Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
macjocke

macjocke

Medlem
  • Plats Älmhult
  • Sysselsättning Driver idag webbyrån Kaxig AB i Älmhult med inriktning på skräddarsydda websajter driftade i vårt egna webhotell helt i macanda fullproppat med Xservrar :)
  • Registrerad 2005-08-03
  • Senast aktiv 2011-12-05
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen macjocke har skrivit i forumet.

1

Ja det är inte lätt att veta... men vi kör på i väntan på någon ersättare. Vi har börjat titta lite smått men än så länge vet vi inte.
Vi beställde förresten bara 1 Xserve för att inte köpa på oss för mycket. Behovet av nya servrar kommer förmodligen inte att komma förrän om cirka 3 år. Tills dess kommer vi att köra MacMini Server för de mindre kunderna.

Vi hoppas också att Apple själva inser att det var dumt att lägga ner Xserve och kommer med något alternativ.
Sitter fortfarande och väntar på vår Xserve, tydligen hade Apple fått in så många beställningar i Januari så komponenterna har helt tagit slut.

Det har nu gått över 9 veckor sedan vi beställde... men den som väntar på något gott

Vi ska precis uppgradera vår maskinpark också och har funderat lite fram och tillbaka på konfiguration. Vi har idag i drift diverse Xserve:

Xserve G5 (2006), 2 st
Xserve Xeon (2006), 3 st
Xserve Xeon (2007), 1 st
Xserve Xeon (2008), 2 st

Vi kör idag samtliga maskiner för webdrift; MySQL, Apache, Coldfusion 8. Prestandamässigt är alla helt tillräckliga men vi ser att det vid hög belastning kan bli lite segt, framför allt i G5-modellen. Det vi kommit fram till är att RAM-minnet är för lågt på vissa modeller. Vi kommer inom kort att beställa 3 nya maskiner. Lutar åt följande konfiguration: Xserve Dual Quadcore 2.26 med 24GB RAM, 3 x 2TB SATA diskar och SSD som OS-disk.

Om Apple kan hålla sina leveranstider är de nog på plats i början på december... återkommer då med lite info om hur det gått och hur vi upplever de nya servrarna.

Japp, funkade bättre. Samma macproblem bara med ÅÄÖ men jag löser nog det med lite trix... Tack!

Har testat lite olika programvaror såsom Web Devil, Web Copier, Blue Crab och just SiteCrawler men alla program har problem med mina ColdFusion-länkar (.cfm) med dynamiskt innehåll. Vet att det finns program till PC som grejar detta perfekt men har inte hittat något för mac ännu... nån som vet?

1