Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mr.Barbeque

Mr.Barbeque

Medlem
  • Plats Lund
  • Sysselsättning Jag heter Mr. Barbeque och mitt nickname är Erik o.O Jag läser teknik på gymnasienivå. Fritidsintressen är musik, ljudteknik, PC, Mac.
  • Registrerad 2007-08-15
  • Senast aktiv 2010-10-13
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen Mr.Barbeque har skrivit i forumet.

Ursprungligen av shandar:

Men... det kan ju inte stämma. Det är extremt lite. Med tanke på att laddaren är en 60W laddare och datorn i bästa fall klarar sig 3h på batteriet så borde den dra betydligt mer än så. Skulle ju snarare gissa på mellan 30-60W beroende på belastning och vad som är igång.

Jag är ingen expert på sånt här, men det känns verkligen som att något är fel...

EDIT: Erh. Det är för tidigt på morgonen, missade den här biten: "oavsett om den var avstängd eller i vila". Någon som har lust att kolla vad den drar när den är igång under full belastning?

Full belastning har jag inte testat, men vid normal surfning typ drar den ca 30-40w.. Går man in på Aftonbladet där det är en massa flash och skit så hoppar förbrukningen upp med ca 10w till.

Full belastning har jag inte testat, men jag antar att det inte överstiger 60w eftersom det är vad nätaggregatet klarar av att leverera som max

Ursprungligen av rosen888:

och hur mycket bli det per natt om mnågon räknar lite grovt på dagens elpriser?

Om den drar 10 watt så blir det 0.008kr/timmen... Det kan jag leva med

När den är igång, med full ljusstyrka på skärmen, och man bara slösurfar lite och så så drar den 30-40w = 0.024-0.096kr/h.

Det som drar ström när datorn är avstängd/i vila är nätaggregatet, så om förbrukningen ska ner till noll måste man rycka ut sladden ur väggen. Men om datorn är avstängd eller i vila när den är inkopplad är alltså i stort sett det samma...

Jag mätte elförbrukningen på min Macbook med en elmätare (visserligen en billig sådan men ändå)

Elförbrukningen låg på ca 9-11w oavsett om den var avstängd eller i vila.. Det som drar ström verkar alltså vara förluster i nätaggregatet. Så är ni rädda för stand-by-ström så är det bara koppla ur helt som hjälper...

uTorrent (felstavat, men hur glr man mikro-teknet på en mac? :S ) är en riktigt najs klient, men finns än så länge bara till Windows.. Dock är en mac-version på väg

För mig känns det som att den vettigaste uppgraderingen av Mac Pro man kan göra är att byta ut grafikkorten, gärna mot Geforce 8000-serie t.ex. Nu när Macbook Pro kör dem, så kan det väl inte vara brist på drivrutiner det handlar om?

Fördelen med två skärmar är ju att du kan köra nånting i helskärm på den ena så att du inte har paletter, mailprogram osv som distraherar på samma. Men ananrs föredrar jag en högupplöst - självklart i widescreenformat! Känns på något sätt enklare än att flytta runt muspekaren mellan olika skärmar.