Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hlaestander

hlaestander

Medlem
  • Plats Varberg
  • Registrerad 2005-09-03
  • Senast aktiv 2012-04-10
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen hlaestander har skrivit i forumet.

1

Muppet news flash: Valde iPhoneinställning och begränsade File Size till 700 MB och DÅ funkade det. Klockren bild på paddan dessutom. Det luriga var att som default hade Handbrake "Large File Size" ikryssat. Kanske vågar göra några körningar med ännu mindre file size. Tack för alla tips!

OK. Har nu kört iPhoneinställningen. Den filen blir OXÅ 2 GB stor. Gör ett nytt försök och siktar på filstorlek 700 MB, trots att det inte funkade sist.. Återkommer.

Tack för alla svar. Prövar nu att köra en runda i Handbrake med iPhoneinställningar. Jag har en gång tidigare försökt dra ner till file size 700 MB, men då hävdade iTunes att jag inte kunde dra den filen till iPaden då "filformatet inte stöddes"?!?

Tjaba! Ny i forumet. Har läst en del trådar i ämnet, men inte hittat något riktigt svar:
Vi drar till Kanarieholmarna på lördag och efter att sambon dängde familjens PC-laptop i golvet förra månaden fick jag lov att köpa en iPad för försäkringspengarna.:-)) En av laptopens funktioner var att fungera som DVD-spelare till sonens barnfilmer på semestrarna. Jag har nu letat runt lite och ingen verkar kunna svara på en fråga ang komprimering av film (eller så har ingen ställt frågan) Hur kommer det sig att man kan komprimera en DVD-film på 4-7GB till en divX eller Xvidfilm på runt 700 mb och få en HYFSAD kvalitet på TV:n, men det går inte att göra något liknande för iPad, utan där blir en vanlig DVD minst 2 GB när man komprimerar den med Handbrake m fl, trots att skärmen är betydligt mindre på Paddan? Vi talar liksom inte om HD-kvalitet här, utan jag är intresserad av att få in så många av sonens filmer som möjligt på det begränsade lagringsutrymme på iPad ändå erbjuder. Bildkvalitet är inte högprioriterat. Eller ska man bara ställa en önskad målstorlek i Handbrake och testa sig fram?

Härligt att se att fler har samma problem som jag med den olycksaliga kombinationen iWeb och Bredbandsbolaget! Det enda svar jag fick från supporten var att felet INTE var deras utan att jag behövde prata med en expert på HTML (eller som i detta fall läsa forumen på 99mac..;-))
Själv gjorde jag så att jag öppnade sidorna med BBedit när de låg på BBB:s server och ändrade till å,ä,ö där de skulle vara. (iWebs specialtecken fanns där från början) Sedan funkade det. Fast det verkar som att det är enklare att använda "&aring" och alla de andra tecknen.
Fast man får väl se det som så att man helt plötsligt har lärt sig lite HTML trots att målet med iWeb var att man inte skulle behöva just det.

1