Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hallonsten

hallonsten

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2005-11-23
  • Senast aktiv 2013-04-07
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen hallonsten har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av mixdisk:

Det finns massor utav anledningar att koppla iPoden till sin stereo.

- Alla har inte datorn i samma rum som stereon.
- En dator tar lång tid att starta.
- Man kanske vill plugga in iPoden hos en kompis.
- Min iPod brusar mindre än mitt ljudkort. (SB live!)

En anledning till att köpa iPod HiFi kan vara att man vill ha bärbara högtalare.

- Airport med AirTunes
- Varför stänger du av den?
- Kompisens vanliga audiosladd går att sätta i iPoden liksom din egen.
- Vad har du för en dator?

Bärbara högtalare? Jag tycker att iPod HiFi på sin höjd verkar vara släpbara.

En sak jag inte fattar. Varför man vill koppla sin iPod till en stereo, eller varför man vill ha den där märkliga högtalargrejen Apple lanserde nyligen?

Om man har en iPod, så har man en dator (förhoppningsvis en Mac) och i den datorn finns iTunes med exakt samma musik finns som på iPoden (och ibland mer). Det är rätt mycket enklare (och billigare) att dra en sladd från datorns audio-utgång till stereon än att hålla på med iPod dock eller en annan dock eller köpa en boombox från Apple eller vad som helst. För att inte tala om AirPort med AirTunes. Dessutom tycker åtminstone jag det är enklare att navigera i iTunes än i iPodens lilla skärm.

Vad är grejen?

Jag gillar att göra smarta spellistor med minst, mest och senast spelade låtar i olika kombinationer. Det skulle dock vara gött om man kunde få datum och tidpunkt på alla tillfällen man spelat en låt. Är det någon som känner till något insticksprogram för detta? Sparas den informationen överhuvudtaget i iTunes?

Ditt logikkort är trasigt. Jag har just haft min iBook inlämnad för exakt detta. Garantin på just det är tre år eftersom Apple under ca två års tid tillverkade iBookar med defekt logikkort. Den senaste iBooken (bl a med bluetooth som standard) har inte problemet. För alla tidigare iBook G4 händer detta förr eller senare. Lämna in den och få logikkortet bytt.

Jag har två olika nätverksplatser jag använder i princip dagligen; en hemma och på jobbet. Följaktligen använder jag också två olika servers för utgående mail. Det betyder ju att man förutom att byta nätverksplats i apple-menyn och ändra server för utg mail i Mail.app.

Nu är det ju inte så hemskt jobbigt, men jag tänkte ändå fråga: Är det någon som känner till någon plugin för Mail.app som automatiskt ändrar server för utgående mail när jag ändrar nätverksplats?

En sådan funktion skulle onekligen vara en av alla de där små behändiga grejerna som gör att man älskar Mac OS X.

Försöker ladda mitt batteri i iBook G4, men det går ohyggligt långsamt och visar omväxlande mellan 17 och 25 timmar kvar till full laddning. Den laddar ca en procent i timmen. Har givetvis testat omstart och plocka ur och sätta i batteriet och att låta batteriet ladda ur totalt och försöka ladda upp det. Samma sak.

Till saken hör att jag just fått mitt logikkort utbytt (på grund av det kända problemet) och att jag uppdaterade till 10.4.5 igår.

Någon som vet något?

Jag har så sällan problem med min iBook G4 12" (köpt juni 05, 768MB RAM) att när jag förra veckan fick någon slags motsvarighet till blue screen of death (jag är en switcher) och var tvungen att använda shift-ctrl-alt-start för att tvinga den att starta om var jag alldeles kallsvettig. När jag genomfört detta och iBooken startade upp som den skulle fick jag exakt samma meddelande om klockan. Jag drar slutsatsen att någon slags återställande av grundinfo hade ägt rum i och med att jag tvingade omstart...

Så här borde den se ut.
http://www.applele.com/pict_05iphone_r02.html
Fast kanske vit och med mindre mini-design och mer nano-design. Jag fet-diggar idén.

Jag gillar att göra smarta spellistor med minst, mest och senast spelade låtar i olika kombinationer. Det skulle dock vara gött om man kunde få datum och tidpunkt på alla tillfällen man spelat en låt. Är det någon som känner till något insticksprogram för detta? Sparas den informationen överhuvudtaget i iTunes?

Det enda jag saknar efter att för tre månader sedan gjort "The Switch" är att jag inte kan spela Need For Speed Underground. Jag har därför en fråga till spelkunniga macanvändare: Finns det något traditionellt bilspel av denna typ som funkar med en iBook G4 och Mac OS X 10.4?

För att förtydliga kan jag väl säga att jag är ganska lite intresserad av grafik och detaljrikedom (även om det naturligtvis var väl förspänt i Need for Speed) och mest intresserad av ren spelglädje, i det här fallet fartkänsla och själva tävligsgrejen. Race helt enkelt!

Någon som har tips? Ibland finns ju "gamla" spel som kan köras med emulator... och något nyare bilspel borde väl finnas till Mac OS X?

Indexeras hela hårddiskens innehåll för sökning i Spotlight? Det verkar så... Jag sökte på "apple" i spotlight och fick 798 resultat, bl a alla apple-tillverkade program i min dator, massor av filer jag inte har en aning om vilka de är (tillhör väl systemet)... Kan man välja bort indexering av vissa delar av hårddisken? För min del skulle det nog räcka med dokument, musik, bilder mm som finns i "Användare". Alla löjliga exempelfiler för AppleWorks och Office klarar jag mig utan i Spotlights resultat. För visst borde Spotlight fungera (ännu) bättre om det indexerade färre grejer?

1