Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
schnider

schnider

Medlem
  • Plats Landskrona
  • Registrerad 2007-06-17
  • Senast aktiv 2011-10-17
  • Antal inlägg 57

Foruminlägg

De senaste inläggen schnider har skrivit i forumet.

Jag är intresserad av en 128gb ssd, har allt utom program och spel på optibayen så behöver inte mer plats. Vilken ssd är bäst för max 2000 sec?
Sitter på en early 2011 med 2.3 i7 och 8gb ram. kör en del spel men annars inte så tunga saker. har en air som jobb dator vilket får min privata att kännas slö när det kommer till att öppna saker och flytta filer.

köper alltid min ram från crucial så har kollat på den här:
CT128M4SSD2 - 128GB, 2.5-inch Solid State Drive , from Crucial.com

också intresserad av OCZ men vertex är för dyr, hur är agility

från testet korsriddaren postade om samsungen så verkade också corsairs bra. väldigt bra pris också!

http://www.amazon.co.uk/Corsair-CSSD-F120GB3-BK-Force-120GB-Solid/dp/B0051A8T52/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1318804558&sr=8-2

det verkar som flera här redan köpt ssd's. vilken är bäst i förhållande till pris?

Jag gjorde precis samma uppgradering som dig Rodin. från MBP 2.5 till 2.3 i7. stor skillnad!

Hade optibay på den gamla och visst lät det mer, märkte ingen batteriskillnad. MEN så fort jag inte använde mina filer på hdd i optibay så matade jag bara ut det, och då blev det knäpptyst. Så tänk inte på den som en extra intern hårddisk. tänk på den som en extern man alltid har med sig som inte tar plats så blir den mer funktionell.

Garantin är ingen fara heller. Bara att plocka ur optibayen innan man skickar in den för lagning så säger det inget på Apple

Har du köpt en SSD än?

Tack för alla tips! Maskinen är så trasig att applecare inte gäller. Köpt en ny dator omgående när den kraschade så det har varit en bonusdator som borde dött för länge sen. Sparar den som reservdelsdator till min andra mbp eftersom jag inte vill lägga ner pengar på den (speciellt om grafikkortet kan vara trasigt). Bara att vara glad att den höll så länge!

Jag har en MacBookPro3,1 2,2 GHz som har varit med om ett fall för något år sen. Skärmen blev totalkvaddad men själva datorn har fungerat utmärkt så jag har haft den som en stationär dator kopplad till en extern skärm. Det har fungerat perfekt i över ett år men nyligen så slutade dock dvi porten fungera. Datorn startar som vanligt och jag höja och sänka volymen och tangentbords belysningen när den är igång så datorn fungerar, men utan skärm är den ju rätt värdelös. Datorn har fått systemet ominstallerad så det är inte mjukvaran som krånglar. Har inte lust att köpa en ny intern lcd, ligger väldigt högt i pris och datorn är inte längre bärbar eftersom sklaet är böjt.

Är det någon som har koll på om det går att fixa dvi porten? den sitter väl på logikkortet så det är väl omöjligt? Finns det något trick som gör att den funkar igen?

Annars finns det usb dvi och vag på ebay. Har läst om folk som fått det att funka men det var mycket dyrare varianter ( typ ViBook) speciellt för mac. finns det billigare varianter som funkar, typ den här

USB to VGA External Multiple Display Monitor Adapter on eBay (end time 25-Aug-10 21:59:20 BST)

En snabb fråga. Köpte precis en iPhone 3G till flickvännen som är på 4.0 så jag har kunnat jailbreaka den. Tyvärr så är den sjukt seg med 4.0 så behöver uppgradera till 4.0.1 men det är väl inte möjligt i nuläget eftersom mitt shsh inte är sparat (den har inte varit jailbreakat tidigare)?

kan inte garantera att det funkar för dig men det var lösningen för mig. inget annat gick

Jag hade exakt samma problem. den gick att boota med rEFIt. tro mig. jag har prövat med tre olika externa usb utan strömförsörjning. jag vet att det inte borde vara problemet men när jag prövade med en extern dvd med strömförsörjning funkade det. spenderade en vecka på det

Hej, Hade exakt samma problem som dig. Försökte i veckor med alla tekniker "known to man" det är av någon anledning omöjligt att göra usb installation med windows 7 i bootcamp om man inte redan har en vista eller xp installation. inte heller kan man göra en carbon copy av en ny win 7 installation på en annan dator och föra över den.

det jag fick göra för att till slut lösa problemet var att köpa en billig extern usb dvd som hade egen strömförsörjning. det funkade inte med flera olika versioner av externa som tog kraft från datorn. Om de inte funkar så är sista steget att stoppa i en super drive( den du tagit ut eller från en annan mac ) och plocka ur den när du är klar och sedan aldrig radera sin windows utan bara ominstalera den.

har en identiskt tråd uppe sedan november och inte fått några bättre svar än tyvärr

Jag har optybay med. Min hdd går igång efter att datorn gått i vila/stängt locket fast jag har unmountad den. Ända lösningen är att mounta upp och ner igen. Min startar dock inte av sig själv om datorn inte somnat. Kan det vara så att du använder spotlight eller något som gör att den startat?

Hur funkar din optibay annars? Min är för tjock och tangentbordet krånglar lite efter instalation.

Mac office är så dåligt att det känns som microsoft gjort det för att straffa macägare. applikationsvirtualisering är absolut att föredra, speciellt excel.

Jag körde mitt batteri hela vägen i graven utan att skada datorn så det skall inte vara någon fara.

Däremot kan det vara ide att gå in med den. Jag tog in mitt batteri som hade gått 120 cykler och hade en hälsa på 30%. De i genius baren sa att batteriet skall hålla 80% efter 300 cykler annars är något fel. Så han tog fram ett nytt batteri och stoppade i det direkt, gratis!

På min mac mini körde jag mini dvi-dvi-vga. Jag hade min dvi-dvi, till den kopplade jag en sladd som var dvi i ena änden och vga i den andra. Fungerade klockrent med min lcd.

Det var första generationen macmini där dvi till hdmi inte funkade nämligen

Det ska gå att kalibrera batteriet (enligt apple geniuset jag pratade med). Ladda batteriet fullt, låt sedan datorn vara igång på batteridrift tills det är helt urladdat. Ladda det sedan fullt igen utan att datorn är igång (låt den vara stängd efter att den gått i vila). Om det inte hjälper så ska man upprepa en gång till.

Har dragit upp hälsan några % för mig när jag prövat, kanske gör mer för ditt batteri.

Varje gång jag sitter och skriver så byter den jäkeln från UK till US engelska, oavsett hur många ggr jag valt UK so default språk. Hur får jag bort detect language automatically? I Word 2007 fins det en liten knapp men jag hittar den inte på macen.

Självklart kan man markera allt, gå in i languages och välja uk igen men det är sjukt iriterande.

Varför finns det default language om den inte håller sig till det? Snart så man blir tvungen att köra både word och excel i parallels

Är det någon mer som köpt en WD Scorpoin Blue 500gb som får skrapljud från sin? Min ger ifrån sig bestämda klickljud med oregelbundna intervaller om hd belastas hårt. Köpte genast en ny och ska lämna tillbaka den första men när jag installerade den nya låter den likadant. HAr prövat att stoppa i dem i båda usb kabinett och i min dual drive.