Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hattifnatt

Hattifnatt

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2007-09-04
  • Senast aktiv 2010-03-27
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen Hattifnatt har skrivit i forumet.

1

Har också problem med att min inte går till vila.
Det har hänt att datorn, MB alu, vaknat medan den sitt fodral i väskan för att sen inte gå tillbaka i vila och vara så varm att det knappt går att hålla i den när man tar upp den.
Är nästan helt hundra säker på att det är firefox som orsakar det. Är firefox avstängt så somnar den alltid.

Testade att ställa om places.frecency.updateIdleTime och det funkade ett tag men nu somnar den inte igen.

Är det någon som löst problemet?
Måste ju vara massor av folk som har detta problem eller använder alla safari istället?

Kom på ett alternativ till vad det skulle kunna vara, jag har ett bluetooth macpro tangentbord (det genomskinliga med vita knappar). Kan det vara så att när jag går hemmifrån så tappar datorn kontakten med tangentbordet och vaknar?
Prövade att stänga av "let bluetooth devices wake computer" eller vad det hette, får se om det löser det hela.

Ursprungligen av M. Sundbom:

Du har inte någon påslagen trådlös mus som ligger och skramlar i väskan? Den (och andra bluetooth-enheter) kan väcka datorn ur viloläge fast locket är stängt.

Annars tycker jag att det låter som om det är något fel på datorn och du borde lämna in den. Ett glasklart garantiärende.

Jag har en bluetoothmus liggande i väskan men den har varit avstängd sen jag fick datorn. Touchpaden är så jäkla bra så det har inte funnits någon anledning till att ta fram den. Har i och för sig bluetooth igång på jobbdatorn men det borde inte störa tycker jag.

Tycker det är konstigt att den blir så var att man knappt kan hålla i den. Borde den inte stänga av sig när den blir så varm? Det verkar som den kör tills batteriet är slut.

Får ringa apple supporten i morrn och höra med dem vad de säger. Trist att behöva skicka in datorn.

Hej!
För ett par veckor sedan fick jag min första mac någonsin, en underbar macbook unibody.
Är toknöjd med den men både igår och idag har det hänt en sak som oroar mig lite.
När jag går och lägger mig på kvällen brukar jag bara "slå" igen locket och låta datorn gå i sleepläge. På morgonen tar jag bort nätsladden och stoppar ner den i sitt fodral som sen åker ner i väskan.
Men både i går och idag så har jag tagit upp datorn vid lunch för att upptäcka att den gått igång och är så varm att det kanppt går att hålla i den. Det kan ju inte vara speciellt nyttigt för den.
I morse var jag extra noga med att kolla så den verkligen var i sleep när jag stoppade ner den och trots det hade den vaknat och var glödhet.

Varför händer detta?
Är det någon annan som också har detta problemet?

Är ganska orolig för att den ska en vacker dag ska brinna upp i sitt fodral där i väskan men jag vill ju samtidigt inte behöva stänga av datorn helt varje gång den ska ner i väskan. En av anledningarna till att köpte en mac var ju för att slippa sånt här strul.

Kan bara hålla med.
Fick min macbook 2.4 i fredags efter över ett års velande om jag ska byta till osx.
Jävlar vad nöjd jag är, musplattan är helt suverän. Det jag var lite orolig för var hur tangentbordet skulle vara, har bara kört IBM laptops förut som de absolut bästa tangentboden enligt min mening. Men det tog inte många dagar att vänja sig, enda är fingrarna ibland åker upp för att trycka på del/home/end/pgup/pgdwn, antar att det kommer ta ett tag innan de slutar med det.
I övrigt kan jag bara gratulera mig själv till ett mycket lyckat datorköp
Funderar du? Tveka inte!!

Hej!
Det är mitt första inlägg på detta forum då jag fick min första mac i fredags och är sådeles helt grön på osx. Men allt har funkat superbra hittills, google och detta forum har varit mycket behjälpliga under helgen.
Men nu har jag fått ett problem som jag inte kan lösa. Det är så att jag måste slänga in windows på den då jag sitter en del i vs2008. Så jag tänkte att jag skulle passa på att testa windows 7.
Gjorde en ny partition med bootcamp och körde igång installationen men när win7 börjar boota vill den ha drivrutinen till cd/dvd spelaren.
Var hittar man den? Har letat runt lite på installationsskivan men kan inte hitta vilken det är.
Någon som varit med om detta problemet eller har tips på en lösning?

Mvh

<edit> Det var visst inte mitt första inlägg, men nästan i alla fall

1