Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hanzukun

hanzukun

Medlem
  • Plats Västerås
  • Registrerad 2007-08-24
  • Senast aktiv 2020-01-11
  • Antal inlägg 114

Foruminlägg

De senaste inläggen hanzukun har skrivit i forumet.

Jag kör Ubuntu genom Virtualbox på min Macbook. Jag har tagit filen /usr/share/xmodmap/xmodmap.se och justerat några tangenter. Den högra kommando-tangenten (till höger om mellanslag) blir alt_gr och $[]{}\ fås genom den och siffertangenterna. De är alltså mappade som i Linux på dator med klassiskt tangentbord. < och > fås där de förväntas tillsammans med |.

Finns ju flera sätt att få filen inläst. Lättast är nog att välja "System>inställningar>Session" och lägg till ett nytt startprogram. namn är valfritt men sökväg är: xmodmap /home/användarnamn/xmodmap.se.txt eller var du nu sparar den.

Vill du ändra filen ytterligare så kan du köra xev från terminalen och trycka in tangenter för att få deras keycode. Problemet kan dock vara att hitta namnet som den skall mappas till, till och med svårt att hitta på webben!

Det går väl att använda TTF i Windows. I Linux har jag med gott resultat stoppat in TTF-typsnitt, och jag tror Windows klarar det också.

Om du ska spela spel blir det nog tungt genom virtualisering -- tänk på att du kör två operativsystem! Isåfall är det nog bättre med dualboot genom Boot Camp.

Det finns ytterligare (minst) ett alternativ av virtualiseringsprogramvara. Det heter VirtualBox. WMware är dyrast av dessa tre och sägs vara bäst, men för mig duger VirtualBox.

Jag hade också flimmer i november och december, ibland på hela skärmen, ibland bara på grå ställen som tex i överdelen av iTunes. Det har inte hänt sedan dess (peppar, peppar).

Jag köpte min i Sverige men gick in på Apple Store i Tokyo och de sa att jag skulle ta med kvitton etc om det skulle bli aktuellt med att behöva lämna in den, jag gjorde alltså inte det då problemen inte uppträdde då (typiskt).

Slutsatsen, det går nog bra för dig att lämna in den i Frankrike.

Jag har ingen aning hur det är med YDL men när jag installerade Ubuntu var jag först tvungen att ställa in det, då det inte fungerar på direkten. Hur jag gjorde läste jag i någon guide på nätet (där många andra nödvändiga lösningar redovisades).

Kolla på http://www.linux-on-laptops.com/ om din dator och YDL finns. Annars får du nog söka på Google etc.

Det är helt värdelöst att det inte går att starta på en gång. Jag ville köpa Mandrivas usb-pinne, men...
Jag vill minnas att jag läst att det ska fungera med att först installera rEFIt. Kolla in deras sida!

Och jag använder Unarchiver - den rekommenderar jag!

Om du ska använda för eget bruk eller mottagaren använder Mac eller Linux kan du använda terminalen på detta sätt:
# split -b 500k filnamn.dat
vilket delar upp filen filnamn.dat i 500 kb stora filer med namnen xaa, xab, xac osv. För att sedan sätta ihop filerna använd:
# cat x* > samma_fil_igen.dat
Då sätts filen ihop till ursprung igen.
Det finns fler inställningar för split, kolla genom "man split".

Jag använder inte Latexit själv men provade (version 1.14.3) och det stämmer faktiskt att lite lite lite faktiskt försvinner. Inte ens om man lägger till ett \quad på slutet fick jag med hela texten.
Läste förut att den gamla versionen hade problem i Leopard, har du uppdaterat till senaste?

Du kan köra

rsync /Volumes/Externdisk /Volumes/MacHD

för att kopiera från den externa skivan till den inuti i datorn.

Annars kan du använda ett skript som jag själv använder för att kopiera nya och ändrade filer från min dator till min iPod. Kopiera isåfall nedanstående och klistra in i vanlig fil, kör sedan "chmod 755 skriptfil" för att kunna exekvera skriptet med ./skriptfil från terminalen. Glöm inte att ändra dir_from och dir_to så att det passar dig. Och använd på egen risk!

#!/bin/sh

command="rsync"
flag_delete="--delete"
flag_exclude="--exclude=.*~ --exclude=.DS_Store --exclude=*.log --exclude=*.aux"
dir_from="/Users/hans/Documents"
dir_to="/Volumes/HiPod/backup"


$command -anv $flag_delete $flag_exclude $dir_from $dir_to

echo Vill du genomföra ovanstående förändringar? [J/N/Behåll]
read svar
if [ "$svar" == "j" ];
then
  $command -av $flag_delete $flag_exclude $dir_from $dir_to
elif [ "$svar" == "b" ];
then
  $command -av $flag_exclude $dir_from $dir_to
else
  echo "Avbrutet."
fi

.docx är baserat på XML vilket i sin tur kommer från HTML.

NeoOffice ( http://www.neooffice.org/ ) har fungerat finemang för mig när jag blev nedsölad med docx-filer. Men om du använder MS office kommer du väl tids nog inte ha så mycket att välja på; bara att göra som Microsoft vill och köpa deras senaste programvara!

Nu verkar det ha löst sig (som vanligt på MS-manér -- man har ingen aning vad som hänt!) vilket är bra.

Men, om du vill prova TeX så kan jag rekommendera LyX. Det är enkelt att använda som en ordbehandlare fast i botten ligger LaTeX och göttar till det så att allt blir finfint!
Adress: http://www.lyx.org/

Att köra skrivbordet kräver nog en hel del bandbreddskräm. Jag har loggat in på NADA (KTH) och kört Matlab. Trots att jag satt bara några km därifrån med 10 Mbit så är det en otrolig skillnad att köra program lokalt på dator och på distans.

Såvida du inte har någon superuppkoppling så rekommenderar jag att logga in och därefter bara starta det eller de program som du behöver från terminalen!

Är det något som inte fungerar som du är van vid?

Jag använder Growl men det finns inte i min lista.

Ett enkelt sätt att lägga till program i listan är att högerklicka på dem i Dockan och markera "Öppna vid inloggning".