Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
riseabove

riseabove

Medlem
  • Plats Partille
  • Registrerad 2007-05-27
  • Senast aktiv 2007-12-14
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen riseabove har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av glaskross:

Tack så mycket! Visste inte att man kunde koppla en router före. Ska nog köpa en WLAN-router då jag snart tänkt skaffa mig även en bärbar dator.

Måste routern vara av något särskilt slag eller borde det fungera lika bra med Apples AirPort Extreme t ex?

det går alldeles utmärkt att göra på det sättet och därmed slippa att använda VOODen till något annat än SIP tjänsten(iptelefonin)

apples airport extreme går alldeles utmärkt så länge den har åtminstone 2 LAN portar vilket jag antar att den har.

när det gäller apples nätverkshårdvara anser jag nog den vara en smula för kostsam för inte speciellt mycket funktioner.

som sagt , linksys eller asus är mina rekommendationer.

en lösning på det hela är att byta telefonibox.
finns ett antal på marknaden som man kan få att fungera . Linksys PAP2 fungerar utmärkt.. Kolla med Tele2´s kundservice angående användande av tredjepart telefonibox.bara.

Vood:en är i sig ingen dålig hårdvarulösning men dess mjukvara är något av det sämsta jag någonsin sett.

Gjorde som så att jag köpte en vanlig trådlös router och kopplade framför VOOD:en och lät den få en egen rj45 port och petade vidare de portar som den behöver. På det sättet slipper man VOODs mjukvara helt och hållet.

koppling som följer
Modem (kabel, adsl, fiber) -> WAN port på Router (trådlös eller trådbunden)

LAN port 1 : Dator
LAN port 2: VOOD box
WLAN : tja ... vill du använda det så gör det

Linksys WRT54GL kan varmt rekommenderas , samma sak med ASUS WL500DLX, riktigt stabila saker båda två.

Du kan använda dig om www.portforward.com ´s system för att ta reda på hur du på ett korrekt sätt vidarebefodrar portar i din router.

Mvh
Dann

Ursprungligen av boris91:

Nätverk är riktigt roligt. Fick nyss en bild skickad över an en kompis via MSN, kollar i WinZip arkivet och filtypen är MS-DOS program fast filändelsen är .jpg

Troligt att man öppnar den filen..

du kör mac va ? jag antar det eftersom du sitter här, varför skulle du INTE öppna den ms-dos filen ? vad är det du tror att den skall göra med din MAC ?

jag bara undrar.....

har upptäckt att samba som i det här fallet är det som gör det möjligt gör transfers jävligt långsamma i många fall. testa och flytta över sakerna med ftp istället.

du måste gå in i din Vood telefoni dosa som mycket riktigt innehåller en brandväg / NAT lösning, som för övrigt är riktigt jävla kass, hade massor av problem med min brors uppkoppling pga den jävla vood:en.

Logga in på rotern med Login/Password Conf/Admin , under flicken "Advanced" finns "port forwarding".Sen så klickar man på "user" under "Category" och och klickar sen på new för att lägga till en ny tjänst. Sen klickar man på add för att föra in tjänsten mot det ip nummret man sitter på.

att inställningarna ibland får för sig att stängas av kan nog bara skyllas på den fruktansvärt kassa Vood lådan.

men det där har du iallafall precis hur man skall göra.

Ursprungligen av Konrad:

Jösses ja.
Om man tatuerar sig vid 20 års ålder så kanske man ångrar sig när man är 40.
Tatueringar tenderar också att bli sunkiga med tiden.
Den kan vara OK med nån liten diskret grej. Men folk som tatuerar sig med drakar och fanstyg över hela kroppen, ända upp på halsen, har jag svårt att förstå.
Vad vill man visa med med det?
I mina ögon att man är korkad.
De man ser med massor av tatueringar är ofta kriminella, eller motorcyklister med fula västar dekorerade med sydstatsflaggan och djävulen med mera.
Allra oftast är det (inte alltid) lågutbildade människor med en snedvriden bild av verkligheten. Ofta är det medlemmar av s k motorcykelklubbar som låtsas vara tuffa för att de lever utanför lagen. Eller perversa typer med sexuellt avvikande beteende.
Många har stora biffiga kamphundar också. Ett annat vanligt attribut är rakat huvud.
Fenomenet tatueringar hänger ofta ihop med olika slags kroppsutsmyckningar, s k piercings, som är metallskrot fastsatt på olika ställen på kroppen. I ansiktet, i öronen och ofta i könsorganen.
Hur klokt verkar det?

