Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Delphie

Delphie

Medlem
  • Plats Solna
  • Sysselsättning Testare och designer på Combitech åt Ericsson.
  • Registrerad 2007-08-14
  • Senast aktiv 2017-01-21
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen Delphie har skrivit i forumet.

1

Uppdatering: har numera en powermac g5 2x2 ghz från 2003. Den låter mycket mindre men har inte gjort så mycket med den än.

Ursprungligen av mrock:

Dags att pumpa denna efter 4 år! Jag får fortfarande inte plats med den hemma, sänker till 500 kr om någon vill hämta den!

Jag har en PowerMac G5 dual 2.5 från mitten av 2004. Den kan varva upp när man bara sitter och klickar i menyer i OSX (10.5) så jag har valt att sätta datorn i reducerat läge, det låter fortfarande och speciellt på sommaren, men den låter dock lite mindre. Jag har tittat i den och lyssnat på fläktarna, krånglat med knappen som ska reseta lite inställningar (under ram bankerna) och även kört med diagnostikskiva (där man kan välja att kalibrera fläktarna), men inget hjälper.

Jag har dock inte testat tejptricket eller att köra med OSX 10.4 eftersom jag köpte den med OSX 10.5. Jag har visserligen installerat om OSet några gånger men det vill sig inte.

Nu undrar jag mest bara om den kan göra någon nytta utan att dra mängder av ström, har en Q6600 PC med geforce 560 GT, den kanske drar mer ström så kanske att man får användning av sin Power Mac trots allt.

Någon som testat Linux med någon framgång på maskinen? läst att den ska gå igång som ett riktigt jetplan pga avsaknaden av fläktmjukvaran.

Är det någon mer än mig som har haft problem med att datorn inte vaknar efter vänteläge? Jag har en MBA 13/4/128 och jag har installerat firmwareuppdateringen som skulle få den att sluta göra detta. Någon med samma problem?

hoppas på nästa vecka! nåt nytt och kul vill man ju ha

Viktigast tycker jag är bättre upplösning i MBP 13 och kanske en ix core, men de får gärna byta ut DVDn till en extra HD eller göra den mindre

Damm är det dåligt med i burken och nu så har jag faktiskt resetat SMU så fläktarna låter mycket mindre, jag testade också med geekbench i reducerat läge och fick den att ligga på samma poäng som PM G5 dual 2.0, så antar att bussen går ner med halva hastigheten cirka (borde inte vara linjärt pga cacheminnet antar jag)

Grymt! min PM G5 dual 2.5 GHz gör precis likadant, har satt den på reduced speed nu för att hålla nere fläktarna men vill ju såklart få ut mer av datorn än att strypa hastigheten. Får testa dina metoder och se om det hjälper mig, min memory controller ligger på uppåt 100 grader Celsius och processorerna kan komma upp i 80+ vilket jusåklart är lite för mycket.

Hej, jag har införskaffat mig en gammal power mac G5 (mid 2004, dual 2.5). I vanligt tillstånd arbetar fläktarna väldigt högljutt och det kan man ju förstå då processorerna jobbar i ~75 grader Celsius. Däremot jobbar den lugnt och fint i reduced speed (var tidigare inställd på atuomatic i power settings), är det någon som vet vilken procentiell minskning i hastighet processorerna jobbar istället? jag hittar inga tester på detta och heller inga program som kan läsa av hastigheten för power mac G5. Min nuvarande temperatur på processorerna är på ~65 grader Celsius.

..efter lite rekande så krävs delar, om inte hela logikkortet, att vara närvarande för att kunna koppla mot USB

Hej, jag undrar om någon reflekterat över hur man kan dra om ett ibooktangentbord till att få en usb i änden. formatet är ju perfekt och det borde väl inte vara så avancerat, om inte delar av tangentbordet sitter på logikkortet. Den ibook jag pratar om är G4 på över 1 GHz.

ja dioden pulserar så i vila är den. Går det att välja (som på en PC) i vilket läge den ska gå i standby? i bios på PC finns ju möjlighet att välja S1 eller S3

Har ett problem med att min Macbook (svart, santa rosa, 2GB RAM) har väldigt kort standbytid. Batteriet kan ticka 10% på bara några timmar och jämför man det med min ibook G4 1.33 GHz 1 GB RAM så är det väldigt mycket sämre. Är det ett problem flera har? jag vill ju inte behöva stänga av datorn för att den ska fungera utan nätsladd dagen efter bara för att det är 1/3 av batteriet kvar.

Hej, är ny på 99mac men är jäkligt sugen på en ny bärbar mac. Har en Ibook G4 1.33 GHz så det är nog dags för en ny. Men undrar nog en sak bara, även fast det kanske inte ändrar mitt köp; är det ofta barnsjukdomar och är felen omfattande?

1