• Medlem
  • Göteborg
  • 2005-05-18 10:30

Jag har inte orkat läsa igenom hela tråden, så jag kommer säkerligen att upprepa vad någon annan har sagt redan... men jag måste klaga lite över det dåliga utbudet i svenska ITMS, och undrar ifall någon vet hur lång tid det kan tänkas ta innan den "hinner ikapp"?

Jag lyssnar på en hel del olika varianter av alternativ metal... en genre som är ganska stor nu för tiden. Till stor del består genren av svenska, norska och finska band. Söker man på amerikanska ITMS kan man hitta mängder av album av dessa band, medan i svenska finns det endast ETT album, om man har tur. Och då är det oftast inte senaste, utan något obskyrt album som kom för 10 år sedan. Det är lite konstigt att en genre som är större i Sverige är lättare att få tag på i USA?

För att en musikaffär skall vara värd att besöka måste den vara välsorterad och ha ett utbud utöver det som säljer bäst, går på radio och MTV. Lyssnar man endast på sådan musik är säkert svenska ITMS jättebra. Men amerikanska ITMS har lyckats bli välsorterad, jag kan hitta relativt obskyr musik från alla genrer där.

Så, vad är det som avgör vilken ITMS som får vilken musik egentligen? Jag ser ingen som helst logik i hur de väljer ut skivor! Om man säljer en skiva av ett band har man väl rätt att sälja samtliga, särskilt om de ligger på samma skivbolag?