Idiotiskt IMHO.

<nu fick ni lite fördomar att bita i>

Fan va kul att du tar upp allt det där. Då kan vi säga så här.

1. Jag är tatuerad mycket mer än vad som anses "normen"
2. Jag rakar skallen minst en gång i veckan.
3. Jag har piercingar.
4. Jag har 2st Amerikanska Staffordshire Terrier, hundar som är allmänt kända som "farliga kamp-mördar hundar"
5. Jag använder bara MAC
6. Jag är diverse arbetare som jobbar med det som kommer framför näsan på mig.

Jag är alltså normen för "undermänniska" "lågutbildad pöbel" enligt dig.
Jag finner det intressant att människor kan tillskansa sig så mycket kunskaper om en människa bara genom att TITTA på dem. Önskar jag hade sådana egenskaper. Med dem skulle jag kunna REGERA världen.

Att jag väljer att leva mitt liv på att sätt som inte passar in i normen är något jag ALLTID kommer att göra, Jag är varken högerextrem eller dito åt vänster, jag väljer helt enkelt bara en annan väg. Anser mig inte lågutbildad då jag har kunskaper som INGEN kan läsa sig till. Saker som man måste LEVA sig till, på gott och ont.

Är STOLT far till 2 barn, som jag gjort allt för sedan den minut de fötts, jag är därmed ingen dålig förälder heller, FASTÄN jag har tatueringar

Sexuella perversioner har jag inga heller vad jag vet. Kvinnan och mannen är väl tänkta att njuta tillsammans av sex ? När det kommer till det sexuella följer jag nog "normen" nästan till punkt och pricka.

Allt detta för att jag har hund och har annorlunda hudfärg än dig och dina medmänniskor, för att jag väljer något annorlunda än dig. det gör mig "lågutbildad"
hatar det jävla ordet, använd det ni försöker säga "Skräpmänniskor" istället.

Sitta där med feta banklån, studieskulder osv och "slita" på kontoret för att få allt att gå ihop eller ta dagen som den kommer ? kanske sticka ut o fiska ? ta en sväng i min gamla bubbla, äta grillad korv på en klippa vid havet, vad låter trevligast ?
Jag har och kommer alltid se till att det finns mat på bordet och de kläder som mina barn vill ha på sig till dem, mer än så behöver jag inte.

Jag är kanske en lycklig idiot, vad vet jag. hur som helst är jag nöjd med mitt liv, tror verkligen inte att det är alla som kan säga detsamma.

Tatueringar eller inte.

ja som sagt...... den här diskussionen går inte att hålla på en vuxen nivå så jag tycker mest att den kan stängas.

tatueringar är för helvete bara annan färg på huden.

nu kommer det till den där saken att man skall respektera andra människor och deras val/livsverk.....

jag har tidigare fått tillsägelsen att jag inte får uttala mig negativt eller tycka att Ingmar Bergman är en idiot här på 99.se ...... jag ser inga tillsägelser om att man inte får uttala sig negativt om tatuerade människor ? det kanske är helt okej att nedvärdera människor för att det är annorlunda här ?

jag som vältatuerad tar illa upp av uttalanden av liknande ton som begås i den här tråden, idioter är vi inte som tatuerar oss. vi har bara valt en annan väg än ni "unika" mac människor som är så jävla pålästa och propra.

tycker inte att ni ska kasta sten i glashus.

om ni vill se mer konstiga tatureringar är det bara att gå in på
www.bmeink.com under user tattoos and stories... där finns det att titta på kan jag lova

den sista där var najs. motivet var coolt men färgerna kunde ha varit bättre. helt klart mycket bättre. eller ja.... linjerna på de mindre objekent kunde oxå ha varit mycket jämnare.

tatureringar är inget konstigt

jag som har brinnande däck tatuerat över hela bröstet och 4 armad robot som skjuter dödsstrålar ur ögonen på armarna, namn på nära och kära och bil siluetter osv ser direkt det roliga i det här

fattar precis grejen... har inte en tatuering som någon annan har jag iaf det tror jag inte han har heller.... inte på det sättet iaf

1