Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sten Wiksten

Sten Wiksten

Medlem
  • Registrerad 2002-05-21
  • Senast aktiv 2005-06-15
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen Sten Wiksten har skrivit i forumet.

1

Kjelle!
Det har jag fått från Apple support
Citat ur Mac Worlds diskussionsforum:

”Traditionell fildelning via Appletalk är borttaget ur Tiger och det är endast AFP, alltså Appletalk-fildelning över tcp/ip som fungerar med Tiger. Denna fildelning som server dök upp först med OS 9 och som klient med OS 8.1

En gammal Mac IIfx (trotjänare) som rullar med system 7.6 samt en beige G3 under OS 8.6.
Dessa burkar var åtkomliga utan problem i Panther.
När jag nu försöker ansluta till dem säger en dialogruta: "Filhanteraren använder en inkompatibel version av AFP-protokollet. Du kan inte ansluta till den".
Efter ett samtal med Apple support säger de att Appletalk är borttaget i Tiger.

- För att en Tiger-mac ska kunna ansluta mot mot en äldre Mac som är fildelad måste den äldre Macen köra OS 9 eller nyare.

- För att en äldre Mac ska kunna ansluta mot en Tiger-Mac som är fildelad måste den äldre Macen kör OS 8.1 eller nyare.

Kör man OS 7.x i någon form är det alltså stopp med fildelning med Tiger-Macar.”

Min egen kommentar:
Man kan då ha en 10.3 mac som spindeln i nätet och nå denna såväl från gamla macdatorer som från tiger-macken. Är det som i vårt fall fråga om stora datamängder blir det både arbetskrävande och tidskrävande för nätverket, som i vårt fall är ganska långsamt. Sen krävs det ju också att man har en 10.3 dator som står och skräpar nånstans utan att någon anväder den...
Hälsningar

Sten W

Hej!
Har jobbat med Mac sedan 1988, på mac plus-tiden alltså. Är nu anställd på ett forskningsinstitut i Solna, där man från början gick in för Mac, eftersom det mesta arbetet gällde redigering av rapporter, böcker etc och man ansåg att Macken har (hade?) stora fördelar gentemot PC. Vi har just börjat titta lite på Tiger, men är lite misslynta över att man tycks ha övergett AppleTalk i detta operativsystem. Det trasslar till det för oss, eftersom vi inte på en gång kan byta ut alla 68 mackar som nu är i bruk. Det är allt från G3 till G5 och alla kan inte köra Tiger. Vi har bl a stora databaser som går på Foxpro, och det programmet trivs inte alls tillsammans med op system senare är 8.6. Det betyder att 8.6-datorerna lätt måste kunna kommunicera med de nyaste mackarna, vilket dom alltså får besvär med om dessa nya har Tiger. Jag vet att finns omvägar att gå, men vi har också konstaterat lite trassel med dessa omvägar, bl a när det gäller skrivardelning.
Lite långt första inlägg kanske

Hälsn från Sten
:rolleyes:

1