Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hankhero

hankhero

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-10-03
  • Senast aktiv 2013-01-16
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen hankhero har skrivit i forumet.

Av din egen tid borde du lägga mest tid på punkt 1, navigering och innehåll. Du kan ta in hjälp för att finslipa det senare, men det är bra om du själv vet vad du vill ha, ungefär. Det kommunicerar också ramarna för projektet till de som du vill anlita. Likaså borde du lägga tid på att förklara företagets varumärke. Kan du formulera vad ni står för? För att göra en lyckad grafisk profil och sajt är det viktigt att de som arbetar med projektet förstår vad företaget/varumärket är och gör. Du måste ansvara för att förklara det.

Det här är ett problem för alla och borde anmälas till konkurrensverket.
I korthet: minskad konkurrens mellan programspråk är minskad konkurrens, som leder till högre priser och sämre kvalitet.

Mer i detalj:
Anledning 1. Alla programspråk är inte likvärdiga.

De har olika styrkor och svagheter. C/C++ och Objective-C är bra på vissa saker men inte alla.
Vi kan ta ett exempel, traditionell Artificiell-Intelligens, ex söka kortaste resväg. Ett sådant problem löser man enligt min och mångas mening gärna i en dialekt Prolog eller Lisp. Vill man göra det i C kommer det innebära fler kodrader.
Fler kodrader innebär större risk för buggar och en högre kostnad, det är väldokumenterat.
Vem kommer få betala den högre kostnaden?
Konsumenter.
Leder det här till minskad innovation?
Ja, eftersom möjligheten att vara kreativ och välja nya tekniker går bort. För ex webb-applikationer kom för några år sedan ett nytt programspråk Ruby och en ny idé som hette Rails som blev populärt för att det gick snabbare att göra webb-applikationer. Snabbare innebär också billigare. Sådan innovation kan inte ske med apples nya policy.

Anledning 2. Minskad konkurrens mellan utvecklare.

Du vill anlita en konsult för att göra ett program. Med Apples nya policy har du färre att välja på eftersom de som inte är experter på C/C++/Objective-C inte kan konkurrera. Vem kommer få betala den högre kostnaden?
Konsumenter.

inWarehouse säger 9 maj som prel leveransdatum på en av MacBook-Pro modellerna.
inWarehouse.se

och 6 maj för en av MacBook-Air modellerna.
inWarehouse.se

Hoppas på en macbook air med core i7 och 8 gb minne, gärna i grön metallic. Kanske 2012..

Tack för tipset. Jag laddade ner ett nytt program, godkände nya itunes-villkor och sedan fungerade alla gamla appa. Jag har version 3.1.3.

Snyggt att man inte får något meddelande när apparna kraschar, känns lite som när jag använde windows för några år sedan.

Vanliga appar som Spotify, Svt-play mfl har slutat starta. Jag klickar på dem, det blinkar till som om appen startas men efter en halv sekund dör dom igen. Jag har inte gjort något konstigt med telefonen, aldrig jailbreakat. Det är en ny iPhone 3GS. Tidigare fungerade allting bra.

Någon som vet vad jag kan göra?

Ursprungligen av acke:

Att dessutom tro att detta kommer till Mac OS X plattformen är bara löjligt och skrämseltaktik.

Från och med Snow Leopard har Apple sett till att play-knappen på tengentbordet bara kan användas av iTunes. Inte till exempel Spotify som tidigare. Vad blir nästa steg?

Jag har ny skickat in en buggrapport till Apple, får se vad de svarar. Jag kräks på detta, överväger allvarligt att installera Linux istället.

Jag skulle inte lita på Google om detta. Det går också att söka på PRV efter varumärken. Till viss del håller jag med föregående talare, lägg en timma på det och ägna sedan din tid till något annat.

Kan du skriva upp en adress man kan komma åt hemsidan, så kan någon kanske se vad som är felet. Det är lite svårt att hjälpa vidare annars.

sudo emacs /etc/hosts

control c för att spara och sedan avsluta.

Med risk att vara rasistisk, men svenska företag har ju ingen servicekänsla med undantag för IKEA. Förstår inte hur ni kan vilja anlita ett svenskt företag när det finns bra amerikanska? Frugans hemsida låg på ett litet familjärt företag i Blekinge, som visade sig vilja ta grymma överpriser när hemsida blev hela 300 Megabyte. De "glömde" meddela att de själva hade ett billigare alternativ. jag flyttade det till ett bra amerikanskt steadfast.net och sparade in ett par tusen och fick bättre support och upptid. Support? Du kan väl knappast lösa något via telefon ändå så mail med USA går väl bra? Jag har Bahnhof som är bra rent tekniskt men det tar ju ändå tre dagar för dem att svara på ett mail där man frågar vem man ska kontakta för att komma in i datorhallen under sommaren. Typiskt svenskt. Obs jag är svensk själv. steadfast.net i Chicago, that's the shit.

Du kommer aldrig att hitta en lika billig colocation lösning, så vill du köra servern får du vara beredd på att betala mer. Om det går bra att köra sidorna idag borde du stanna kvar. "I framtiden" vet du kanske inte vad det är? En kund kanske kräver egen server eller egen VPS? Hittills har du inte ett enda affärsmässigt argument för att byta till din Xserve. Men det kanske är roligare

Fantastisk idé Ford Prefect. Det här ska bli min nästa dator, om inte Apple uppdaterar MacBook Air. Den nya OptiBay ser svart ut på länken, kommer det synas? Jag vill ju helst att det ska bli snyggt och matchat med aluminiumet.

Det finns ett flertal firmor som sköter service på "standardiserade servrar", det som RackSpace erbjuder. Jag har inte själv anlitat någon, men jag övervägde det. Googla eller leta efter något amerikanskt forum för webmasters. När jag hade hostad websida var det i USA hos steadfast.net i Chicago. De hjälpte till att installera efter mina anvisningar och var allmänt hjälpsamma, men till ett betydligt bättre pris än RackSpace. Också med grym uptime. Förstår inte varför ingen vill hosta i USA. De vet ju vad servicekänsla är till skillnad mot Europeer. Ok tidsskillnaden om det är stort problem.

Firefox 3.5 borde just nu vara den snabbaste webläsaren ni någonsin kört. Det verkar iallafall så från mer systematiska oberoende mätningar:

High Performance Web Sites :: Firefox 3.5 at the top

torin: För att avinstallera Firefox, Öppna Finder, Gå till Dator, klicka på Program mappen och dra Firefox till papperskorgen. Precis så som det ska fungera (inte som Internet Explorer på WIndows eller Safari 4 på Mac).

torin: att du kan logga in med Safari men inte Firefox kan bero på antingen att du har någon cookie eller sparat formulärsdata i Safari som skickas men inte med Firefox. Eller att sidan är dåligt kodad (gör specialare med Safari eller Firefox), men det tror jag är mindre sannolikt.

Jag kommer in enkelt på e107.org med en ny fräscht installerad Firefox 3.5 svensk version utan tillägg. Det kanske var ett temporärt fel.