Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JohanLange

JohanLange

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-07-20
  • Senast aktiv 2010-04-10
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen JohanLange har skrivit i forumet.

1

---- prenumerarar på
http://ical.oops.se/weeks/Sweden/-1,+1

ical: kalender -> prenumerera -> klistra in länken

Har det hänt mer på veckonummersfronten sedan sist?
Jag använder inte nummer så mycket,men många jag samarbetar med.... så det vore ju bra att ha....

Ursprungligen av jockeleu:

Jag har hört att outputen ska vara något högre än vanligt för att kunna driva den externa driven, och därför funkar den inte p andra datorer då de ger för lite ström.

* uppkoppling, wlan: kopplar snabbt. SSD-minnet hypersnabbt. Känns som en utökad iPhone. Tror de kommer gilla varandra...

Vad menar med SSD-minnet? och varför finns den med i "uppkoppling" ...och utökad iphone , haha ja jag förstod ingenting av de där.. Men tack för rapporten, väntar fortfarande på min.. när beställde du?

Ja, missade att skapa ytterligare en punkt:
* SSD-minnet - jag köpte den med krets istället för hårddisk, mest då den fanns tillgänglig, flera veckors kö för en med hårddisk. Kommer använda min Mac ihop med kameran i fält ibland och då kan det vara skönt att slippa oroa sig för mekaniken.

Jag förstod å andra sidan inte riktigt det du skrev om outputen? Har Air mer output i sin USB-port? Det lät i affären som det var tvärsom - output från Air är lägre än vanligt... men jag blir väldigt glad om det inte stämmer - för det vore synd om man inte kan köra 3G-propp. WLan finns ju långtifrån överallt...

Som jag förstått det är outputen från Air inte mycket att hänga i julgranen. En USB-hub kräver separat strömmatning. Alltså verkar det osannolikt att Airen ska kunna driva en 3G-propp - eller?

Huvudspåret för Air är - WLAN... eller bluetooth via mobilen. Det fungerar ju det med - men blir ingen turbo-3G....:confused:

Några erfarenheter efter "normal" användning av Air - vad nu normal är ... men inga speciella program - jag kommer köra min som verkligt "tunn klient" med en MBP som backupdator, via "Back 2 my Mac" och .Mac

Några tidiga erfa:

* Laddtid: LÅNG! verkar vara 4 timmar eller mer... Effekt: om man VET att man har svårt att få laddning så blir man försiktigare med var man jobbar. Sååå lång laddtid och icke utbytbart batteri är ingen höjdare. Lösning: Battpack som vissa högförbrukande mobiler har. Men, då har man en låda till att släpa på. Alltså, alla caféer: WLANoch eluttag, tack!

* Driftstid: lika som MBP (wlan på - bluetooth på) - ca 3.5 timmar. Misstänker ca 4h med BT av.

* Hängning: ja, några gånger... Främst Firefox som strular...

* Diskkoppling med MBP. Försökt tre gånger - synkar ej, nytt försök imorrn - kan hänga på wlanet hemma...

* Kopping med .Mac - klockren! Allt som jag vill ha från andra macen funkar - det är ju just alla inställningar man vill slippa mecka med. Sparar MÅNGA timmar!

* Tangentbord: bättre än MBP! Jag GILLAR MBP - de känns metall men när man sitter i en publik blir de lätt litet "slamriga" och man får irriterade blickar. Med Air-tangentbordet kan du SMYGA in tecknen ljudlöst. Perfekt "klick-känsla" med perfekt slaglängd. Prova det lösa BT-tangentbordet så är du med...

* Stabilitet: känns mycket stabil

* Vikten: markant skillnad! Jämfört med min MBP känns den 3-4 ggr lättare. Känslan i händerna - att den är så tunn - bidrar till den känslan. Och MBP känns samtidigt tung, robust och "trotjänare" - inte fel...

* skärmen: blank - mycket fina detaljer. Svårt att avgöra om den är bättre än MBP. Glansig yta KAN bli ett problem då jag jobbar mycket utomhus i dagsljus.

* uppkoppling, wlan: kopplar snabbt. SSD-minnet hypersnabbt. Känns som en utökad iPhone. Tror de kommer gilla varandra...

* imponansfaktor: räkna med att du iakttas på stan! Män: jääää****r vad läcker! Men är den inte "svajig" - jag låter dem känna. JÖSSES - den är stadigare än min laptop! "Gjuten i ett stycke alumium" är ett annat omdöme. Kvinnor: Ååååå vad SÖÖT den är.
Inget könstänk här - bara vad jag hört genom mina "filter" -- och jag håller med dem alla. Den är söt, proffsig, gedigen... Kan man bli KÄR i en pryl? Jag är i alla fall BRA nära! Om detta är min Ferrari som jag tar ut på helgerna och på lättare promenader så är min MBP Landrovern som aldrig tvekar för ett gupp. Inte fel att ha dessa i sitt garage!!!

* Framtiden: Jag är MYCKET nyfiken på hur Apples alla enheter kommer synka. Inget sker ju av en slump inom detta innovativa företag. Jag förmodar en rejäl satsning på .Mac med BETYDLIGT större minnesareor till salu, synkningar mellan alla Applevaror som behöver det. Det blir en ROLIG resa, helt klart!

Johan

1