Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bengtfalke

bengtfalke

Medlem
  • Plats Vimmerby
  • Registrerad 2005-09-19
  • Senast aktiv 2012-07-13
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen bengtfalke har skrivit i forumet.

1

OK.. tack för den informationen!
Har någon några tips gällande min ursprungliga fråga?

Jag har städat min Macbook Pro med MacKeeper och nog tagit bort lite för mycket eftersom bland annat alla inställningar försvunnit. Dessa har jag återställt men vad som är värre är att datorn går mycket ryckigt och oberäkneligt. Bland annat Chrome, Spotify och systeminställningar närmast totallåser datorn.

Jag har kört diskkontroll och reparerat skivbehörigheter utan något större resultat.

Nu funderar jag på att återställa en Time Machine-kopia eller reparera OSX installationen men är lite osäker på konsekvenserna.

1. Om jag reparerar OSX från repair-partitionen genom att boota om med cmd-r... blir jag då tvungen att installera om alla program mm?

2. Finns det något sätt att läsa tillbaka en Time Machine-kopia utan att ändra användarfilerna (ex. bilder jag har i Lightroom) så att bara systemfilerna till OSX återställs?

Tacksam för tips!

Jag har ett nytt mixerbord på gång med en FW400 (Firewire) koppling till min Macbook Pro som ju bara har en FW800 kontakt. Normalt har jag där en extern hårddisk inkopplad. Hårddisken har både FW800 och FW400 kontakter. Kan det tänkas fungera att koppla mixerbordets FW400 kontakt till hårddisken och sedan gå till Macbook pro med FW800-kabeln?

Jag har sett att det finns externa omvandlare men letar efter ett sätt att undvika att skaffa en extra pryl på skrivbordet..... ;o)

Efter senaste systemuppgraderingarna har jag problem med min Magic Mouse och en MacBook Pro från 2010.

Normalt har jag alltid bara stängt locket på datorn på kvällen och låtit musen vara på. När jag sedan kommer på morgonen öppnar jag bara locket och börjar jobba.

Sedan ett par veckor har musen slutat fungera då och jag måste ibland slå av strömbrytaren på den och vänta på beskedet att kopplingen är förlorad, för att sedan försöka ansluta den igen. Ganska ofta strular detta och jag får t.o.m boota om datorn för att få ihop det igen.

Detta är ett nytt problem för mig och jag testade även med en Mighty mouse på min gamla MacBook Air och hade likartade problem. Detta får mig att fundera på m det skett några förändringar i bluetooth eller mus-drivrutiner...

Är det någon som har upplevt något liknande och som eventuellt har något tips att ge mig.

Mvh/Bengt Falke

Vet någon om det kommer att finnas någon möjlighet att köra appar skrivna för Ipad även på en traditionell Mac med OSX?

Jag känner till möjligheten med att använda emulatorn i utvecklingspaketet men funderar på om det kan bli intressant med de oerhört renodlade appar som är på gång....

Jag har använt det headset Apple levererar med Iphone GS men skaffade även deras in-ear variant eftersom ljudet var för uselt.

Mitt stora problem är den dåliga känsligheten på mikrofonen och jag får klagomål när jag använder dem. Uselt att skcka med eller sälja headset som inte går att använda som headset!!!

Min fråga är nu vilka headset som har den bästa (läs känsligase mikrofonen) samtidigt låter bra?
(Min referens är mina Bose in-ear-lurar när det gäller ljudet).

Jag funderar lite på Etymotic hf2 eller Klipsch Image S4i. Någon som har jämfört mikrofonerna och ljudet på dessa?

Så fort jag stoppar in ett kamerakort poppar ju iPhoto upp och vill importera bilderna. Jag använder inte iPhoto utan Adobe Lightroom. Som en nybörjare på mac hittar jag inte var jag stänger av iPhoto och iställer ställer in Lightroom..... ;o)

Någon som vill ge ett snabbt tips till en newbie?

1