Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ewigland

Ewigland

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2007-05-22
  • Senast aktiv 2013-11-13
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen Ewigland har skrivit i forumet.

Cred till dig soasta, den där widgeten är guld. Smidigt att bara behöva trycka F12 för att se när nästa buss går, tidigare vad jag alltid tvungen att gå in på Östgötatrafikens hemsida, välja destination, tid etc.

Hittade Matrix Editor nu, så jag undrar mest om MIDI-spåren.

Dessutom, hur gör jag för att spela in ljudet från midi-spåren? Har min microkorg som jag sequencar, men jag vill även kunna spela in ljudet och inte bara midinoterna. Argh, dåligt förklarat, men jag hoppas att ni förstår vad jag menar.

Senast redigerat 2008-02-13 20:18

En något okunnig användare undrar var jag finner sequencern i LE 7. Dessutom skulle jag bli glad på om någon kunde svara på hur man skapar MIDI-spår, just nu högerklickar jag på ett Audio-spår och ställer om det till "General MIDI", jag antar att det finns ett bättre sätt.

Egentligen har jag använt Logic några månader, men jag har nästan aldrig behov av MIDI. Jag har läst manualen, men jag är nog inte tillräckligt smart för att hitta vad jag söker efter. Hoppas att någon snäll och pedagogisk person kan hjälpa mig.

Ursprungligen av kamikaze:

Nu har jag leopard men där finns det under "Avancerat" och sedan vid fliken PPP finns det "Koppla ner vid inaktivitet" som man kan kryssa ur, kolla om du också har PPP inställningar i Tiger, det borde finnas

Tack! Nu funkar allt finfint.

Hej. Jag har 3 Mobilt Bredband och ett Huawei-modem till min MBP med OS X Tiger. Jag kopplar upp mig med OS X modemfunktion, men lämnar jag datorn för ungefär en kvart så kommer det upp ett meddelande om att anslutningen har avbrutits på grund av brist på nätverksaktivitet. Detta händer även om jag exempelvis laddar ned någon torrent och har Firefox uppe under tiden, vad som är aktivitet vet jag verkligen inte.

Jag har pratat med 3 men de visste i princip inte hur man gjorde för att undvika det på Mac, till PC kunde man tydligen konstant pinga en adress med hjälp av en dosprompt, vilket låter som en, eh, minst sagt idiotisk lösning. Någon som har samma problem eller någon idé om hur jag kan göra? Och i värsta fall, hur pingar jag en adress i OS X?

Tack på förhand.

Ursprungligen av danielmilton:

Finns det inget intresse för några öl och snacka Apple prylar i Linköping??

Jodå, i alla fall från mig. Några andra?

Ursprungligen av Jonas W:

Antar att Express har samma AU hantering som Pro, det du gör är att när du startat programmet går du upp i Logic menyn->preferences->start logic au manager, väl där kör du en update på dina pluggar, då kommer de finnas i Logic nästa gång du startar

Stort tack för snabbt svar. Funkar utmärkt nu

Jag har några AU-plugins från macmusic.org som jag vill installera. Som jag har förstått det så skall man lägga dem library -> audio -> plug-ins -> components. Förstår inte hur jag skall kunna använda dem sen, finns inte under "Insert". Måste man aktivera dem någonstans eller så? Hur gör man?

Har googlat och sökt här men inte hittat något svar gällande det.

Tack på förhand!

Senast redigerat 2007-10-03 23:40
Ursprungligen av adamsen87:

Hur mycket har du ledigt på disken?

Disken måste ju ha en stor tom plats för att partionera, jag har i alla fall bara lyckats lösa det genom att radera disken och ominstallera och sedan köra Boot Camp Assistant det första man gör. För att få en bootbar iDefrag tror jag att man måste betala för en licens och då medföljer deras program som skapar en bootbar skiva.

Så antingen får man nog köpa iDefrag (så som jag fattat det) eller ominstallera (måste göra backup)

Verkar väl luta åt att jag får formatera. Har en 160-gigare med 55 GiB ledigt, borde väl vara nog.

Suck...

Bara en snabb fråga, de två skivorna som man får med som OS X ligger på, en av dem innehåller väl iLife?

Hej. Har precis fått min Macbook Pro och jag älskar verkligen den här lilla burken.

Men..hade tänkt att jag skulle installera Boot Camp. Startar programmet och bränner ut skivan med drivrutiner, allt väl än så länge. Men, när jag skall partitionera hårddisken så får jag upp ett meddelande om att jag måste reparera disken. Googlar på detta och förstår det som att jag bör starta upp datorn med Tiger-skivan och reparera via Disk Utilities. Gör detta och startar sedan om.

Nu får jag upp ett meddelande om att "Files cannot be moved". Googlar återigen och ser att andra har haft det här problemet. Tydligen skall det hjälpa med att defragmentera, så jag kör iDefrag. Kan bara ta quick-mode då man annars måste bränna ut en skiva, så jag testar med det, vilket inte hjälper, problemet kvarstår. Tydligen skall man enligt de foruminlägg jag hittat helst köra "Complete defrag", men då behöver man bränna ut en bootbar skiva.

Jag förstår inte riktigt vad det är för bootbar skiva man skall bränna ut etc. Kan någon förklara? Och vilket program skall jag använda, finns det något som är gratis? iDefrag tipsar om deras eget bränningsprogram, men det kostar.

Hoppas att någon kan hjälpa mig. Tack på förhand

Problemet löstes genom att jag pratade med 3:s support. Tack ändå!
Nu skall jag utforska min Mac.

Jag har precis fått hem min nya Macbook Pro och ska installera 3 Mobilt Bredband. Har laddat ner de två filerna och installerat dem, men jag fattar inte hur jag ska göra sen. Får upp ett fönster där jag skall kunna koppla upp mig. data.tre.se är inskrivet, men jag kan inte ändra något och inte koppla upp mig. Hur skall jag göra?

Tack på förhand.

Jag funderar på att skaffa en iPod Nanon då min Creative Zen Micro har försvunnit. Går det att spola framåt/bakåt i WAV-filer på Nanon/alla iPoddar? Då jag gör egen musik och ofta lägger in den i fullt format på mp3-spelaren för att lyssna på den när jag inte är vid datorn så är det en viktig funktion, spolar ofta fram och tillbaka mellan olika partier.

Någon som vet?