter så ändras upplösningen på Macbookens skärm. Kan man fixa så att den inte gör så? Macbooken ska väl klara full upplösning samtidigt som den matar ut till en annan bildskärm...

Jag fick min Macbook utbytt på grund av fläktproblemen (mu). TNT har hämtat den defekta, nu väntar jag på den nya...!

29 jun 2006 15:07 Suzhou Consignment Received At Transit Point

Fick min Macbook idag. Den muar MYCKET under belastning och macbook pro-pipet finns där. Försvinner när man sätter på spegel-widgeten. Vad göra?

Någon som fått sin dator dagen efter att den var i Arnhem? Min dator var i Arnhem runt 15.00 idag, vill så gärna ha den innan helgen...